z kosa i "krawym prysznicem" byla tak chora, ze nie moglem na niej wysiedziec i do samego wieczora trzesly mi sie rece. az zasnac nie moglem, bo to przekraczalo po prostu granice mojej wyobrazni, jak mozna wymyslec cos tak chorego, brutalnego, strasznego i... i kurde nie wiem.!
a film sam w sobie wiadomo ze beznadziejny. koncowke pozostawie bez komentarza.
Scena ostra, ale nie wymyślona. Była sobie kiedyś pewna Hrabina Batory, która lubowała się w kąpielach z krwi dziewic, także Eli nie wymyślił nic nowego... choreeee.....
co w tej scenie było strasznego? Są rozcięcia, krew leci, ale nie widziałem w niej nic tak odrażającego - zdecydowanie były bardziej chore sceny w tym filmie, dajmy na to scena z okiem z poprzedniej części... Nie wspominając już o innych filmach, w którym poziom brutalności bije Hostela na głowę np. Frontiere(s).
Z kolei taka scena z kanibalem była naprawdę pomysłowa. Dzięki muzyczce była nawet komiczna, choć dla chłopaka z jedzonymi nogami był to dramat :)
Oglądałem Frontiere(s) i żadna scena nie utkwiła mi w pamięci jako wyjątkowo brutalna. Jeśli chodzi o Hostela natomiast to jak najbardziej, zwłaszcza scena z palnikiem. Drugiej części niestety nie oglądałem, a może i stety bo średnio przepadam za takim poziomem okrucieństwa w filmach. Powiem szczerze, że podoba mi się pomysł polowania na ludzi, ale niestety jego realizacja w Hostelu pozostawia wiele do życzenia...
Chodzi mi o motyw w filmie, nie o prawdziwe życie. Nie rozumiem czemu się tak unosicie, przecież to tylko film, a jeśli nie gustujecie w tego typu produkcjach, ukazujących brutalność wobec drugiej osoby to po co oglądacie? Jak widać jest grupa osób, którym się to podoba i dobrze, bo właśnie dla nich są takie filmy produkowane. Ja obejrzałem z ciekawości, i do niego na pewno nie wrócę.
film nie jest wcale brutalny, no moze troche daje 9/10 zdecydowanie lepszy od 1 czesci jescze musze 3 zobaczyc
CZY WAS IDIOCI TAK KRĘCI TO IDIOTYCZNE OKRUCIEŃSTWO? Czy w tych dzisiejszych popier**lonych czasach każdy jest na to już obojętny?!?
Jeżeli aż tak zadziałała na Ciebie ta scena, to dobrze, bo film w pełni spełnił swoje zadanie jako horror, i powinieneś to zaliczyć na plus dla filmu.
Ten film nie ma żadnych plusów. Jeśli je ktoś dostrzega - powinien zostać zamknięty bo stanowi zagrożenie dla innych. Zastanów się jeszcze raz.
sorry, ale ten film nawet straszny nie jest.
scena z kosa jest najdrastyczniejsza, ale film bardziej oddzialowuje psychologicznie na widza.
mozna sobie wyobrazic, jaki potwor siedzi w drugim czlowieku.
obejrzalam z ciekawosci, daje mu ocene 3/10.
a scenki z chlopcami, ktorzy wyludzaja dolary, sa po prostu smieszne.
Dwóch debili oglądało to przy mnie w pokoju. Odradzałem im to, ale po scenie z "prysznicem" po prostu im wyłączyłem. Rzygać mi się chce na samą myśl o ludziach którym się to podoba. Świat schodzi na psy a wszyscy mają ochotę oglądać zarzynanie ludzi, tylko aby było jak najbardziej efektowne.
Człowieku, to tylko film.. Dla mnie też ten film był żałosny, ale to normalne, że ludzie (niektórzy) lubią patrzeć na przemoc i okrucieństwo w filmie. To wcale nieoznacza, że są jacyś zryci...
Z pewnością nie oglądałeś "Srpski film" ? Jeżeli ta scena jest dla ciebie tak mocna to zachwycisz się pierwszym lepszym Horrorem :) To + dla słabych produkcji !
Zgadzam się... i nie chodzi o flaki czy cokolwiek takiego, tylko o sam fakt, że ktoś może wpaść na tak chory pomysł :/ Nienawidzę tego typu filmów, obejrzałam tylko dlatego, że mój facet chciał zobaczyć, ale cały film siedziałam zniesmaczona i oburzona, jak w ogóle można takie filmy kręcić.
Są tacy ,których takie filmy ''podniecają'' jak usłyszałem. Zresztą zostałem nazwany hipokrytą bo chciałem zobaczyć ''Hostel'', a później go trochę od siebie ''objechałem''. Cóż ,chcieć zobaczyć, a rajcować się tym dla mnie jest zupełnie czymś innym. Dla co niektórych jednak chyba to samo. Widziałem wszystkie 3 części i co jedna to bardziej beznadziejna. Ciekawe czy są tacy ,których takie klimaty w kinie nakręcają do tego stopnia ,że mogliby wykorzystać to w rzeczywistości?
Spoko... wiesz, ludzie zawsze się czepią, nieważne co zrobisz :] Ja też nieraz coś bardzo chciałam zobaczyć, a potem okazywało się, że to dla mnie klapa totalna. No bo skąd mam wiedzieć przed obejrzeniem filmu, czy mi się spodoba? Na podstawie trailerów które nieraz film prezentują zupełnie inaczej niż jest w rzeczywistości, czy może na podstawie opinii innych... ale wiadomo, ile osób tyle opinii ;)
A co do podniecania... mogę zaryzykować stwierdzenie, że na tym chorym świecie są osobniki które faktycznie to podnieca O_o I że mażą potem o tym aby wprowadzić to w czyn.... ugh, straszne :/