Chciałabym napisać kilka zdań na temat muzyki wykorzystanej w filmie gdyż na forum przeczytałam kilka błędnych informacji dotyczących jej. Np. ktoś napisał że piosenka podczas pogrzebu dziewczynki nie jest Boba Dylana. Jak najbardziej jest to piosenka pana Dylana tylko wykonana przez innego artystę. Ogólnie w całym filmie bodajże cztery piosenki nie należą do Boba Dylana. Natomiast te należące do niego w dużej mierze są śpiewane przez innych artystów. Jeśli komuś spodobała się jakaś piosenka z filmu a nie jest fanem Boba i nie wie co to za utwór służę pomocą. :)
Hej, możesz mi powiedzieć czy na soundtracku są wszystkie piosenki wykorzystane w filmie?
Aha - no i większość piosenek, to nie są jego największe przeboje, także można mieć problemy, jak ktoś nie zna twórczości Dylana bardzo dobrze - a ja znam powiedzmy dobrze, albo średnio(?), czyli miałem pewne problemy - ale wszystko jest do nadrobienia. ;]
Witam! Na soundtracku nie ma wszystkich wykorzystanych piosenek w filmie. Myślę że jest gdzieś tak o 10 mniej :P W sumie to nie wiem co to za soundtrack ma być skoro w filmie niektóre piosenki są w innym wykonaniu niż na tej płycie. :P Pozdrawiam!
Dzięki - wiedziałem, że coś nie gra ;) Soundtrack nie powala w każdym razie, ale sam film i owszem ;)
Wiadomo że soundtrack nie powala a film tak, gdyż w filmie są wykorzystane piosenki Dylana w jego wykonaniu a na soundtracku nie. :P To właśnie ta ogromna różnica. :) Pozdrawiam!
hej, poszukuje piosenki "Blind Willie McTell" , dokładnie 37 minuta filmu,motyw woody'ego, wczesniej był u Richiego Havensa w domu , scena w której opuszcza dom , wychodzi jakby z lasu i widac droge ... chodz mi o ten moment , problem w tym ze znam tytuł ale nie moge znaleźć wykonania z filmu , jest po prostu genialne moze sie ktos orientuje ?
ok juz mam , nie aktualne - bootleg series vol 1-3 1961-91 - jakby ktos szukał :)
No cóż - soundtrack może różnić się wykonania w filmie. Przekonałam się o tym odsłuchując ścieżkę do 'Kryształu górskiego' z Dolly Parton i Sylwestrem Stallone. Utwór 'Drinkenstein' z tejże w filmie jest slapstickowym wręcz wygłupem Stallone'a na fragmencie tekstu refrenu, natomiast na soundtracku Sly dziarsko wykonał całość utworu. Skoro zgodzono się na coś takiego przy komedii muzycznej, możliwe że i tutaj soundtrack nie jest do końca lustrzanym odbiciem filmu.