Hotel śmierci

See No Evil
2006
5,4 10 tys. ocen
5,4 10 1 10444
4,8 4 krytyków
Hotel śmierci
powrót do forum filmu Hotel śmierci

Długo zwlekałem z obejrzeniem tego filmu. Niezbyt oryginalny tytuł, produkcja amerykańska i słynna "grupa nastolatków" zniechęciły mnie i nastawiły sceptycznie do "Hotelu Śmierci". Wczoraj jednakże, nudząc się niezmiernie, postanowiłem w końcu obejrzeć. I co? Totalne zaskoczenie! Film nie posiada zbędnych wątków, gra aktorska jest w miarę dobra, do tego uwielbiam klimat opuszczonych miejsc i wpleciony w horror fanatyzm religijny. Muszę też przyznać, że "Kapitan Hak" wywołał u mnie lekki dreszcz przerażenia (ten wyraz twarzy, gdy pojawił się po raz pierwszy, brrr).
Podsumowując: jak dla mnie, nie jest to kolejny typowy hamerykański horror o grupie nastolatków i polecam zainwestowanie w jego obejrzenie. :-)

Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 2
WantToKillYou

Nie zgadzam się z twoją opinią :) Film nie dość, że dziwny to jeszcze w ogóle nie przerażający. Cieszę się, że miał chociaż jakaś fabułę bo chyba bym wyłączyła przed zakończeniem. Ogólnie nie jara mnie oglądanie amerykańskich "pseudo horrorków" w których najczęściej (wyjątki istnieją, nieliczne ale jednak) bohaterami są nastolatkowie i prześladujących ich psychopata (ten lubi oczka, jeden woli być hardcorem i odcina głowy itd. :P). Powyższy film obejrzałam z nudów, i przyznam ze podczas niego nawet nie miałam ciarków na plechach xD śmiać mi się chciało....Po raz kolejny przekonałam się, że amerykanie w kwestii horrorów (jak i też w kwestii innych gatunków filmowych) nie mają nic ciekawego do zaoferowania (choć i tu dzięki Bogu zdążają się wyjątki). Ale jak to się mówi, są gusta i guściki. Pozdrawiam :D

ocenił(a) film na 7
mucha16

zaś ja się zgadzam z autorem w 90% i dałbym 6/10 ale daje 7 za postać tego ziomka z hakiem (Kane-wrestler wystąpił) i bardzo mi się to spodobało obsadzenie akurat jego tutaj

ocenił(a) film na 7
WantToKillYou

Mi też się podobało , taka totalna masakra xdee

Zysio_15

Bo jak się podejdzie do tego filmu jak do filmu "Hotel Śmierci" to będzie głupawym filmem, ale jak się do niego podejdzie jak do "See No Evil" to dostrzeże się że nie jest on taki płytki jak mogło by się wydawać ; ] polscy tłumacze robią krzywdę takim filmom szukając sensacji w tytule

KinoManiack

A ja myślę, że film jest naprawdę spoko i super. To dobry film, bo jest fajny. Polecam.

ocenił(a) film na 6
lukaszdeska

Muszę przyznać że spodziewałem się czegoś gorszego. Tymczasem był to całkiem niezły horror-slasher. Na pewno zwraca uwagę świetna lokalizacja i mroczna atmosfera budynku. Pełno brudu, robali, rozkładających się zwłok- twórcy filmu postarali się o atmosferę.Klimat coś a'la Teksańska masakra z 2003 r. Muszę przyznać, że to im się udało. Podobnie postać mordercy- psychol z prawdziwego zdarzenia, wyrywający ofiarom oczy i mający jakąś obsesję religijną.Z wyglądy wzbudza respekt. W dodatku aktor grający psychola był bardzo przekonujący! Film ogólnie nie nudzi choć zakończenie raczej wypadło słabo (zwłaszcza ta scena spadania). Natomiast widoczne były aż nadto słabo dopracowane sylwetki bohaterów - po prostu wszyscy byli jacyś bezbarwni i nie było nikogo komu moglibyśmy kibicować.Ogólnie jednak wyszedł z tego całkiem porządny slasher choć bez jakiś rewelacji. 6/10

ocenił(a) film na 5
Wym1atacz

Może straszny, może nie. Szczerze mówiąc bardziej intrygowała mnie sama tajemnica, po co zabijał? I dlaczego skupiał się akurat na oczach? I byłam mile zaskoczona finiszem. Jeżeli chodzi o fabułę, to faktycznie, bardzo dobrze zrobiona, mam odruch wymiotny, kiedy oglądam film, w którym zamiast skupić się na postaci psychopaty, wszystko koncentruje się na wątku 'miłosnym' (ahh.. Ci nastolatkowie! z góry wiadomo, że oboje przeżyją, albo przynajmniej jedno z nich, "bo to przecież czyni siła miłości" ble! ) Postać nie wystraszyła mnie wcale! WCALE! nawet przy zgaszonym świetle i sama w pokoju nie odczułam dreszczyku! A ostatnia scena (piesek sikający do oczodołu martwego zabójcy) rozbroiła mnie totalnie :D

ocenił(a) film na 5
CherryLady90

tajemnica zahacza o Psychoze i Piątek 13, to wszystko juz bylo, fabularnie nuda ale wykonanie niezle.