żałosne. Ci, którzy to oglądają muszą być naprawde skrzywieni. Czy tak bardzo Was podnieca jak ludzi kroją na kawałki, jak w sadystyczny sposób człowiek znęca się nad innym człowiekiem i ogolnie bezsensowne okrucienstwo? Ten film nie ma ciekawej fabuły czy sensu ,ale liczy sie krrrrew i flaki (?!) Co z Wami ? Uważacie film ,w którym jest tylko przemoc i seks za arydzieło. Gdzie Wy macie glowy ? Może za chwile ktoś mi zacznie pisac ze ten film ma przesłanie i ukryty sens ? nie, prosze. Nie pogrążajcie sie.
Przeslanie ma takie, ze uswiadamia dobitnie ludziom, ze takie rzeczy wciaz maja miejsce na swiecie i to naprawde moze przerazic (oczywiscie idiotyzmem bylo umieszczeni akcji na Slowacji). Co innego uslyszec, co innego zobaczyc. Pewnie (?) Ci wiadomo skadinad, ze scenariusz filmu nie wzial sie - ot tak - z powietrza? Ja na pewno do takich krajów jak np Boliwia, na wakacje bym sie nie wybral:/
Man Behind The Sun podaj jakiś przykład kiedy ujawniono gdzies na świecie tego typu przypadki jakie pokazane zostały w Hostel.Koleś ma zbyt wybujałom wyobrażnie.Też jestem zdania że takie filmy i im podobne są robione głównie dla ludzi których rajcuje oglądanie takiej makabry.Filmy dla dewiatnów.
A udowodnij mi, ze nie mają miejsca...? Roth napisal rzekomo scenariusz po tym jak wpadl na slad szajki zajmujacej sie podobnym procederem, mozna w to wierzyc lub nie. Popatrz na to co sie dzieje w wiezieniach na Bliskim Wschodzie (wiezniow sie tam m.in. przypala, razi pradem o wysokim napieciu, tnie na kawalki) czy w koreanskich obozach koncentracyjnych. Sa na to dowody? Opowiesci tych ktorym udalo sie przezyc, tez mozna w to wierzyc albo nie. Ciagle sa na swiecie miejsca gdzie ludzi torturuje sie i morduje w podobny sposob w imieniu prawa. Znajac ludzką naturę, jest wysoce prawdopodobne ze podobne incydenty gdzies mają miejsce. Ten film ma przerazac realizmem, a nie tym ze pokazemy widzowi wampira czy wyskakujacego nagle na ekran ducha. Bo przeciez kazdy z nas nie daj Boże moze wpasc w rece podobnych ludzi i skonczyc jak te biedne ofiary z 'Hostelu'. Choc z uwagi na swoja brutalnosc nie jest to film dla kazdego. Zreszta poszukiwanie jakis glebszych przeslan w horrorze mija sie z celem, to nie jest w koncu film historyczny albo wojenny.
''Przeslanie ma takie, ze uswiadamia dobitnie ludziom, ze takie rzeczy wciaz maja miejsce na swiecie i to naprawde moze przerazic ''
ekhm... zastanow sie co ty piszesz. Uwazasz ze to film edukacyjny ? i nie wmawiaj mi, ze ten film ma jakies przeslanie. Jest plytki i beznadziejny, ale po co robic lepszy skoro takim prostakom wystarczy zeby bylo skrajne okrucienstwo.
I powiedzmy sobie szczerze, ze tylko dla tego to oglądasz.
Gdzie ja napisalem ze to film edukacyjny? Jasne, horror-edukacyjny, buhaha. Naucz sie czytac ze zrozumieniem, to nie takie trudne, przynajmniej dla osób o przeciętnym intelekcie. Napisalem co film uswiadamia, a jak ty masz klapki na oczach to juz ci na to nic nie poradze.
Ale nie oglądasz tego dlatego, ze ma przeslanie ( chyba raczej podsuwa pomysly jak sie znecac nad ludzmi), lecz dlatego ze masz dziwną potrzebe oglądania jak w bestialski sposob sa mordowani ludzie.
Ludzie od zawsze mieli potrzebę oglądania śmierci/cierpienia innych nie zauważyłaś?? Ukrzyżowanie, gilotyna, szubienica, ukamieniowanie, ścięcie, nabicie na pal, rozerwanie końmi, ćwiartowanie, łamanie kołem - za każdym razem kiedy skazywano kogoś na karę śmierci zbierał się ogromny tłum widzów po co?? A w starożytnych czasach kiedy składano ludzi w ofiarach, wycinano im serca, odcinano głowy zawsze było pełno wiwatujących i cieszących się ludzi, po co?? A topienie czarownic, palenie na stosach zawsze mnóstwo ludzi, po co?? A walki gladiatorów, rzucanie ludzi do nierównej walki ze zwierzętami a trybuny pełne, po co?? A ówcześnie kiedy wydarzy się jakiś wypadek, mnóstwo ludzi zbiera się i nie po to żeby pomóc po to żeby popatrzeć i pokomentować.Od zawsze cierpienie, śmierć w jakiś sposób fascynowały ludzi i nie ma w tym nic dziwnego. Dlaczego więc krytykujesz ludzi, którzy oglądają fikcję, przecież nikogo się nie torturuje dla takiego filmu więc o co Ci chodzi? I skoro Ty uważasz się za osobę moralnie poprawną to jakim prawem obrażasz i wyzywasz ludzi. Określenia typu: "żałosne", "naprawde skrzywieni", "prostakom", pokazują jak płytką jesteś osobą skoro nie potrafisz prowadzić dyskusji bez obrażania oponentów.
Aha i jeszcze jedno zawsze mi się wydawało że ludzie po obejrzeniu filmu stwierdzają czy ma on przesłanie czy nie. Jest raczej znikoma ilość osób która sobie myśli "Ojej ten film na pewno będzie miał przesłanie muszę go obejrzeć". Chyba prędzej ktoś obejrzy film i pomyśli "O kurde ten film coś w sobie miał, mogę z niego coś wynieść". Pisanie wiec rzeczy typu "Ale nie oglądasz tego dlatego, ze ma przeslanie" jest chyba lekko dziwne, bo nigdy nie wiadomo co dla kogo może stać się lekcją.
Natalio! A co cie to obchodzi w ogole czemu go ogladam...? To moja sprawa, proponuje zajac sie swoimi rzeczami. Jak bede chial poznac odpowiedz udam sie do psychologa, a na pewno nie bede polegal na twoich 'fachowych' ocenach. Ale jakos nie czuje takiej potrzeby i nie sadze zebym kiedykolwiek czul.
bo to jest załosne! a może przerażające.. ? chyba bardziej pasuje. Jak moge nie nazwac prostakiem kogos, kto zachwyca się tym filmem i uważa, że to arcydzieło.Filmem, w którym oprócz seksu i sadyzmu nic nie ma. no prosze Cie. Uważam, ze Hostel powinien być zabroniony w Polsce i w wielu innych krajach. Zauwaz, ze nisko budżetowe horrory, które teraz powstają zamiast straszyc, wywołują odruch wymiotny. No, ale po co się męczyć z tworzeniem czegos lepszego, skoro dzisiejszej młodzieży (przede wszystkim) to wystarcza i zaspokaja ich potrzeby... To co bedzie za kilka lat ? rzeźnia. I innym to wystarcza. Dzieciaki chodzą na takie filmy bo chcą być 'cool'. I to tez jest żałosne.
Napiszcie do Giertycha w tej sprawie, moze cos zdzialacie. Przez takich ograniczonych intelektualnie jak wy właśnie Polska jest postrzegana jako kraj zacofany i zaściankowy, posmiewisko w Europie. To jest dopiero żałosne! Na pewno ktos taki jak wy nie będzie mnie pouczac co mam ogladac a co nie. Pouczac mozecie sobie swoich starych dajmy na to, ale na pewno nie mnie, bo za maluczcy jestescie po prostu na to:)
Co do prostaków, to wlasnie kolega powyzej pokazal kto tu jest najwiekszym prostakiem, ale ja nie bede sie znizal do jego miernego poziomu intelektualnego, sam sobie wystawia swiadectwo. Rozmowy na tym poziomie niezbyt mnie, ze tak powiem, interesują.
Swoją drogą ciekawe ze gosc, ktory po mnie jedzie, ma na avatarze faceta przebranego w damskie ciuszki i bizuterie. Jak widac nie tylko ja mam tu jakies odchylki od normy.
A widzisz i tu się mylisz, bo te filmy nie są przeznaczone dla młodzieży (przy każdym filmie jest ograniczenie wiekowe) a to że młodzież je ogląda jest wyłącznie winą rodziców, którzy nie potrafią upilnować swoich pociech oraz złego systemu jaki panuje w Polsce. Jedź sobie do Stanów i zobacz jak tam pilnuje się kto i na jakie filmy wchodzi.
"nisko budżetowe horrory, które teraz powstają zamiast straszyc, wywołują odruch wymiotny" - i tu się mylisz takie filmy powstają od baaaaardzo dawna a teraz możemy obserwować ich odrodzenie, więc albo masz bardzo mało latek skoro tego nie wiesz albo jesteś ignorantką i zwykłą krzykaczką, która wymądrza się w temacie o którym nie ma pojęcia.
"Jak moge nie nazwac prostakiem" - wiesz co to tolerancja?
"powinien być zabroniony w Polsce" - wiesz co to demokracja?
Mysle, ze nie ma sensu dalej dyskutować ponniewaz jak widze ani Ty ani ja nie zmienie zdania i bedziemy ciagle zataczac błędne koło wyprzedzając się w argumentach. Ja zostaje przy swoim. I jeszcze jedno - smieszne jest to, ze mowisz o tolerancji a sam puszczasz sugestie co do avatora tamtego goscia. W takim razie gdzie ta tolerancja ? prosto wytykac innym, nie zwazajac na siebie. Mhm. A co do mlodziezy - trudno zeby rodzice mogli je upilnowac. Ja mowie o tym, ze chcą byc 'cool' a Ty mowisz ze nie są dopilnowane. To tak jakby nie na temat. Bo co innego dopilnować a co innego chęć żałosnego ( tak, żałosnego!)szpanowania. I tak wlasnie mi odpowiadasz - ja swoje, ty swoje. totalnie od rzeczy. no, niewazne. skonczmy to wreszcie.
Ty zaczęłaś :)
"mieszne jest to, ze mowisz o tolerancji a sam puszczasz sugestie co do avatora tamtego goscia." - to nie ja puszczam sugestie a to, że robi to Man Behind The Sun to zwykłe odbicie pileczki, uważacie się za kryształowych i za moralizatorów społeczeństwa a wcale nie jesteście doskonali co można stwierdzić po chociażby głupim avatarze.
Ha to że mówie, że są niedopilnowane jest bardzo na temat spójrz co napisałaś: "Dzieciaki chodzą na takie filmy" a skoro chodzą to chyba rodzice mogą to kontrolować co nie? Przecież "dzieciaki" muszą mieć skądś kasę to po pierwsze a poza tym chyba rodzice powinni być informowane dokąd wychodzi ich "dzieciak". A poza tym rodzice wychowując powinni chyba wpoić dziecku co nieco na temat "żałosnego szpanowania". Tak bynajmniej było za czasów mojego dzieciństwa.
A to przepraszam co do avatora, myslalam ze to Ty. Co do kina - rodzice ufaja, albo nie zalezy im ( mowie o tych ktorzy wlasnie chodza na takie filmy) Owszem, rodzice powinni wpajac, moze nawet wpajaja ale to zalezy przede wszystkim od tego w jakim towarzystwie sie obraca. I zalezy tez od charakteru i wielu innych zeczy. Wychowanie tez, ale w takim razie taki wlasnie 'wychowany' :P nie pojdzie na taki film zeby szpanowac. A nie uwazasz, ze takie filmy moga wplynac na psychike ? pozniej sie dziwia ze dzieci zabijaja dzieci czy urzadzaja sobie swoj maly psychiczny swiat w piwnicy :P
Hmm co do stwierdzenia "dzieci zabijają dzieci" to wydaje mi się, że zwykle takie biedaki pochodzą z patologicznych rodzin gdzie rolę wychowawczą spełnia ulica bo rodzice są zbyt zajęci piciem wódki. Oczy wiście są też wyjątki a mam tu namyśli narkotyki czy inne sprawy np kiedy w USA weszły I-pody które kosztowały ok 200 $ (czy na kieszeń przeciętnego Amerykana to taniocha) było kilka przypadków, że dzieci zbijały się właśnie o to. A zresztą nie jestem psychologiem :) więc tylko wyrażam swoje zdanie. Uważam, że lekka dawka przemocy nikomu nie zaszkodzi.
Pozdrawiam
Czekaj, czekaj ... LEKKA dawka przemocy ? czy my rozmawiamy o tym samym filmie ? :P jasne, ze nie zaszkodzi, ale w takim wydaniu jaki 'proponuje' Hostel mysle, ze szkodzic moze.
tu chodzi o pokazanie granicy bólu, ekstremalnej skrajności sytuacji itepe
film pozwala na obejrzenie czegoś co wątpię by było nam dane widzieć na zywo. i chyba o to chodzi w tym i innych filmach. próba przedstawienia czegoś co ciekawi, odstrasza a jednocześnie przyciaga - cierpienia ludzi i jednocześnie ich zezwierzęcenia
Zgadzam z założycielką tego tematu.
Zwolennicy tego filmu piszą często, że to film dla ludzi inteligentnych - reszta go po prostu nie rozumie.
Wydaję mi się, że inteligencja nie ma tu wiele do rzeczy.
Odbiór tego filmu warunkują raczej takie rzeczy jak wrażliwość, granice moralności, które każdy sam sobie wyznacza i jako takie pojmowanie estetyki.
Kino to element sztuki bądź po prostu rozrywki. W wypadku tego filmu o sztuce to raczej cicho sza, a co do rozrywki...Czy teraz jedyne czym można zaskoczyć widza to "szok z grubej wiertary"?!
Oczywistym jest, że zewsząd otaczają nas różnego rodzaju wynaturzenia - to element rzeczywistości. Ale czy nie można by przedstawić tego ciekawie, psychologicznie, okrasić lotną fabułą, a nie lać na aktorów hektolitry sztucznej krwi i wbijać im się młotkiem w twarze...
Nie jestem typem wrażliwca, który przez połowę pierwszej części "Hostelu" nie patrzył w ekran - dla mnie było po prostu nudno i niesmacznie.
Pozdrawiam,
Gajowa
Źle mnie zrozumiałaś :) mówiąc lekka dawka przemocy chodziło mi o to, że jak ktoś obejrzy sobie ze dwa albo trzy razy w miesiącu horror taki np jak Hostel to mu nie zaszkodzi.
Horrory sa potrzebne, ale mysle ze nie w takim wydaniu jak Hostel. Ten film to przesada, ogromna przesada. Gdyby tu byla jeszcze jakas fabuła... pierwsza czesc Piły, mimo ze brutalna miala dosc ciekawa fabule. A Hostel ? krwawa rzeznia. I znowu zataczamy koło ;) Ty zaczniesz zaraz argumentowac a ja bede twierdzic pewnie ze nie masz racji :P i niestety się nie dogadamy.
pozdrawiam :)
nie bede się kłócić z rzadna ze stron, ale są takie więzienia gdzie się cweli, przypala, znęca i niechcący dochodzi do wypadków śmiertelnych..nawet w Polsce...mówie tylko to co wiem. Choć u nas i tak nie jest ostatnio źle...spójrzcie na wschód..A propo niewiary w handel ludzmi....ciesze się bardzo, że toś was trzyma pod kloszem ochronnym, ale takie rzeczy się dzieją...to, że nie jest o tym bardzo głośno to chyba zrozumiałe, że nie ma się czym chwalić...ale jak dobrze poszukacie w prasie obcojęzycznej to znajdziecie. To nie jest inny świat...tylko ten którego nie dostrzegasz. Najdelikatniejszy przykład - pogadaj z kimś z La strady, kobiety powiedzą ci co niektórym robiono, gdzie przypalano, co potrafiono obciąć, do czego zmusić..większośc przeżywa, ale nie wszystkie. A co do filmu, może fabuły brak i może to kicz, ludzie mają prawo oglądać jeśli chca...nie mów tylko, że takich rzeczy nie ma skoro niewidziałaś...popracuj z ofiarami i wtedy porozmawiamy. pozdrawiam ciepło.
Natalia jeszcze nie oglądałaś Hostel 2, a mówisz, że jest do d... !! Po drugie jeśli nie podobają ci się takie filmy to ich nie oceniaj. Ja nie lubię komedii romantycznych, ale nie piszę, że są chó.... !! Nie podoba ci się taki rodzaj filmów to nie oglądaj i nie pisz głupot !!
Nie wiem ,czy z powietrza sie wzial scenariusz...powinienes cos poczytac, zanim piszesz..tarantino w wywiadach na lewo i prawo opowiadal jak spotkal sie z opowiesciami o istniejacych podobnych miejscach w Tailandii, i tak go zaszokowalo to co podobno dzieje sie z dala od cywilizacji w Tajlandii,ze postanowil przeniesc to na grunt europejski..wszak tajlandia, Slowacja...czy Polska..jeden syf!Co do Boliwii... mysle ze jak na horrorach sie moze znasz..tak na kulturze i obyczajach krajow miej...i tak jak w naszym pieknym kraju predzej cie posiekaja, potna i zjedza tak w pieknym i jakze ciekawym kraju jakim jest Boliwia,mniej znajdziesz takich ekscesow.
polecam wakacje...a wrocisz zachwycony!
tarantino na lewo i prawo w wywiadach opowiadal jak podczas wakacaji w tajlandii zetknal sie z opowiesciami o podobnych miejscach, jakie pozniej pokazano w Hostalu. tak go zbulwersowaly historyjki, ze postanowil przeniesc je na ekran...a ze filmy z flakami na wierzchu, glupie zazwyczaj i cholernie nie logiczne przynosza kase...wiec powstaje czesc kolejna. co do boliwii natomiast... mysle ,ze jak na horrorach moze i sie znasz..nie wiem, ale widze ze ludzie tutaj chwala Cie(chyba psycho nie jestes ;-) ,tak na kulturze krajow i obyczajach moze mniej... Boliwia jest pieknym krajem i ma wspanialych mieszkancow, i co jak co, ale predzej cie w polsce potna, posiekaja i zjedza niz w tym uroczym kraju... a swoja droga wakacje w Boliwi poolecam. wrocisz zachwycony!
' a swoja droga wakacje w Boliwi poolecam. wrocisz zachwycony!'
Wiem, zauwazylem moją pomylke juz po napisaniu posta (pisalem na szybko). Chodzilo mi oczywiscie o Ekwador i o to co sie dzieje w tamtajszych wiezieniach z Polakami. Ja osobiscie do takich miejsc na pewno na wakacje bym sie nie wybral!
nie chce byc wredny, ale Ekwador jest jeszcze lepszy, klimatyczny i bardzo bezpieczny! To co dzije sie z Polakami, to nie tylko Polacy, ale cale rzesze durniow probujacych przemycac koke do Europy...myslisz ze w polskim pierdlu jest lzej?
Men Behind The Sun - czytam Twoje wszystkie wypowiedzi, sądze, że jak mało kto masz ogromne pojęcie o horrorach. Sam oglądam każdy jaki tylko mi wpadnie w ręce...także hostel. Natalia i inne Tobie podone ćwoki jeżeli Twoim zdaniem hostel jest filmem tak beznadziejnym i nie warto go oglądać to po jakiego czorta wogóle zabierasz głos. Jest wiele filmów na które nie moge patrzeć ale nie pisze takich bzdur jak TY! Oczywiscie żyjemy w kraju o ustroju demokratycznym ( narazie ) i każdy może mówić to co chce...ale daruj sobie... Men Behind The Sun - szacuneczek!
Lepiej jeśli ktoś zaspokoji swoja chorą wyobraźnię oglądając makabryczne filmy niżeli miałby zaspokajać ją w realu... i uważam że nikt nie ma prawa oceniac kogoś po tym co ogląda!
Ps.żeby nie było że bronie siebie...nie przepadam za okrócieństwem ale to nie znaczy że wszyscy mają czuć taki niesmak jak ja kiedy oglądam jak jedn człowiek znęca sie nad drugim...Różni ludzie różne potrzeby i trzeba nauczyć sie to akceptować;)
Myślę że najlepiej jakby w tej kwesti wypowiedział sie jakis psycholog:)
pozdrawiam!
Lubie horrory ale nie chciałbym żeby oglądały to moje dzieci gdybym je miał. Nie twierdze, że powinni zakazywać dystrybucji czy produkcji bo jestem przeciwko zakazom ale...
z takimi filmami jest jak z grami - oglądasz/uczestniczysz w "ciekawej" nierzeczywistości... która jest robiona przez innych w rzeczywistości.
Natalio ja mam jedno pytanie. Troche mnie to zastanawia, skoro wypowiadasz sie na temat tego filmu to znaczy ze musialas go ogladac, wiec cos jest chyba nie tak skoro nazywasz ludzi skrzywionymi a tym czasem sama jestes sjrzywiona. Ale nie mnie to oceniac. Mnie ogólnie film sie podobal ale to znaczy ze jestem skrzywiony. Oczywiscie mozesz powiedziec ze film Ci sie nie podobal ale to nie znaczy ze masz prawo do obrazania innych ludzi(przynajmniej ja odebralem to jako obraze), sa rozne gusta, kazdy lubi co innego - uszanuj to.
Pozdrawiam
no czytajac wasze wypowiedzi, faktycznie zaczynam sie zastanaawiac o co w tym chodzi.
ale ja lubie obejrzec cos tego typu (nie widzialem wogule filmu hostel) np. saw, bardzo mi podoba pod wzgledem co czlowiek jest w stanie ze soba zrobic... najlepszy motyw tego wszystkiego jest taki ze to nie sa wymysly ale rzeczy wziete z realu typi gestapo, rzez ormian...
same scenariusze sa czasem tepe... ale ja ogladajac patrze na ekspozycje i pomysl przekazania tego, trajler hostel 2, zacheca mnie wrecz do jego obejrzenia
nie mowie Natalio ze nie masz racji, ale ja nie zakladam ze jak ktos oglada tepe komedie (czasem sam lubie obejrzec[zalezy jaka]) ze jest debilem ~~~
Ej każdy przed filmem powinien wiedzieć na co się wybiera. Powinien przeczytać recenzje, opinie, plakaty zdjęcia itd. coś mu to da do zrozumienia jaki jest film prawda? Ja sama tak robie i jeśli film mi nie odpowiada to nie idę! No nie wiem czy te filmy krzywią psychikę jeśli Tobie tak się stało to współczuje. Natalio zauważ, że to jest fikcja i każdy raczej wie o tym. Powiedz mi czy Tobie psychikę skrzywiła np. "Pasja" Mela Gibsona? Popatrz na tam ten film to aż też powoduje film odruchy wymiotne i płacz przepraszam, że akurat do takiego przykładu się odnoszę. Męka, śmierć, tortury są spotykane na każdym kroku czy to internet czy też TV. Więc nie dziw się, że powstają takie filmy jak "Hostel" gdzie jest pełno rzeźni którą jak już kolega wspominał na tym świecie jest pełno. Czasami właśnie takie filmy dają odczuć człowiekowi to, że ten świat jest niebezpieczny i trzeba jak najbardziej chronić swoją
dupę! Więc może warto zastanowić się nad tym, że właśnie horrory są z przekazem no chyba, że Wy wolicie przekazy Ferdka z kiepskich? :/ Pozdrawiam :)
Przepraszam miałam na myśli nie które inteligentne horrory, że są z przekazem i, że trzeba się nad nimi głęboko zastanowić!
Czytajac po raz kolejny taka dyskusje, po raz kolejny zastanawiam sie nad ich sensem. Nikt jeszcze nigdy nikogo nie przekonal do swoich pogladow, dochodzi jedynie do wymiany swoich racji, a nastepnie do walki na slowa, potem na obelgi.
Chcialbym sie dowiedziec, dlaczego ludzie, ktorzy nie lubia horrorow, wypowiadaja sie na ich temat. Czy jest to swiadoma prowokacja, a moze przejaw ignorancji? A jeszcze komentarze w stylu: ''ludzie, ktorzy to ogladaja musza byc naprawde skrzywieni'' to mnie dobijaja. Czy to jest konstruktywna wypowiedz na temat filmu?
Ja na przyklad nie lubie romansow, ale nie wypowiadam sie, ze ktos, kto lubi takie filmy to jest skrzywiony. ''Oczywiscie'' w nich nie ma przemocy i seksu, a na dodatek te filmy niosa ze soba realne przeslanie i moral, dzieki ktorym poziom naszej inteligencji pnie sie do gory w zawrotnym tempie.
Kazdy lubi cos innego, ale tresci w stylu ''skrzywieni'' uwazam za nieodpowiedzialne i swiadczace o zupelnym braku kultury osobistej.
"Przepraszam miałam na myśli nie które inteligentne horrory, że są z przekazem i, że trzeba się nad nimi głęboko zastanowić!"
Taa... a wśród nich również całe mnóstwo gore i kina eksploatacji... "Suicide club", "Man behind the sun", "Cannibal holocaust", "Salo" czy nawet "Joy of torture 2" wymieniać można w nieskończoność, ale ignoranci zapewne nawet nie wstukają sobie tych haseł w wyszukiwarce, tak więc po co się męczyć?
To jest kurwa Snuff ludzie snuff. O to chodzi żeby pokazać jak ludzie zdychają jak zwierzęta, wole oglądać to wyreżyserowane niż prawdziwe bo i takich filmów nie jest mało. W podziemiu takie coś można dostać raczej bez problemu, ale żeby oglądać prawdziwe zabójstwo z okrucieństwem to trzeba mieć mocne nerwy. Peace.
"To jest kurwa Snuff ludzie snuff."
Fajnie będę się mógł pochwalić kolegom, że oglądałem snuffa w kinie <lol> bo na hostel 2 z pewnością sie wybiorę... poczytaj gdzieś co to snuff, a nie rżnij głupa.
"W podziemiu takie coś można dostać raczej bez problemu"
Heh, widzę, że znasz się na tym ;) nie wątpię, że potrzeba na filmy ostatniego tchnienia w pewnym środowisku narodzić sie może, ale jest to środowisko raczej okrojone zarówno ze względu na koszty jak i na fakt, że to już ludzie chorzy, chcący zaspokoić swoje chore fantazje, oczywiście policja nie dowiodła istnienia tego typu nagrań, a jeżeli już ktoś ma dostęp to nie rozpowiada o tym na prawo i na lewo raczej, kolego... trzymaj jeżyk za zębami, bo ci o 6 na ranem antyterroryści do domu wparują... o nie sory, żyjemy w Polsce, a tutaj tylko do domów tłumaczy wjeżdżają <lol>.
Filmy przedstawiające egzekucję ani dokumenty, popularnie zwane mondo to nie snuffy;)
Więc ok powiedz mi co wg. Ciebie jest snuff a ja się do tej odpowiedzi ustosunkuję k ? Naprawdę nie wątpię że takie filmy powstają w życiu codziennym, skoro ludzie pozwalają sobie na różne rzeczy w dzisiejszych czasach. Niektórzy ludzie masochiści sadyści odczuwają potrzebę oglądania takich rzeczy i cóż też sądzę że mają coś z deklem, ale że inni rzygają po takim czymś w kinie no cóż... to niech nie oglądają a nie pierdolą żeby to zakazać.
"ale że inni rzygają po takim czymś w kinie no cóż."
Nie mogą rzygać w kinie, bo w film to fikcja i nikt naprawdę nie ginie, a gdziekolwiek nie przeczytasz o filmach snuff kardynalną zasadą będzie stwierdzenie, że naprawdę zostaję (W REALU) zostaje uśmiercony przed kamerą człowiek!
Filmy gore to nie snuffy, mogą zahaczać o tą co z resztą nie raz sie już zdarzało m.in. August mordum. Nie wiem może jeszcze chociażby hollywoodzki 8 mm - ten drugi to film znany i załatwić go dosyć łatwo, ale na Boga nikogo tam nie uśmiercają przed kamerą. Możesz także pogrzebać w japońskiej ekstremie - "E mu zan". Ale to fikcja, nikt nie nie ginie.
Nagania egzekucji to również nie snuffy, podobnie jak filmy mondo. Film snuff teoretycznie powinien spełniać kilka następujących punktów: kręcony przez kogoś dla kogoś, za odpowiednią sumę, mówiło się też o czymś takim, że sama ofiara musi wyrazić zgodę na sfilmowanie swojej śmierci, jednakże do tego ostatniego podchodziłbym ostrożnie - jedno we wszystkich opisach i wyjaśnieniach tego terminu jest nie zmienne - ktoś ginine przed kamerą w REALU/
No ok ktoś ginie w realu ale chyba w tym filmie też ktoś ginie ;p w sumie jak poczytasz to i owo samo określenie filmu snuff jest trudne więc i można raczej odnieść się do tego jako snuff, ale ok jeśli bardziej pasuje gore może być. Wiem że film to fikcja ale nas jest ponad 6 miliardów i każdy na film inaczej zareaguje, z resztą jak było z piłą 3 ? Ludzie mdleli albo robili to na pokaz bo im zapłacili a to też czysta fikcja.
"w tym filmie też ktoś ginie"
Owszem ktoś ginie ale nie w RZECZYWISTOŚCI!!!! A to jest podstawowa zasada jeśli chodzi o snuff, ktoś Cię zabija przed kamerą (na prawdę zabija) i czerpie z tego zyski sprzedając później to nagranie. To dlatego nikt nigdy nie potwierdził istnienia tego typu filmów bo nie ma oficjalnie szansy aby ktoś czerpał zyski z prawdziwego zabójstwa ka pe wu?? Jeśli takowe filmy istnieją to ma do nich dostęp zapewne niewielki krąg zainteresowanych, nie ma możliwości żebyś zobaczył prawdziwy snuff w kinie!!
w internecie z resztą też... na boga jakby snuffy można było ściągać przez p2p to do czego byśmy doszli?
Gość mnie dobija.