Sugerowany wiek do obejrzenia tego filmu to 15 lat. Czy aby sceny gdzie ktoś przypala palnikiem oko, rani wiertarką części ciała nie mówiąc już o młodej dziewczynie która rzuca się pod rozpędzony pociąg są odpowiednie dla widzów w takim wieku?? Film powinien byc przynajmniej od 18 lat. Jak byłem na tym w kinie to 2 miejsca dalej siedział może 12 letni chłopak i cieszył się z tego filmu jak idiota. To pokazuje co dzisiejsze filmy potrafią zrobic z młodą osobą. W chwili kiedy potrącone zostają te 2 dziewczyny i koleś wszyscy na sali byli zszokowani natomiast ten chłopak wybuchł śmiechem...to pokazuje co się dzieje w głowach młodych widzów podczas oglądasnia tego typu filmów. Słyszy się o brutalnych morderstwach, rozczłonkowanych ciałach itp. to wszystko wina tego typu produkcji. Ten film jest (TYLKO) dla ludzi którzy potrafią odrużnic rzeczywistośc od fikcji.
Podczas ogladania tego filmu dowiedzialem sie od współwidza :), ze na necie bylo napisane: film od 15 lat. Byłem wściekły jak mozna do tego dopuścić... po seansie pierwsze moje kroki były skierowane do kasy, by to sprawdzić, i tu odetchnąłem z ulgą bo w tym kinie film był od 18 lat....
Jeszcze jedno... rozumiem twoją reakcje na śmiech tego chłopaka, ale ja ze swoimi znajomymi tez sie śmiałem z wielu scen. Tylko to był śmiech z politowania... Nie rozumiem poprostu jak można nakręcić coś tak prostackiego... Równie dobrze można iść do ubojni i tam sie poprzyglądać takiej rzezi...
ostatni wniosek: amerykanie sa z 30 lat za japończykami(czy to byli jacyś inni wschodni pionierzy). Ci bowiem w latach 70tych lubowali sie w filmach, gdzie swoisty rzeźnik kroił na kawałki jednego "wybrańca" a wszystko to było skrupulatnie rejerstrowane za pomocą kamery... tam to juz wyszło z mody...
pozdrawiam.
ps. Byłem zły na siebie, że z kina nie wyszedłem.... pieniądze wyrzucone w błoto