Hostel to film, ktory ukazuje do czego zdolni sa ludzie aby zarobic pieniadze, jak rowniez jacy psychopaci nas otaczaja. Film ten podobno oparty jest na faktach. Moim zdaniem jest przerazajacy -nie ze wzgledu za sceny, lecz sam fakt, iz ludzie sa zdolni do takiego okrucienstwa mnie przeraza. Niestety nie wszyscy rozumieja ten film. Przykro mowic ale to za wysokie progi dla wiekszosci polskiej publicznosci.
Zgadzam się, ale uważaj, bo cię obstąpią Ci którzy uważają ten film za bez przekazu, bez tresci itd.
oooooooooo tak racjam, ale trzeba przyznać, że krew i w ogóle też była zrobiona jak arcydzieło
Przestańcie już gadać takie głupoty, że ten crap jest "dla inteligentnych", bo to brzmi tylko i wyłącznie jak jakaś podpucha... Co powiedzielibyście w takim razie o tysiącach "mądrzejszych" produkcji?
A tak swoją drogą to ten film jest chory. Dla masochistów i sadystów...
Zgadzam sie ten film niema przeslania zbyt glebokiego. Jest raczej totalna lipa. Jakby kina sprzedawaly bilety na ten film za 5zl to nadal twierdzilbym ze to za duzo. Jest w nim kilka brutalnych scen aczkolwiek do najbrutalniejszych ten film sie nie zalicza. Ogolnie nie wiem poco te filmy powstaja. Nic nie wnosza do zycia. Jedyny myk to ten ze komus sie moze spodobac pomysl i bedziemy mieli na swiecie wiecej psychopatow :p Ogolnie lipa nie polecam, tym ktorzy wydali kase na bilety do kina moge powiedziec tylk jedno - współczuje,ale g.. chodzi po ludziach.
Pisząc, że to film dla inteligentnych można obrazić tylko i wyłącznie siebie samego. Bo po pierwsze zawłaszczanie terminu inteligentny dla siebie jest oznaką jego braku. A po drugie doszukiwanie się przesłania w filmie, który epatuje jedynie sadyzmem i przemocą tak jakby mija się z rzeczywistością. Cała głębia, która miałaby polegać na niesieniu pomocy, zemście itd. To czysta nadinterpretacja. Takie przesłanie można znaleźć w Bolku i Lolku, i będzie ono podane na stanowczo wyższym poziomie niż oferuje to „Hostel”. Smutne jest to, że ludzie kręcą takie filmy, twierdzą, że mają one w sobie jakieś przesłanie i ogólnie są godne polecenia. Podczas gdy prawda jest taka, że to najbardziej komercyjny gniot, z bardzo kiepską fabułą, pozbawiony ciekawych ujęć, najsmutniejsze jest jednak to, że nawet nie jest przerażający a co najwyżej odrażający. Pozostaje współczuć tym, którzy wydali pieniądze i zmarnowali czas. Stanowczo nie polecam, jest to jeden z najgorszych filmów, jakie ostatnio widziałem, (jeżeli ktoś lubi i ma ochotę obejrzeć film z dużą ilością sztucznej krwi stanowczo lepszym pomysłem będzie „Martwica mózgu”)