Hotel śmierci

See No Evil
2006
5,4 10 tys. ocen
5,4 10 1 10444
4,8 4 krytyków
Hotel śmierci
powrót do forum filmu Hotel śmierci

A takich już trochę było więc filmik powiela kilka schematów już dobrze wszystkim znanych. Jednakże jakieś tchnienie świeżości tam jest. Twórcy próbowali widzów przerazić poprzez kilka naprawdę ochydnych sposobów śmierci.

Ogólne zalety filmu

+ Ciekawi Bohaterowie, w tym postać głównego psychola
+ Aspekt wewnętrznej walki między dziecięcą moralnością a spełnieniem obowiązku wobec chorej psychicznie matki
+ Krwawa rzeź. Wydłubywanie oczu to naprawdę, nie jest fajna sprawa :)
+ To w jaki sposób skończyła babcia :DDD
+ Zagłodzone psy :))
+ Miejsce akcji
+ Nie nudzi

A teraz Wady :)..zaraz się zacznie

- To w zasadzie 60% średniego Gore, 30% komedia 10% horror
- Kiepskie stopniowanie napięcia ( Kiedy po raz pierwszy pojawia się Kane, to pojawia się też reszta rzeczy, bardzo szybko rozwija się akcja filmu, szybko wiadomo kto morduje, jak i gdzie gromadzi...trofea :) potem napięcie już utrzymuje taki sam poziom )
- Zero, ale to zero realizmu, bohaterowie tego filmu, są niczym z komiksu, można ich ciągnąć hakiem po podłodze, walnąć rtęciówką po mordzie, wbić siekierę w nogę a determinacja nie maleje. Nie wymagam tu nie wiadomo czego, ale bez przesady.
- Kolejny film pokazuje jakimi to durniami są Amerykańscy policjanci. Gdyż mało zrozumiałe jest dlaczego miejsce zbrodni wogóle nie zostało zabezbieczone i nie znaleziono ciała Kane'a. No chyba że znaleźli wsadzili do kostnicy, a on potem sobie wysunął szufladkę i radośnie czmychnął do mamusi..:)))
- Takie, jakieś mizerne aktorstwo.
- Jeżeli ktoś mi walnie pałą po głowie, to może też dam robakom wyżreć mój mózg..może dzięki temu pozostanę przy życiu..:p
- Schemat goni schemat.

Ogółem film nie jest zły. Można sobie oglądnąć w piątek po ciężkiej harówie, tak na rozluźnienie, jednak nie oczekujcie tu rewolucji, bo nic nadzwyczajnego tutaj oprócz paru smacznych :D scen nie zobaczycie..