Śmieszy mnie to, że gatunek ten jest podciągany pod horror. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć kiedy powinnam się była bać? Bo jakoś nie pamiętam takich momentów.
Bać się kiedy znęcają się i zabijają człowieka.
Pomyśl jakby ciebie tak torturowali :)np wiercili w nodze wiertarką wątpię żebyś się nie bała
To taki przykład
Wiem co masz na myśli i tu się zgadzam. Nie chciałabym być na ich miejscu. Gdybym była - bałabym się. Ale przed telewizorem nawet będąc sama w domu nie boję się. Chodzi mi o to, że w filmach tego typu zawsze morduje człowiek. Brak klimatu tajemniczości, zjawisk paranormalnych itp. którym moim zdaniem powinien charakteryzować się dobry horror. Po takim filmie jak Hostel nie boję się iść po ciemku do kuchni czy łazienki :-)
Bo to nie jest horror ten film to typowy slasher. Horror to odmiana fantastyki, tu nic z fantastyki nie było.
Ten film to mieszanka właśnie wspomnianego slashera i thllireru. Nie ma tutaj co prawda duchów, ale przerażające powinny być tortury, których dokonano na tych ludziach. Może nie sam fakt cierpienia, ale fakt miejsca w którym rozgrywa się akcja. Pomyśl, takie więzienie dla bogatych psycholi, gdzie kupują sobie ofiarę i robią sobie z nią co im się tylko podoba.