Hotel śmierci

See No Evil
2006
5,4 10 tys. ocen
5,4 10 1 10443
4,8 4 krytyków
Hotel śmierci
powrót do forum filmu Hotel śmierci

nie no paranoja :D co to jest za kraj?? jak można przetłumaczyć See No Evil jako Hotel Śmierci????? to jest jakaś paranoja :/

Agniecha

Zgadzam sie... Polskie tłumaczenia sa do dupy...

Agniecha

zgadzam sie tak samo Szklana Pulapka. oryginalna nazwa to: Live Free or Die Hard (czyli8: żyj wolnym, lub umieraj twardym/twardo). a po naszemu Szklana Pulapka...eh.

pirat4ever

polscy tłumacze to są chorzy na głowe powinni ich zabrac do szpitala oni to sobie przetłumaczą jako psychiatryczny

ocenił(a) film na 8
Agniecha

Denerwuje mnie że na temat filmów mogą się wypowiadać wszyscy nawet nakie popi***olone półmózgi jak wy. A jak mieli przetłumaczyć "nie widzieć zła" to dopiero byłby tytuł. NERDS.

mr_SIN

Dokładnie mr SIN. Masz całkowitą rację. Nie można wszystkich tytułów przetłumaczyć dosłownie bo wychodzą głupoty. Tytuł ma zachęcić do oglądania. Ale w sumie Hotel Smierci to nie najlepszy tytuł, wieje troche kiczem i temu co go wymyślił chyba sie bardzo śpieszyło.

jarop88

no hotel smierci malo oryginalnie brzmi, zobaczcie w wyszukiwarce wpiszcie tylko jakies miejsce i dodajcie smierci np. miasto smierci, dolina smierci, kraina smierci, itd, praktycznie wszystkie miejsca sa juz usmiercone

mr_SIN

Mr Sin...masz racje...rzeczywiscie... nastepnym razem film o nazwe "free love" niech przetlumacza na "Ciasna nastolatka" , nie? Wiadomo ze nie mozna bylo tego przetlumaczyc doslownie...ale HOTEL SMIERCI wogole nie pasuje... Zreszta Ty jestes tutaj Panem i Bogiem a my tylko niedoswiadczonymi NERD'ami... hahahaha... żałosne...

ocenił(a) film na 8
Lord_Bentom

Niechodziło mi oto że jestem wszech wiedzący, poprostu mnie denerwują niektóre wypowiedzi. A jeśli chodzi o tłumaczenie tytułów to muszą robić tak żeby dla nas Polaków miało to sens, bo polowa zagranicznych tytułów przetłumaczonych dosłownie brzmią nie tyle co głupio ale właśnie bezsensownie. Jeśli chodzi o Hotel Śmierci to moim zdaniem tytuł jest odpowiedni. Po pierwsze akcja dzieje się w hotelu, a po drugie prawie wszyscy giną, a po trzecie sam wyrac "śmierć" w tytule przyciąga widza. Trzeba myśleć a nie pisać bez wyobraźni.