mam w tym temacie pewne pytanie do osob czy identycznie jest w polskich realiach
pytanie te zadaje do osob ktore maja bdb kontakt Z Ultrasami lub Chuliganami
Prosze was o pisanie na koncu posta z jakiej grupy nalezycie
( Prosze zeby nikt kto nie ma pojecia o realich polskich nie pisal tutaj lub osob ktore sa biernymi swiatkami ustawek lub zwyklymi kibicami )
siema
w kazdej spolecznosci kibicowskiej jest podobnie ale duzy wplyw ma miasto z jakiego sie pochodzi oraz oczywiscie klub za jaki trzyma sie ,,kciuki''
Bańka
Może nie ,,identycznie", ale prawie tak samo jest rzeczywiście, tylko musisz pamiętać, że generalnie to zależy od miasta. Inaczej to na pewno wygląda w Wawie, a inaczej w Białymstoku, gdzie dadzą Ci siekierą przez łeb bez skrupułów (nie przesadzam).
Wracając do tematu Warszawy to generalnie wiadomo, że tu chodzi również o poglądy polityczne, więc zawsze będzie wojna.
Mam pytanie, dlaczego o to pytasz?
A tak z ciekawosc może też dlatego że wiele z moich kumpli jest kibicami ( z huliganki chyba nikogo nie znam) i chcialbym sie troche doinformowac. a co do siekierki to mi to dziwnie brzmialo jak mi to kolega mowil ale o krakowie ;)
Nie jest identycznie. Film Hooligans to bajka i nie ma nic wspólnego z rzeczywsitością - ani tą polską, ani angielską, ani inną.
Chcesz prawdziwego filmu o kibicach to sobie oglądnij najnowszy film fabularny Filipovica o grupie kibiców Dinama Zagrzeb "Bad Blue Boys".
Pozdro.
Dokladnie! Polecam Football Factory :) GSH to bajeczka ktora zeruje wlasnie na takich internetowych chuliganach. a sam temat jest zalosny, co to wogole ma byc? Siekiera bez lep? w Bialymstoku? A w Warszawie to siekier jeszcze nie znaja? Pewno maja mlotki... W Krakowie lataja z samurajskimi mieczami a My Slazacy strzelamy z procy...
Wogole 95% ludzi ktorym sie film podobal zgrywaja dupnych chuliganow a nie byli na zadnym wyjezdzie poza wojewodztwo nie mowiac juz o udziale w zadymie. Posrali by sie przy pierwszej-lepszej akcji. Potem pierdola o siekierach w Bialymstoku... Siekiera to se mozesz co najwyzej palca upierdolic przy rabaniu drzewa dzieciaku :/
Widzę, że moja przysłowiowa 'siekiera' trafiła w twój ślązacki (a może niemiecki?) mózg jako 'dosłowna'. ,,My Warszawiacy" nie znamy jeszcze siekier, przykro mi, wolimy deski i belki, a młotki to tylko takie do mięsa...
Człowieku, o czym ty w ogóle piszesz? Zastanowiłeś się nad sensem mojej wypowiedzi, a potem nad własnej? Wiem jak jest w Białymstoku i Warszawie na tle POLITYCZNYM i napisałam to, te poglądy się łączą, więc na jedno wychodzi. A bojówki HempGru ze Śląska jakoś mało mnie obchodzą. Czepiaj się jak na prawdę masz czego.
ZAPRASZAMY DO BIAŁEGOSTOKU , "SIEKIERKI" CZEKAJĄ NA WASZE "ŁBY" ( JAK TO KTOS PRZETEM NAPISAL )
JAK CHCESZ WIEDZIEC JAK TO JEST W POLSCE CZY TAM U RUSKICH TO SOBIE W NECIE FILMIKOW POSZUKAJ . TYLKO NIE TAKICH Z TV CZY TAM JAKIEGOS FILMU . POSZUKAJ KRECONYCH AMATORSKĄ KAMERKĄ A ZOBACZYSZ. ZALEŻY TO OD MIASTA OCZYWIŚCIE ALE TAKIE USTWKI JAK W TYM FILMIE BYŁA NA KOŃCU FILMU SĄ NAPRAWDE
JAGA!!! JAGA !!! JAGA !!!!!!!!!!!!!!!!!