PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=143410}

Hypnos

Hipnos
2004
5,5 2,3 tys. ocen
5,5 10 1 2258
Hypnos
powrót do forum filmu Hypnos

Całkiem niezły film

użytkownik usunięty

Ten film to może nie rewelacja, ale naprawdę dobry thriller. "Hypnos" udowadnia, że kino europejskie ma się całkiem dobrze:) Jak dla mnie 7/10. Dodatkowym atutem jest bardzo urokliwa główna bohaterka:)

ocenił(a) film na 8

Dokładnie!
Nie jestem zwolennikiem kina europejskiego, tymbardziej hiszpańskiego, ale Hypnos łamie europejskie konwenanse. Film zrobiony w końcu profesjonalnie, thiller na poziomie łaczący świetne zdjęcia, świetny dźwięk z niezłą grą aktorów. Co prawda dr Vargas przytłacza swoją urodą ;) to jednak starając się jej nie oglądać li tylko dla przyjemności można dostrzeć przynajmniej niezłe aktorstwo.
Polecam!!!

italodrone

rzeczewiście film jest naprawde nietypowy.psychodeliczny można powiedzieć.
ale co do profesjonalizmu a raczej przyrównania do rzeczewistości to przypomina raczej science fiction.film jest totalnym wymysłem reżysera, który musiał mieć jakieś naprawdę niezywkłe wizje jednak z rzeczewistoscią nie ma nic wspólnego.
dla przykładu podam choćby domniemane podcięcie żył przez pacjentkę.jeśli ktokolwiek widział podcięte żyły to wie jak brutalnie, ohydnie to wygląda, to co ukazali na filmie mogło być jedynie draśnięciem.

ocenił(a) film na 4
paulinastarega

Ja nie widziałem podciętych żył :) A Ty?

ocenił(a) film na 8
paulinastarega

Cały film przez swą lekko oniryczną atmosferę mało ma wspólnego z rzeczywistością i jako zbiór dziwnych, choc prawie realnych wizji reżysera wydaje mi się genialny.
Kocham ten monolog o akceptowaniu tego co zdarzyło się w przyszłości w przeszłości - tak porąbany, a tak rozsądnie wywodzony. :)

paulinastarega

Siemka :)
Szukam właśnie tego filmu gdzie go mogę obejrzeć ?

I jak znacie jakieś podobne filmy lub przynajmniej dobre horrory to jestem zainteresowany.
Z góry dzięki.
Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 8
Jason1

Błąd - nastawiasz się na horror, a "Hypnos" ciężko mi przyporządkować konkretnemu gatunkowi. Obraz na granicy jawy i snu, w którym bohaterowi mieszają się zmysły. Coś w typie "Palimpsestu", "Mechanika", "Gothiki" czy "Memento". Jeśli nie lubisz zabaw w składanie historii, to raczej nie polubisz "Hypnos".

Legalnie możesz spróbować filmu poszukać w jakimś kiosku, gdzie powinien kosztować ok. 5 zł (wydany w kolekcji Kino Grozy).

Khaosth

Khaosth

No niestety w kioskach już dawno patrzyłem i nic...w necie można było by go obejrzeć lub przynajmniej ściągnąć ? Gdzie ?

ocenił(a) film na 8
Jason1

Ja widziałem chyba z tydzień temu w sklepie koło mnie. :( Taka reedeycja w dokładnie takim samym pudełku i z taką samą okładką co wcześniej, tyle że jeszcze z ośmiostronicową "książeczką" (wartośc merytoryczna jej oscyluje w znalezieniu ok. 10 tytułów i podaniu ich skróconego opisu co bardziej jak folder wygląda czy zwykła reklama). Sprzedawcy najczęściej wystawiają te płyty od strony tej czerwonej książeczki.

Jakby co pokombinuj z Google'em. 2 słowa klucze i otrzymasz całkiem sporo wyników. Peb owodzenia ;)

ocenił(a) film na 6
Khaosth

Jason1 - film możesz obejrzeć online na www.eonline.pl pzdr.