5,4 70 tys. ocen
5,4 10 1 69976
4,2 19 krytyków
Hostel
powrót do forum filmu Hostel

...denerwuje mnie ta wysoka samoocena amerykańcow:/ sa najlepsi...maja nalepsze samochody...mieszkania... itd a najgorsze jest to ze oni tkwia w tym przekonaniu.... I co moze pomyslec sobie taki np amerykanski 14-15latek ogladajacy Hostel? nigdy nie pojade do Europy...tam jest syf, bieda, i kroją ludzi :D:D:D I tak sobie mysle ze wieksze wrazenie ten film zrobi (badz tez zrobił ) własnie na amerykanach... bo wielu z nich pewnie nie zdaje sobie sprawy jak jest na takiej słowacji..i naiwni uwierza w zaprezentowany im obraz... :/ my bedac tutaj wiemy jak wyglada słowacja...i ze to co zostało przedstawione na filmie to absurd ... ale własnie tacy amerykancy pewnie cali roztrzesnieni po seansie zapamietaja wlasnie taki obraz europy :/ wiem co mowie bo studiuje psychologie i wiem jak silny wpływ ma film na odbiorce;)

pozdro!

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
ocenił(a) film na 1
aniolecek

Amerykanie mają najlepsze samochody, mają świetne drogi ,wysokie płace i niską cene benzyny!! nie sądze żeby amerykanie myśleli przez ten film że w europie jest bieda i syf ( chociaż mieszkając w polsce można odnieść takie wrażenie, oczywiście poza wielkimi miastami i miasteczkami turystycznymi). przecież europejczycy po zobaczeniu "od zmierzchu do świtu" nie myślą że w stanach i meksyku żyją wampiry i czatują na kierowców ciężarówek!!!! pozdrawiam

ocenił(a) film na 3
fariatka

i tu sie myslisz :) bo najlepsze samochody produkowane są własnie w europie, i nie porównuj tego filmu do "od zmierzchu do świtu" bo świat fantazji rózni się od świata rzeczywsitego... a przedstawienie słowacji w ten sposób jest bardziej śmieszne niż wiarygodne :)

..w każdym kraju są miejsca lepsze i gorsze, w takiej ameryce tez znajda sie miejsca gdzie mysle nie koniecznie chciałbys sie znalezc ;) np bronx...

Proponuje zajrzec na jakies amerykanskie strony z recenzajmi filmu i moze wtedy sie przekonasz jaką opinie o słowacji mają NIEKTÓRZY z amerykanów ... bo oczywiscie nie wszyscy... ci nieco bardziej rozgarnięci skumaja ze ta sceneria to na potrzeby filmu... mowie o młodszej czesci widzow którzy nie wiedza nawet gdzie na mapie lezy słowacja i z pewnoscią tak ją zapamietaja po obejrzeniu filmu ;]

pozdro!

ocenił(a) film na 1
aniolecek

podzielen opinie fariatki. w końcu to Państwo marzeń. jeśli uwarzasz że w europie są budowane najlepsze samochody to zwróć uwage że najwieksze korporacje, mają siedzibę poza europą ( USA, Azja ). Jestem fanem klasyków z silnikami ponad 2l(co się zadko w europie zdarza) i nie rzędowy, tylko V-ki(8+) :). Różnica miedzy światem rzeczywistym, a fantastycznym zaciera się... jeśli inaczej sądzisz to znaczy, że nie jesteś realistą. Pozatym Bronksy są dla osób bezprzyszłości i tych co mają "przeszłość", Ci którzy się tam urodzili i mają chęci szybko uciekają z tamtąd.

ocenił(a) film na 1
aniolecek

Czemu uwazasz, że najlepsze samochody są produkowane w europie? Np: Fordów F100 produkowanych w stanach jest więcej niż Australijczyków, jeśli się myśli o latach 60-70. odrazu pojawia się obraz Mustanga(w europie był w tedy produkowany Capri a jest to jednak Ford-amerykański koncern, który jest teraz europejską legendą). Nie porównuje "od zmierzchu do świtu" z "Hostel"-em, bo to zupełnie inne filmy, tylko ludzie mogą myśleć w USA jest tak jak w "od zmirzchu do świtu". Jakbym mieszkała w USA to też by mnie nie interesowało gdzie jest Słowacja...:D
Pozdro!