PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=124119}
7,5 361 tys. ocen
7,5 10 1 361461
6,5 30 krytyków
Hooligans
powrót do forum filmu Hooligans

frodo

ocenił(a) film na 3

niziołek huliganem? żałosne jak patos kibica, czyli walenie po gębie innego kibica w imię jedenastu ćwierćmózgów biegających po trawie za kulą ze świńskiej skóry.

ocenił(a) film na 10
Sofronov

słuchaj kurwa to ty jestes żałosny jak bys mi to powiedział prosto w twarz to bym cie zajebał na miejscu !!!!

ocenił(a) film na 9
Sofronov

@Sofronov Twoja wypowiedź jest naprawdę poniżająca, ale poniża ona jedynie Ciebie. Nikt nikomu nie każe lubić piłki nożnej, więc skoro interesuje Cię coś innego to wg mnie nie masz nawet prawa odzywać się na ten temat.

ocenił(a) film na 3
server69

forma i sens owych smiesznych wypowiedzi utwierdzają mnie tylko w przekonaniu co do słuszności mego poglądu, to co napisałem to moja czysto subiektywna ocena której nie może mi odmówić byle ćwok, bo niby z jakiej racji ?
parafrazując słowa Goebelsa o kulturze w tym przypadku można powiedzieć jedno : gdy słyszę słowo "kibic" odbezpieczam rewolwer.

ocenił(a) film na 10
Sofronov

co Wy wszyscy macie do tego Wooda..., ż niby nie pasuje do roli kibica? dlatego, że jest za niski? nie ma 198cm wzrostu? a może właśnie o to chodziło, żeby pokazać, że kibolami są różni ludzie, w różnym wieku, którzy zajmują się w "normalnych" warunkach różnymi rzeczami!

ocenił(a) film na 10
Sofronov

Wnerwia mnie ( delikatnie mówiąc ) jak ludzie piszą, że nie podoba im się film bo Elijah Wood.. wszyscy kojarzą go wyłącznie z rolą Froda... To jest aktor i tyle...Wiadomo, że zawsze nie będzie grał jakiegoś niziołka... Po za tym reżyserowi o to chodziło... Żeby pokazać jak zwykły "kujonek" może się zmienić... Ale nie ma to jak inteligencja niektórych Polaków...

JuCia

sofronov hahahahaha ale pojechales szkoda ze bezsensu swietna znajomosc zarowno tematu kibicow jak i samego sportu (no ale chciales poprostu sprowokowac-wybaczamy) uswiadczasz sie w czym bo nie czaje? (ironia zebys mi nie zarzucal gheghe) odmowic nikt ci niczego nie moze bo i z jakiej racji? ale zarzucic sporo i z pewnoscia slusznie juz jednak mozna .takis madry a na wiecej cie stac nie bylo jak pyskowki (no tak prowokacja:)

ps jeszcze cos odemnie: parafrazując słowa Goebelsa (swoja droga niezly idol-pisales cos o cwiercmozgach?:) o kulturze w tym przypadku można powiedzieć jedno gdy słyszę słowo "pajac" odbezpieczam rewolwer. jak juz walczysz to chociaz miej czym :))))

mrowl

zgodze sie jednak z jednym frodo jest huliganem tak miernym jak sforonov adwersarzem w dyskusji;)))

ocenił(a) film na 3
mrowl

żeby walczyć, trzeba mieć przede wszystkim przeciwnika. nie widzę tu nikogo takiego, to czy coś czaisz czy nie to problem wyłącznie twojej szarej masy (może za dużo ćwiczeń gimnastycznych?), a dorabianie do sportu jakiegoś subkulturowego podtekstu wydaje mi się po prostu śmieszne i żałosne. ciekawe czy reprezentacja krykieta ma swoich chuliganów?

ocenił(a) film na 3
JuCia

wood jest tak autentyczny w tej roli, jak woody allen byłby w roli gladiatora albo ron perlman jako romantyczny amant w casablance. oczywiście byłoby ciekawie i zabawnie. obsada to połowa sukcesu, w tym filmie jest chybiona, abstrahując już od samego tematu i jego ujęcia. jesli ten film uznać za komedię to jest naprawdę świetny.

ocenił(a) film na 10
Sofronov

Wiesz co wydaje mi się że masz poprostu uraz z czasów kiedy byłeś dzieckiem zapewne nie potrafiłeś się wykazać w na lekcjach wychowania fizycznego wszyscy się z Ciebie naśmiewali i przez to piszesz straszne głupoty.
Napewno nie byłeś na meczu tylko siedzisz przed telewizorem i ogladasz wiadomości gdzie od czasu do czasu mówią o awanturach na boisku.
Nie możesz oceniać filmu którego tematyka tak naprawde Cię nie interesuje.
PS. proszę zakończ ta dyskusje.

ocenił(a) film na 3
Kuczy

dzięki za wnikliwą psychoanalizę na poziomie koła gospodyń wiejskich, to naprawdę wiele tłumaczy, stosując prezentowany przez ciebie "Kuczy" sposób rozumowania powinienem napisać, że jesteś chronicznym onanistą, sfrustrowanym niemożnością rozładowania napięcia seksualnego i nadmiaru testosteronu w inny sposób aniżeli poprzez sport.
co do oceny, to mogę oceniać wszystko z czym się zapoznałem, kryterium jest proste: albo cos mi się podoba, albo nie, a to forum jest po to aby o tym pisać, nie tylko w samych superlatywach. poza tym, czy muszę być smakoszem gówna, żeby wiedzieć, że jest niejadalne?

ocenił(a) film na 10
Sofronov

wygląda na to że trafiłem... wiecej mi nie potrzeba pisz sobie dowoli
Ps. Ty nie trafiłes. Pozdrawiam

Sofronov

Mi osobiscie podoba sie rola Wooda (Niziolka :)) Uwazam ze film bylby gorszy gdyby do jego roli wsadzili jakiegos napakowanego kolesia który sieje spustoszenie w szeregach wroga:)

Pozdrawian wszystkich fanow GSH

Sofronov

jego postac dobrze jest dobrana (laluś :P ) , napewno nie pasował by tu łysy gość z wzrostem 2.15m. Mi osobiście nie podobała się jego rola. Wszyscy aktorzy oprocz niego byli mi raczej kiepsko znani przez co film zrobil sie bardziej realistyczny, a tu nagle Włądca Pierścieni :( moze to cos w stylu reklamy ale wedlug mnie bład twórców... [ps.mimo wszystko film najlepszy z najlepszych!]

ocenił(a) film na 9
Sofronov

Żałosne to jest na siłe szufladkowanie na siłe Wooda jako Hobbita. On jest aktorem i nie ma znaczenia jego rola w "Władcy Pierścieni" co do "Hooligans". Zagrał Froda, ok. Ale dajcie mu być kims innym, nie patrzcie z tej perspektywy.

MlodY

sofronov, jaki poziom badanego taki poziom psychoanalizy . cos ty sie tak tego sportu uczepil jak rzep... nie dosc ze piszesz glupoty nie majace pokrycia w rzeczywistosci (a propo "subkulturowego podtekstu" socjologu na poziomie koła gospodyń wiejskich) starasz sie przygrywac tu niewiadomo jak ynteligentnego. moze ty masz uposledzona motoryke i w ten sposob sie wyladowywujesz? nie wnikam to twoj problem. fakt ze to forum jest aby pisac o czym sie podoba i ci wolno bo jak...szkoda ze nie przeklada sie to na merytoryczna zawartosc tego co nazywasz swoja ocena, no ale mozliwosci nie zawsze ida w parze z umiejetnosciami. nie oczekuje od ciebie jakiegos "normalnego" (przedewszywstkim) postu bo czyz glupi wie ze jest glupi? patrz znizam sie do twojego poziomu a ja uwsteczniac sie nie lubie bo to ani mile ani pozyteczne

konkludujac (ty lubisz sie upajac tymi madrymi slowami co? gheghe) fajnie sie ciebie czyta bo ma sie przy tym ubaw po pachy taka odskocznia od madrzejszych i prowadzacych do czegos dyskusji

ocenił(a) film na 3
mrowl

zabawny z ciebie ludzik, dla ścisłości twoje wypowiedzi traktuję czysto ironicznie, każda grupa musi mieć swego "głupka wioskowego" rozumiem, że spełniasz się w tej roli i ok, twój wybór (albo, co smutniejsze, jego brak). w porządku, jako obrońca etosu sportowca nadrabiasz niedostatki w innych dziedzinach, to jasne choc i tu wypadasz dość blado, wątło "konkludując" gheghe, prezentując tzw. wysoki brak poziomu więc nie dziwi mnie, że musisz się zniżać. widzę, że jedyną metodą oswiecenia w twoim przypadku jest dziura w głowie. w twoich postach nie dostrzegam choćby cienia merytorycznej zawartości, więc nie rozumiem skąd te wymagania względem innych, skoro sam nie potrafisz im sprostać?
...czyż głupi wie, że jest głupi? wydaje się, że dysponujesz ogromną samowiedzą na ten temat, być może to kwestia treningu, tak trzymaj, będę ci kibicował i życzę wielu sukcesów, szkoda byłoby zmarnować taki potencjał "gheghe".

Sofronov

hahahaha jak zwykle w twoim przypadku niczego innego spodziwac sie nie mozna niz papki pseudointelektualnej gheghe no coz taki jestes (przykro mi;))) widze ze zabolalo bo wziales strasznie to do siebie, zwisa mi to rowno to twoj problem (polemika pfff pyskowki z toba do niczego nie doprowadza wiec ja zakoncze bo to smieszne ale na dluzsza mete smierdzisz kupa. moze ciebie to rozwija choc patrzac na twoje posty szczerze w to watpie). dobrze odbierasz moje wypowiedzi no bo jak ciebie traktowac inaczej niz ironia i politowaniem "maly" frustracie internetowy. ano tak to juz jest ze siec daje pozorna anonimowosc i niektorym sie w glowkach przewraca i swoje niepowodzenia rekompensuja w taki czy taki sposob bo w realu gowno moga. jak juz napisalem wczesniej to wylacznie twoj problem a mi to zwisa rowno, ja sie dzieki tobie bawie przednio :))))

teraz juz jestem pewnien ze na nic lepszego cie nie stac ....

ocenił(a) film na 3
mrowl

przepraszam jesli poczułeś się urażony moja wiarą w twoje możliwości, nazwałem tylko rzeczy po imieniu. wygląda na to, że jesteś nadwrażliwy na krytykę, ale pisząc tutaj powinieneś się z tym liczyć. jesli reagujesz na nią nerwowym chichotem i agresywnym bełkotem to oznacze, że jednak masz jakiś problem somatyczny albo mentalny godny leczenia lub współczucia. w ten sposób nie odragujesz tutaj swoich kompleksów, ale nikt nie zabroni ci przecież podejmowania tych jałowych i desperacko bezsensownych prób. wątpię jednak abyś pojął kiedykolwiek cały bezmiar swej urokliwej głupoty "...boś cham i prostak", jak pisał Fredro od którego mógłbyś czasem zaczerpnąć pomysłów (mistrzu ironii) w przerwach między robieniem pompek, a zachwytem nad bandą biegających po trawie troglodytów.

chętnie poobserwuję rozwój twojego "gheghe" :))
oby tak dalej

Sofronov

.............................. .............................. ....standard:))))

ocenił(a) film na 3
mrowl

nareszcie zapis adekwatny do treści, nie trzeba było tak od razu? :))

Sofronov

przegladajac twoje posty dochodzi sie do wniosku ze byloby to najrozsadniejsze rozwiazanie. ale tak bym sie przez to nie mogl posmiac;)

mrowl

a i na koniec nie pozostaje mi nic innego napisac ze zgadzam sie ze wszystkim co napisales i to nie kurtuazja po prostu zagiales mnie w 5 hehe:))

ocenił(a) film na 3
mrowl

coś nie możesz tego zakończyć, więc ja będę musiał to zrobić po męsku, tak więc muszę zawieśc twoje nadzieje na wspólne spacery po parku itp, nie ten adres. kiedys napewno znajdziesz odpowiedniego chłopaka (może spróbuj na meczu ;)).
.........................the end....................

Sofronov

po mesku to ty mozesz skonczyc co najwyzej z soba, za maly jestes zeby decydowac o czymkolwiek (co do spacerow-glodnemu chel na mysli. ja podziekuje)......the end........

ocenił(a) film na 6
mrowl

obsada nie była źle trafiona - musiałeś źle oglądać film... Wood grał ucznia na harvardzie ale wypadł z interesu i trafił tam gdzie trafił. Potrzebowali do filmu kogoś kto wygląda jak looser i nie pobiłby nawet kobiety... obstawienie go nie było błędem lecz zaletą.

użytkownik usunięty
Aenama

mi tam bardzo wood pasował. może to nie była do końca rola dla niego (bo moim zdaniem im bardziej komediowy film, tym bardziej wood tam pasuje), ale chyba dał radę. moim zdaniem przynajmniej.

ocenił(a) film na 10
Sofronov

Sofronov ćwierćmózg to twój stary. Pewnie jesteś jednym z tych cwaniaczków co siedza pół dnia przed kompem, mają zapadłą klate i sie czesto onanizują :). Skoro uważasz że grając w noge obniża sie poziom inteligencji to żal mi twoich starych. Pewnie twoim idolem jest Andrzej Lepper który powiedział że inteligencje sie nabywa. Weź sie za siebie stary :)

sowik0

Faktycznie ten kurdupel lekko mnie rozbawił w tym filmie. Nie chodzi o to, że nie może być huliganem, ale dlatego, że jest wiele śmiesznych scen filmu takich jak:
Pierwsza walka, trafia jakiegoś łyska kątem pulchnej i mięciutkiej rączki, a tu łysek pada z fontanną krwi.
Biegną na siebie a tu frodo tylko pięść wysuwa i dwu-metrowy kibol leży.
Poza tym jego ryjek i akcencik. A film? Beznadizjena odpowiedź na football factory...POLECAM !!!!!

ocenił(a) film na 10
Kapiszczur

Kur** ludzie przecież to byla w zamyśle reżysera żeby stworzyć taka postać jaką w filmie grał Elijah Wood.To jest właśnie historia takiego leszczyka jak on który ze względu na przebywanie z chuliganami i przmoc przeistacza sie w jednego z nich. Widze że niektórzy to najlepiej na miejscu Wooda widzielibyPudzuanowskiego. To nie o to przecież chodzi :)) ubeki :PP

sowik0

Sroko, czy svoronovie czy inny niziolku( tutaj nastapi konkluzja, gdyz ten pan na pewno nie da po sobie poznac i zalaczy w swoim poscie cienta riposte wujka wladka)!!! Po przeczytaniu twojej polemiki i dyskusji z panem Mrowl (czy cos w podobie) Stwierdzam ze.......................... -- dno
--------the ( zanim zakoncze swoja wypowiedz to tak w ogole chcialem wam wszystkim powiedziec ze dobrze trafic na takich inteligiętkich "czubow" - nastapi kolejna sliczna dygresja wujaszka wladka; Pozytywem twoich wypowiedzi jest smiech wszystkich a na pewo wiekszosci uzytkownikow. Za piekne slowa moj drogi, pewnie dla ciebie niezrozumiale. Zadna nowosc sprawdzic w slowniku wyrazow obcych czy wziac polecana ksiazke z dobrym cytatem(lol2) Smiech, dno, chamstwo, brak taktu i bezczelnosc. Tak skomentowalbym twoja wiedze na tematy poruszane w twoich wypowiedziach) No i w koncu ostatnia czesc lub tez klucz programu end.............
Jednym slowem MASAKRA.