PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=124119}
7,5 361 tys. ocen
7,5 10 1 361047
6,5 42 krytyków
Hooligans
powrót do forum filmu Hooligans

Pytanie

ocenił(a) film na 9

mam w tym temacie pewne pytanie do osob czy identycznie jest w polskich realiach
pytanie te zadaje do osob ktore maja bdb kontakt Z Ultrasami lub Chuliganami
Prosze was o pisanie na koncu posta z jakiej grupy nalezycie
( Prosze zeby nikt kto nie ma pojecia o realich polskich nie pisal tutaj lub osob ktore sa biernymi swiatkami ustawek lub zwyklymi kibicami )

ocenił(a) film na 7
Bartus_bw2

siema

w kazdej spolecznosci kibicowskiej jest podobnie ale duzy wplyw ma miasto z jakiego sie pochodzi oraz oczywiscie klub za jaki trzyma sie ,,kciuki''

Bańka

Bartus_bw2

Może nie ,,identycznie", ale prawie tak samo jest rzeczywiście, tylko musisz pamiętać, że generalnie to zależy od miasta. Inaczej to na pewno wygląda w Wawie, a inaczej w Białymstoku, gdzie dadzą Ci siekierą przez łeb bez skrupułów (nie przesadzam).
Wracając do tematu Warszawy to generalnie wiadomo, że tu chodzi również o poglądy polityczne, więc zawsze będzie wojna.
Mam pytanie, dlaczego o to pytasz?

ocenił(a) film na 9
slava_88

A tak z ciekawosc może też dlatego że wiele z moich kumpli jest kibicami ( z huliganki chyba nikogo nie znam) i chcialbym sie troche doinformowac. a co do siekierki to mi to dziwnie brzmialo jak mi to kolega mowil ale o krakowie ;)

ocenił(a) film na 9
Bartus_bw2

dziekuje za odpowiedz

ocenił(a) film na 3
Bartus_bw2

Nie jest identycznie. Film Hooligans to bajka i nie ma nic wspólnego z rzeczywsitością - ani tą polską, ani angielską, ani inną.
Chcesz prawdziwego filmu o kibicach to sobie oglądnij najnowszy film fabularny Filipovica o grupie kibiców Dinama Zagrzeb "Bad Blue Boys".
Pozdro.

ocenił(a) film na 4
box_andrew

Dokladnie! Polecam Football Factory :) GSH to bajeczka ktora zeruje wlasnie na takich internetowych chuliganach. a sam temat jest zalosny, co to wogole ma byc? Siekiera bez lep? w Bialymstoku? A w Warszawie to siekier jeszcze nie znaja? Pewno maja mlotki... W Krakowie lataja z samurajskimi mieczami a My Slazacy strzelamy z procy...
Wogole 95% ludzi ktorym sie film podobal zgrywaja dupnych chuliganow a nie byli na zadnym wyjezdzie poza wojewodztwo nie mowiac juz o udziale w zadymie. Posrali by sie przy pierwszej-lepszej akcji. Potem pierdola o siekierach w Bialymstoku... Siekiera to se mozesz co najwyzej palca upierdolic przy rabaniu drzewa dzieciaku :/

ksg666

Widzę, że moja przysłowiowa 'siekiera' trafiła w twój ślązacki (a może niemiecki?) mózg jako 'dosłowna'. ,,My Warszawiacy" nie znamy jeszcze siekier, przykro mi, wolimy deski i belki, a młotki to tylko takie do mięsa...

Człowieku, o czym ty w ogóle piszesz? Zastanowiłeś się nad sensem mojej wypowiedzi, a potem nad własnej? Wiem jak jest w Białymstoku i Warszawie na tle POLITYCZNYM i napisałam to, te poglądy się łączą, więc na jedno wychodzi. A bojówki HempGru ze Śląska jakoś mało mnie obchodzą. Czepiaj się jak na prawdę masz czego.

slava_88

ZAPRASZAMY DO BIAŁEGOSTOKU , "SIEKIERKI" CZEKAJĄ NA WASZE "ŁBY" ( JAK TO KTOS PRZETEM NAPISAL )
JAK CHCESZ WIEDZIEC JAK TO JEST W POLSCE CZY TAM U RUSKICH TO SOBIE W NECIE FILMIKOW POSZUKAJ . TYLKO NIE TAKICH Z TV CZY TAM JAKIEGOS FILMU . POSZUKAJ KRECONYCH AMATORSKĄ KAMERKĄ A ZOBACZYSZ. ZALEŻY TO OD MIASTA OCZYWIŚCIE ALE TAKIE USTWKI JAK W TYM FILMIE BYŁA NA KOŃCU FILMU SĄ NAPRAWDE

JAGA!!! JAGA !!! JAGA !!!!!!!!!!!!!!!!!