Hostel 2

Hostel: Part II
2007
5,3 36 tys. ocen
5,3 10 1 36276
5,6 7 krytyków
Hostel 2
powrót do forum filmu Hostel 2

Druga czesc Hostela to prawdziwe arcydzielo! O ile jedynka byla nudna i ciagnela sie jak flaki z olejem, a jedyna akcja jaka sie dziala to torturowanie ludzi, tak druga jest calkowicie inna, co nie znaczy ze jest pozbawiona elementu gore, torturowanie i zabijanie w niej takze wystepuje, lecz mniej niz w czesci pierwszej. Sam film jest natomiast swietny, od poczatku cos sie dzieje, caly film trzyma w napieciu i niepewnosci od poczatku az do samego konca. Sceny torturowania bardziej przemyslane jak np pierwsza - kapiel w krwi, badz tez wloski kanibal robiacy sobie uczte. Nie obrzydaja one tez az tak jak w jedynce. Film pokazuje jak gwaltowna i szybka moze byc przemiana czlowieka, i jakie moze on w desperacji podjac kroki, no nie wiem co jeszcze napisac, dla mnie po prostu bomba. Wzor dla gatunku horror/gore, nie spodziewalem sie tak genialnego kina. Pozostaje mi tylko polecic go kazdemu, no i NA ZDROWIE ;]

Aaaa i nie patrzcie na niskie oceny i komentarze typu "film kreuje przyszlych mordercow i gwalcicieli" badz "film dla chorych psychicznie" bo osoby te albo sugeruja sie pierwsza czescia nie ogladajac nawet drugiej badz tez bredza i nie wiedza co czynia ;] Mysle ze w czasie jego premiery film odniesie spory sukces czego mu zycze bo zasluguje!

vincentvega_3

kolego masz napisy jakieś czy ogladales po angielsku??

ocenił(a) film na 10
raflooldz

Po angielsku, w filmie nie jest potrzebny zaawansowany angielski, a tez duzo dialogow nie ma ;]

vincentvega_3

Niektórzy to nawet do Teletubisiów wymagają napisów

vincentvega_3

Niektórzy potrzebują dowartosciowania przez internet.

ocenił(a) film na 8
raflooldz

"Niektórzy potrzebują dowartosciowania przez internet."

Zgadzam się z tym, ale w tym wypadku to ty nie masz racji kolego, "Hostel" był jednym z tych niewielu filmów którego angielską wersję zrozumiałem kropka w kropkę i jak przypuszczam w dwójce też jakichś rozbudowanych składni zdaniowych nie ma ;)

raflooldz

Nie muszę się dowartościowywać. Większość ludzi musi stanąć na krześle by móc pocałować mnie w d**ę. Mój ty psychologu...

Jak już jakiś film oglądam to z angielskimi subami; dostępnymi bez problemu. Dzięki temu chwytam język i nie postuję na PORTALU FILMOWYM próśb o napisy (co jest zabronione, tylko czekaj aż cię zblokują). Nie interesuje mnie czyjaś samoróbka w PL, najczęściej na odp****ol i z błędami, że głowa boli, a to właśnie stanowiło POKAŹNĄ część zbiorów portalu Napisy.org

vincentvega_3

tylko po co takie prowokujące teksty? mój angielski jest na niezłym poziomie, jednak nie każdy się uczy tego jezyka i dla znajomej która w jednym palcu ma niemiecki - angielski jest trageidią. Do tego potrzebowałem napisów. staram się omijać do niczego prowadzące internetowe kłótnie, jednak nie prowokujmy się na wzajem... pozdrawiam wszystkich btw NA ZDROWIE :-)

raflooldz

Ja mam na odwrót - Angielski w jednym palcu a niemiecki... ech, szkoda gadać

ocenił(a) film na 8
Aizen

"a to właśnie stanowiło POKAŹNĄ część zbiorów portalu Napisy.org"

Tutaj będę oponował, na napiasach org mnóstwo było tłumaczeń do starych, zapomnianych horrorów - i wcale większość z nich nie była kiepskimi tłumaczeniami, wręcz przeciwnie z resztą o ile idzie zrozumieć film po angielsku czy z ang. hard subem o tyle japońskie, koreańskie, tajlandzkie, niemieckie czy klasyczne włoskie kino (mnóstwo klasyków kina grozy to filmy włoskie)... z tym jest już problem, a napisy.org zamknęli ponieważ muszą się z czegoś rozliczyć, a że nie umieją walczyć z piractwem to tą dziurę trzeba było czymś zaplombować, spektakularna akcja... a niech mnie strzeli. Śmiać się chce.

ocenił(a) film na 8
dux

Ps. korzystam póki mogę, bo za niedługo Kaczyńscy z pewnością przepchną jakąś ustawę i krytykować nie będę już mógł ;)

dux

Wciąż chyba grzebią nad tą ustawą z ministerstwa kultury, gdzie posiadanie nagrywarki DVD w domu stanowi przestępstwo tak jak kopiowanie z oryginalnych, własnych płyt na swego IPoda czy co tam innego. Co do Napisy.org to na pewno były tam dostępne napisy dobre jakościowo ale gdy akurat ściągałem do "Turistas" i paru innych to błędy raziły mnie strasznie.

Aizen

napisy mogly byc niedopracowane jeszcze....czesto do napisow jest pare poprawek, najpierw ktos tlumaczy ze sluchu potem cos, potem znow cos itd.... moze trafiles na taka 'pierwsza' lipe akurat??

ocenił(a) film na 8
Pamato

"gdzie posiadanie nagrywarki DVD w domu stanowi przestępstwo tak jak kopiowanie z oryginalnych, własnych płyt na swego IPoda czy co tam innego."

Jak mam ich w sumie wszystkich gdzieś tak tutaj słowa paltformy znajdują uzasadnienie, bo po prostu taka jest prawda - rządzą nami niewydarzeni paranoicy - swoje fobie przenoszą na forum publiczne i rozpieprzają w ten sposób status naszego kraju na arenie międzynarodowej, a ten jak na te 18 lat wolności słowa wyglądał nieźle.... znowu zrobią coś i nas ośmieszą, za niedługo po domach będą chodzili... <lol> paranoja. A co do samego tematu, jak sie nie m co się lubi to się lubi co się ma - i w razie gdy film idzie w języku włoskim czy japońskim to nawet napisy z błędami potrafią człowieka poratować ;)

Aizen

Uhh... U mnie się złożyło podobnie. Swój angielski, którego uczę się od 6 lat uważam na bardzo dobrym poziomie. Natomiast jeżeli chodzi o ten "deutsch", który mam 3 lata - dobrze, że przynajmniej umiem w nim zapytać o godzinę, adres i przedstawić się... ;d

Jeżeli chodzi o film Hostel, to od razu pragnę zaznaczyć, iż nie cierpię tego gatunku horrorów. A ten film przyprawia aż o żal ;] Quentin Tarantino skusił się chyba na prosty, ale nieefektowny zarobek. Moim zdaniem "Hostel" jest absolutnie odpychający. Sceny jakie się w nim przedstawia są aż patologiczne.
Jedynym filmem z makabrą który jakkolwiek zwrócił w jakimś pozytywie moją uwagę, była Piła - w przeciwieństwie do filmu Tarantino miała jakiś przewodni motym, wokoło którego kręcono sceny. A "Hostel" to już szczyt bezmyślności.
Jednak ani "Piły", ani tym bardziej filmu "Hostel", nie śmiem nawet nazwać arcydziełem.

ocenił(a) film na 1
vincentvega_3

::: SPOILER... Mały bo mały ale SPOILER! :::
Hmm... Ja jestem jednak rozczarowany tym filmem... Powiela praktycznie schemat z pierwszej czesci... Tzn trójka ofiar (w jedynce faceci, teraz mamy panie), osoba, która wszystko aranzuje (w jedynce facet, w dwojeczce pani ktora na koniec traci glowe). Niesmaczna byla dla mnie scena zabicia tego łebka, według mnie poniżej poziomu nawet w Pilę, którą znacznie wolę od Hostela, dzieci są oszczędzane... Osobiście wolę Piłę ponieważ psedofilozoficzne teksty i zagadki bardziej przyciągają moją uwagę, niż ucięcie przyrodzenia panu i rzucenie go psom na pożarcie :P
PS. Mam nadzieje ze ten post nie wywoła znowu poruszenia w świecie fanów tego filmu... To jest tylko moje zdanie... POZDRO!

ocenił(a) film na 9
Makron

Zdecydowanie fajny i godny polecenia film i jak na Tarantino przystalo dobrze pokrecony a scena z kompiela moim zdaniem "najnormalniejsza" ze wszystkich dostaje dodatkowego plusa za pewnego rodzaju chory artyzm. Zdecydowanie polecam film z zaleceniem czesci pierwszej. Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 9
BUCKET

Chodzilo mi o scene z kompiela we krwi ;)

BUCKET

chyba kąpielą... o jakim artyźmie ty mówisz? jeżeli już porównywać to jedynka rzeczywiście trzymała w napięciu i zrobiła na mnie kolosalne wrażenie a tutaj nic nowego się nie wydarzyło. film płytki jak ta zupa z reklamy bez ziarenek smaku. widać, że go ogładzili bardzo. 2 plusy: początek nie przeciągał się i ostatnia scena filmu. reszta szkoda gadać. a tak w ogóle to wszystko jest nienormalne. dziękuję za uwagę. pozdrawiam

ocenił(a) film na 9
busterka83

napisalem CHORY ARTYZM wiesz kazdy ma swoje zdanie i szanuje twoje - tobie film sie nie podobal ok a jesli chodzi o ostatnia scene to z kolei sadze ze byla plytka - obciecie glowy toporem nie jest jakims mega wymyslem geniusza ale ok tobie sie podobalo
pozdrawiam serdecznie

ocenił(a) film na 10
BUCKET

Popieram, byl jakis kunszt i finezja w tej czesci Hostela, kapiel, kolacja, a nie bezmyslne krojenie czlowieka, ostatnia scena strasznie kiczowata no ale, co zrobic.... co do kolesia z 1 czesci czyli Paxtona to pokazali go z poczatku po to aby zakonczyc caly watek pierwszej czesci, oraz by pokazac ze z tymi kolesiami nie ma zartow ;] A co do Tarantino to nie mozemy mowic ze widac jego klimat bo on w tym sie nie babral tylko go wyprodukowal, jedyne co laczy Hostela z Tarantino to Pulp Fiction ktore leci w TV gdy ddziewczyny wchodza do Hostela wynajac pokoj;]