5,4 70 tys. ocen
5,4 10 1 69976
4,2 19 krytyków
Hostel
powrót do forum filmu Hostel

przed chwila skonczylem ogladac ten film.
sciagnalem go tylko dlatego ze sporo ludzi mowi ze jest brutalny, wiec trzeba zobaczyc. gdybyscie pisali ze kiepska gra aktorska, kiepskie operowanie kamera itp to bym olal film. ale wszyscy krzycza ze film jest burtalny.
jest.
film to rozrywka. ten nia nie jest, ogladalem go z zacnisetymi szczekami, spiety. to nie to samo co napiecie podczac ogladania Milczenia owiec czy innych ciekawych horrorow/thillerow.
na poczatek glownym watkiem filmu jest sex, potem - szkoda slow.
moim zdaniem ten film nie jest dobry.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
DarkMind

bardzo ciekawa opinia...filmu nie widzialam i nie mam zamiaru...same zdjecia mnie odstraszyly to jest chore ;|

C_o_m_a_l_i_e

no coz, mnie wlasnie skusily opinie ze film brutalny, wiadomo trzeba zobaczyc, widzialem tylko malo jasny trailer.

nie polecam nikomu. wrecz odradzam. to juz nie jest rozrywka. ogladanie tego filmu to nie jest przyjemnosc. obejrzalem w zyciu bardzo wiele horrorow/thrillerow ktore byly straszne, ciekawa, zalosne. ale nic z tych okreslen nie pasuje do tego filmu.
jeszcze mnie zeby bola..

DarkMind

Witam Państwa, widziałem Wasze opinie na temat tego "FILMU" i popbrałem sobie go (fajnie bo w 3 dni :) 10 minut temu obejrzałem scene w środku filmu jak tną sobie nogi i palce (żygi) i momentalnie nie dobrze mi się zrobiło (oglądałem juz baaardzo dużo horrorów, lecz ten przeszedł SAMEGO SIEBIE :-/ ), drugą sceną jaką obejrzałem to scena końcowa w toalecie (żygi99999) albo wcześniej jak obcioł jej oko :-| :-/ :-( TO JEST TOTALNA MASAKRA JAK DLA MNIE !!! TEKSTAŃSKA MASAKRA....., PIŁA2 ITD WYMIĘKAJĄ !!! TEGO SIĘ NIE DA OGLĄDAĆ !!! Wiem że horrory mają być brutalne i nie kłuce się z tym, ale ten film jest psyhopatyczny, polecam dla osób o PLATYNOWYCH nerwach i podziwiam postacie którzy jedzą sobie kolacje w trakcie trwania tego "wspaniałego filmu". Pozdrawiam.....

Bikiniarz

mysle ze tu juz nie o nerwy nawet chodzi. moim zdaniem to jest ohydne - i rozne pochodne tego slowa. a nie trzymajace w napieciu.

jak juz mowilem zaciskalem zeby jak ten film ogladalem, zero przyjemnosc, zero rozrywki.

odradzam kazdemu, szkoda transferu, film po obejrzeniu od razu do kosza polecial

ocenił(a) film na 1
DarkMind

POPIERAM! to nie jest normalny film dla normalnychludzi, tu nmiema grozy tylko przemoc dla psychopatow.. bardzo przypomina te filmy na ktorcyh zabija sie naprawde.. i wiecie co, dziennie ogladam ze 2 filmy itakod prau lat, ale dzispierwszyr az zalowalem ze poswiecilem te 2 godz na film. ODRADZAM, oprócz naprawde pieknych kobiet na początku filmu - nic tu ciekeawgeo, dziwie sie ze wogole ktokolwiek dopuscil ten film dokin// wyobrazcie sobie ze pojdzie na taki film 12letnie dziecko i zobaczy jak psychopata palnikiem wypala azjatce oko ktore wisi na zylach a gł. bohater obicna je nozyczkami..

Bikiniarz

Ja akurat jadłem niedzielny obiadek oglądając ten film :]

ocenił(a) film na 4
jerzyszczur

Czy "Hostel" nie jest odpowiedzią na coraz większa chuć na przemoc w dobrym (czyt. realistycznym, zoom) wydaniu? I czy sam nie traktując tematu nie jest jakąś namiastką tego o czym sam mówi?... Mam dość filmów z obinaniem głowy przez rosyjską mafię an skrzynce pocztowej, trafiania na strony typu rotten, ludzkich szczątków w telewizyjnym dzienniku. Ja się na tym filmie nie bałem. Przestraszyłem się, gdy poczułem satysfakcję z ogladania rzezi rzeźników. A motyw z podcięciem scięgien nie jest przypadkiem z "Pana Zemsty"?

Hunter_9

Mnie osobiście ten film przeraził...I nie chodzi mi tu nawet o to co zobaczyłam,a zobaczyłam po prostu masakrę nie nadajacą się do dystrybucji,ale o to,że jest ktoś kto potrafi coś takiego wymyślić! Po co?! Komu w głowie siedzą takie historie?! Przecież to jest nienormalne...Nie wiem dlaczego ludzie wydaja pieniądze żeby nakręcić coś takiego. I strasznie żałuję,że wydałam swoją kasę na bilet do kina. Ohyda, beznadzieja, jakaś żałosna próba pokazania tego, czego ludzie nie powinni oglądać. Bo tego filmu nie powinno się oglądać...nie powinno się go w ogóle wpuścić do kin, a najlepiej w ogóle nie powinien powstać. Pomyślcie...jeśli teraz szesnastolatek siedzi w kinie czy w domu i ogląda ten film zażerając się popcornem i popijając colę i świetnie się przy tym bawi, to co będą oglądać kolejne pokolenia szesnastolatków?! Mam nadzieję, że takie filmy nigdy nie stana się codziennością... Nikomu nie polecam i radzę- tzrymajcie się od tego filmu z daleka.

dzikus

zastanawiam sie tylko jak warszawskie "Metro" moglo poswiecic na ten film cala strone. i zachwycac sie tym jak w stanach zarabia duze pieniadze.

ocenił(a) film na 1
DarkMind

Ten film jest wręcz śmieszny. Zero napięcia. Ratują się tymi obrzydliwymi scenami i seksem ale mnie to wcale nie kręci. Scenariusz do bani. Odradzam. Obejrzyjcie sobie lepiej Piłę. Obie części. Pozdr!

ocenił(a) film na 4
buuuka

Tą rzekomo "ambitną produkcją" Quentin Tarantino sięgnął już dna... WIELKA SZKODA!

Bikiniarz

no widzisz, a dla mnie za malo brutalny, za malo dzialo sie w tej piwnicy, w tym osobliwym hostelu, a za duzo lazenia po dyskotekach i pierdzenia w stolek, nie podobalo mi sie, ze za malo dokladnie pokazywali ciecie miesa, spodziewalem sie czegos wiecej... tylko scena z okiem byla niezla ;)

ocenił(a) film na 2
DarkMind

Wiesz co stary jeśli Ty piszesz, cytuję "...film jest brutalny więc wiadodomo trzeba obejrzeć..." więc w ogóle pomyśl człowieku zanim napiszesz bo to co napisłeś to jest chore, i nie wiem ale myślę, że ten film nie jest kwintesensją kina. A Ci którzy myślą, że ten film jest "fajny bo brutalny" to są amatorzy kina i tyle.

DarkMind

Film jest bardzo słaby, a cały jego "horror" bazuje tylko na przemocy. Ale chciałbym coś tu sprostować. Tarantino jest tu tylko producentem i najprawdopodobniej jedyne co zrobił dla tego filmu to użyczył swojego nazwiska, niestet komercja i pogoń za pieniądzem rządzą tym światem i nawet najwybitniejsze jednoski uginają się pod jego ciężarem.

ocenił(a) film na 10
NEOne

Ej...film ma klimat!!!! i widać ręke mistrza(quentin) jeśli tego nie widzicie to znaczy ze Oglądacie za dużo papki,czyli trzaskacie nowosci Byle by film był z 2006r...i jak mi jeszcze ktos napisze że Piła2 to Extra film to chyba padne ze śmiechu:))))))...Film jest hardcorowy tak jak Inne w któych Maczał Palce Tarantino.Scena dialogu z podnieconym psychopatą ,który czeka na Ofiare za 50patyków jest Zarypisasta!!!! Ehh w koncu fajny Thriller-horror...a nie jakieś niedoróbki typu House of Wax;/

ocenił(a) film na 4
tonymontana_4

Ja już o tym filmie zapomniałem. Są filmy i filmy. Hostel jest do bani pod każdym wzgledem. Ten film to właśnie taka papka o której tu wspomniano. Kilkadziesiat zrypanych minut. Nie mówiąc o kasie... Sam wątek jest w miarę dobry - wykonanie? Absurdalne. Jakbym miał wyprodukować film o takiej tematyce.. zrobiłbym to w klimacie "La Vie Nouvelle", a nie "Martwicy Mózgu"... Bez jaj!

ocenił(a) film na 9
DarkMind

Halo halo ! Ten film to nie ma być bajka dla dzieci ! Dobrze wiedzieliście, że ten film to jedna, wielka masakra - chociażby po opisach stąd. To po kiego to oglądaliście ?!? To tak jakbym się skarżył "Wszyscy mi mówili, że surowe małże są niedobre ! Więc ich spróbowałem. I wiecie co ? Jakie one są niedobre ! Nie powinni w ogóle ich sprzedawać ! Mało się nie zarzygałem !".
Po co oglądaliście ten film, wiedząc, że to jest rzeź i masakra ?!? A wiedzieliście o tym doskonale ! Sam plakat reklamujący mówi cam za siebie ! Ale nie, nie sugerujmy się, może to tylko tak dla ściemy, obejrzyjmy, może to będą baranki hasające po łące - BUM ! A jednak masakra ! Po co oglądałem ? Teraz pójdę na forum i się poskarżę, że to obejrzałem ! Przecież mnie zmuszono do tego, na siłę posadzili przed ekranem i zamontowali urządzenia jak w Mechanicznej Pomarańczy, żebym przypadkiem ani sekundy nie ominął ! Ocknijcie się ! Nikt Was nie zmuszał do oglądania ! Sami to sciągnęliście na własne kompy i sami to odpaliliście !
A tak swoją drogą - dobrze, że Wam się film nie podobał. Nie dość, że go ukradliście, to jeszcze macie pretensje. Trzeba było iść do kina, a potem się skarżyć, że wydaliście xx zł, a film lipny. To ja też ukradnę TV ze sklepu, a potem wrócę i powiem, że mi się kolory nie podobają.
Ja byłem w kinie i nie żałuję żadnej złotówki, które wydałem na bilet. Film miał być w założeniu brutalny i taki był ! Ten film miał ukazać nawet nie same krwawe sceny, ale to, jak bogaci ludzie, znudzeni "normalnymi" rozrywkami, szukają byle czego, byle zabić nudę, podnieść poziom adrenaliny i jak bardzo ludzie potrafią zatracić jakiekolwiek uczucia. A im więcej na to wydadzą pieniędzy, tym to jest bardziej podniecające. Wy niestety wiedzieliście tylko gołe laski i hektolitry krwi. Dla mnie ten film miał całkiem sporo wspólnego z naszymi życiami i naszą rzeczywistością. Oczywiście, jak to bywa u Tarantino, wszystko jest maksymalnie przekoloryzowane i ukazane bardzo dobitnie. Co prawda nie On reżyserował, ale skoro zgodził się płacić za ten obraz, to musi on być w stylu Quentina.
Gra aktorska jak dla mnie była bardzo dobra. Zdjęcia też - chaotyczne, mroczne, czasem ukazujące nie wszystko, a czasem aż nadto.

Film cholernie bardzo brutalny, ale dobry. Nie dla dzieci, ani osób o słabych nerwach. Szkoda tylko, że wszyscy na forum należą do którejś z tych grup, a pchają się stadami do obejrzenia tego typu filmów.

P.S.: ten film to nie jest horror, w horrorze wprowadzone są wątki świata fantastycznego, tutaj wszystko i wszyscy byli jak najbardziej realistyczne. To jest po prostu bardzo brutalny thriller.

ocenił(a) film na 4
Kac_zoR

Hola hola! Gdybym w doborze filmów opierał się tylko na czyichś opiniach moje życie filmowe nie przekroczyłoby stanu ubóstwa! Myślę że większość osób oglądających ten film miała świadomość okrucieństwa w nim przedstawionego, ale sposób przedstawienia tego tutaj nie mile ich zaskoczył. Sam lubię mocne filmy, i widziałem według mnie dużo brutalniejsze. Chociażby seria Chan Wook-Park’a („Pan Zemsta” „Oldboy” i „Pani Zemsta”) z których zerżnięto według mnie motyw podcięcia ścięgien. Nie ważne. Film jest po prostu nie na poziomie, nie na poziomie Tarantino jakkolwiek.

A co do zarzutów kradzieży filmów… Zastanawiam się czy sam jesteś takim bezgrzesznym człowiekiem? Nie masz żadnej mp3-jeczki? Nigdy nie oglądałeś, nie słuchałeś pirackiej wersji czegokolwiek? Jestem pełen podziwu!

ocenił(a) film na 9
Hunter_9

Sam Tarantino powiedział, że "Oldboy jest bardziej tarantinowski niż cokolwiek, co sam nakręcił" (czy jakoś tak). Wniosek z tego, że spodobał Mu się motyw z podcinaniem ścięgien i pewnie zasugerował to Rothowi. Możliwe też, że sam Roth na to wpadł. Albo zerżnął od kogoś ? Co za różnica ? Jest to bez wątpienia najbardziej pasujący do sceny "możesz odejść" motyw. Ważne, że ktoś tego wcześniej użył ? To może nie kręćmy już nic ? Bo przecież w ponad stuletniej historii kina, chyba nakręcono już każdy możliwy motyw jaki można sobie wyobrazić, czyż nie ? Motyw z zabijaniem za pieniądze, też już kiedyś widziałem (chociażby najgłupszy przykład - Nieuchwytny Cel z Van Dammem). Po co więc cokolwiek kręcić ? Ano powiem Ci po co - bo jak się poskłada całą masę już wcześniej nakręconych kawałków, to powstaje coś zupełnie odmiennego, nowego, a może i nowatorskiego. Każdy motyw z tego filmu (jak i z każdego innego, który jest nowością) można zobaczyć w jakiś starych produkcjach. Kiepski to argument, że ktoś wcześniej wymyślił podcinanie ścięgien ...
Hmm, poziom Tarantino ... A jaki On ma poziom ? On nie jest reżyserem, który kręci filmy jak setki innych, lecących niemal taśmowo. On ma swoje własne wyznaczniki poziomu, jakości, "dobrości" filmu (ale słówko wymyśliłem ;) ). Tarantino to nie jest zwykły reżyser, jakich setki w Hollywood. On coś zobaczy i chociażby milion osób mówiło, że to będzie jedna, wielka kupa, choćby nikt nie chciał sponsorować, choćby nikt nie chciał tego puścić w swoim kinie, On i tak to nakręci ! To jest Tarantino ! To jest Jego styl ! Kontrowersja, ale nie na siłę. Kontrowersja zgodna z przekonaniami, ideami, własnym sumieniem. On nie nakręci tego, co ludzie chcą by nakręcił. On nakręci to, co On chce nakręcić. Taki właśnie jest Hostel. Myślę, że chociażby przed rozpoczęciem zdjęć Tarantino wiedział, że na seans przyjdzie tylko On i koleś obsługujący projektor, to i tak by to nakręcił. Dlaczego ? Bo tak ! Bo to Jego cel, inny od wszystkich. Wszyscy chcą oglądalności, On chce filmu. To jest Tarantino. Nie mów mi zatem, że to nie jest Jego poziom, bo to jest jak najbardziej Jego poziom. A tak nawiasem - przecież On tylko produkował, kręcił Tim Roth ... Nie obwiniaj zatem Tarantino za jakość scen (które wg mnie i tak są bardzo dobre), bo producent może najwyżej zasugerować coś reżyserowi, ale za kamerą siedzi inna osoba.
Jeżeli setka osób mówi, że film jest makabryczny, "nie oglądać po obiedzie", a na plakatach widać kolesia z wiertarką w ustach, to raczej znaczy, że nie jest to film dla ludzi o słabych nerwach, czy z rozsrtojem żołądka. To jest trochę coś innego, niż "marny film, nie oglądajcie", bo po takim czymś człowiek tym chętniej ogląda. Tutaj, jeżeli ktoś wie, że nie lubi takich scen, to się tego nie tyka. Niestety ludzie się tknęli i teraz lecą na forum.
Pewnie że mam mp-trójki, pewnie że mam trochę rippów filmów, ale po pierwsze nie mam pretensji do kogokolwiek, że moja darmocha nie spełnia moich wymagań, po drugie nie ciągnę wszystkiego jak leci, byle mieć, a po trzecie zdecydowana większość rzeczy, które posiadam, wcześniej obejrzałem w kinie, lub zgrywałem z oryginału (który posiadam ja, lub ktoś znajomy). Wygodniej mieć setkę piosenek na kompie, niż zmieniać płytę co 20 piosenek. Płyt słucham w aucie.

Kac_zoR

oczywiście... nazwisko tarantino wcale nie dodano by ściągnąc więcej ludzi do kina. W całej wspaniałości w jakiej opisujesz tarantino nie wierze by próbował nakręcić takiego gniota :| bo ten film nie przedstawia żadnych wartości. Horror to to nie jest wogóle nie wiem co za debile daja metke horroru do każdego filmu gdzie ktoś zabija :| tak jak do miernej piły czy już wogóle katastrofy i jej sequel'u .

Ja sie tylko zastanawiam po co ktoś stworzył taki film... po to by pokazać przemoc na ekranie ?? no super... ciekawe co nastepnego wymyslą by pokazac na ekranie. Poza przemocą ten film nie posiada nic i nawet słabiutka piła dystansuje go bo w pierwszej częsci był jeszcze jakiś pomysł. W życiu bym tego filmu znajomym nie polecił no chyba tylko tym co lubią filmy w których ktoś znęca sie nad ludźmi :|

No i ostatnia rzecz ten film to papka... reklame którą mu zrobiono to też papka no i jeszcze postanowiono obrazić europejczyków tia standard w USA ostatnio że "horrory", które wypuszczają to gnioty do potęgi :|

DarkMind

wlasnie obejrzalam ten film tyle szumu wokol tego filmu i nie wiem po co to tandeta jakiej malo myslam ze to cos lepszego skoro tak bylo glosno wokol tego filmu ale wcale tak nie jest nie podobal mi sie za bardzo ten film.

ocenił(a) film na 5
DarkMind

Nic specjalnego, troche mi się skojażył z Domem Woskowych Ciał. Ogólnie film na 6 :/