Hostel 2

Hostel: Part II
2007
5,3 36 tys. ocen
5,3 10 1 36276
5,6 7 krytyków
Hostel 2
powrót do forum filmu Hostel 2

to jest największy zarzut wobec tego... e... filmu
to jak raz po raz psychopaci wyłapują dziewczyny, oraz to jakim torturą zostają one poddane nie wzbudza żadnych uczuć, sympatii czy chociażby zwyczajnego obrzydzenia.

bardziej ekscytujące jest oglądanie obraz sejmu

inną sprawą jest to, że ten film horrorem nie jest i nigdy nie będzie. to THRILLER. ja nie wiem, ale ostatnim razem żeby coś było horrorem to musiał być tam watek nadprzyrodzonych sił, wampir, psychol wstający z grobu, duchy itd.
a tutaj mamy bandę bogaczy, którym w tyłkach się przewaliło i dla frajdy mordują innych ludzi. żadnego hokus pokus, ludzie z wiertarkami, maczetami sieką inne ludki. gdzie tu horror?

a, i poza tym pod względem finezji - słabiutko

(Piątek Trzynastego czy Halloween to jak najbardziej horrory, bo ichniejsi prześladowcy wracają zza grobu i umrzeć nie chcą ;))

użytkownik usunięty
diana6echo

Czyli Twoim zdaniem "Teksańska masakra pilłą mechaniczną" i "Piątek 13" część pierwsza też nie są horrorami - zmieniasz historię gatunku.

ocenił(a) film na 2

czytasz do końca? chyba nie. to poczytaj

użytkownik usunięty
diana6echo

http://www.filmweb.pl/forum/HORROR/Horror,+czy+thriller,1374200

ocenił(a) film na 2

no to powiedz mi gdzie w Hostelu masz elementy nadprzyrodzone :] pośmieję się z miłą chęcią :D

użytkownik usunięty
diana6echo

Przeczytałam do końca, ale w pierwszej części "Piątku 13" i w "TCM" nie ma żadnych elementów nadprzyrodzonych. Więc Twoim zdaniem nie mogą to być horrory. Przeczytaj temat, który Ci odesłałam. Ludzie tam wyjaśniają, że horror nie musi mieć elementów nadprzyrodzonych, żeby być horrorem. Swoją drogą zastanawia mnie skąd wzięłaś regułkę horroru. Z wikipedii?

ocenił(a) film na 2

z tego co widzę ichniejsi specjaliści z wąteczku który zalinkowałaś podają wikipedię :] znasz znaczenie powiedzenia 'przyganiał kocioł garnkowi'? :)

użytkownik usunięty
diana6echo

Widać przeczytałaś tylko początek. Radzę przestudiować cały wątek, bo to jeden z najlepszych tematów na tym forum - dzięki niemu sięgnęłam po kilka ksiażek poświęconych horrorowi i już wiem dlaczego krwawe filmy uważane są za horrory. Warto się z nimi zapoznać.