chcą przedstawić Europę Wschodnią
Jako dzieci grające w piłkę czyjąś głową i śmiejące się z tego to nie mam słów.
To jeszcze nic. Te same dzieci potrafią bić dorosłych kijami i skazać kogoś na śmierć z zimną krwią. Takie rzeczy, jak przedstawione w tym syfie, mogą mieć miejsce tylko w europie wschodniej, bo tu przecież, według amerykanów, chyba nie ma prądu i bieżącej wody.
Oj wej, toć przecież widać było po fizjonomii że to nie są dzieci rdzennie słowackie. Po rozwydrzeniu i zezwierzęceniu obstawiałabym arabskich emigrantów, ale w Słowacji dzięki Bogu nie jest ich wielu, więc z pewnością byli to Cyganie.
Według Filmwebu były to Czechy. Zresztą bohaterki miały jechać do Pragi. Czyżby wciąż istniała Czechosłowacja, o czym ja nie wiem? -.-'
Proponuję, gieroju, byś jeszcze raz uważnie obejrzał film. Bohaterki z początku miały odwiedzić Pragę, ale za namową Włoszki z pociągu zmieniły cel podróży na Słowację. W pierwszej części miejscem akcji również była Słowacja. Tak więc jakiś szczawik zwyczajnie walnął babola w opisie zamieszczonym na tym zacnym portalu. Albo jego żona skoczyła w bok z jakimś czeskim gachem i ochlapus mści się robiąc Czechom czarny PR na Filmwebie. To tyle.