Ichi zabójca

Koroshiya 1
2001
7,1 5,6 tys. ocen
7,1 10 1 5593
7,1 7 krytyków
Ichi zabójca
powrót do forum filmu Ichi zabójca

Chory film. Nie powinien być wypuszczony na rynek europejski. W Japonii ludzie są przyzwyczajeni do filmów tego typu, ale w innych kulturach ten film może narobić dużo złego, jeśli obejrzą go np. osoby niedojrzałe. Moim zdaniem, jeśli komuś podoba się ten film ze względu na brutalność to powinien iść do lekarza.

Metal_Rider

Ehhh... umysly dosc wypaczone by wpasc na aspoleczne pomysly pokroju mordu, zareczam cie, wpadlyby na nie DLUGO przed obejrzeniem tego filmu, on sam nic by nie zmienil.
Podobal mnie sie ten film z powodu przemocy (trudno lubic go za historie - kto widzial koncowke, ten wie), lecz na codzien ogladam filmy gore i horror. Coz moge powiedziec odnosnie tego? Szkoda ze nie zauwazyles, ze osoby cyniczne, lub osoby o zmniejszonej (przyrodzonej) wrazliwosci na ohyde takze istnieja - i maja prawo istniec. To, ze postaci te ignorujesz lub zaprzeczasz ich istnieniu, robi cie w moich oczach, z braku lepszego slowa, faszysta - potworem ZNACZNIE gorszym i bardziej niebezpiecznym od nich samych.

JFracht

powinieneś się leczyć, gore ci nie służy ;]

ocenił(a) film na 1
JFracht

Głównie miałem na myśli to, że nierozwinięta osobowość dziecka, które obejrzy ten film może zostać wypaczona a już na pewno nie wpłynie to na nie korzystnie. Co do ciebie to pewnie podnieciłeś się przy scenie maltretowania prostytutki, prawda? Jeśli się mylę to przepraszam a jeśli mam racje to jesteś dla mnie czymś, co nie jest warte uwagi i pisania tych kilku słów.

ocenił(a) film na 1
JFracht

Głównie miałem na myśli to, że nierozwinięta osobowość dziecka, które obejrzy ten film może zostać wypaczona a już na pewno nie wpłynie to na nie korzystnie. Co do ciebie to pewnie podnieciłeś się przy scenie maltretowania prostytutki, prawda? Jeśli się mylę to przepraszam a jeśli mam racje to jesteś dla mnie czymś, co nie jest warte uwagi i pisania tych kilku słów.

ocenił(a) film na 10
Metal_Rider

tia... a dlaczego dziecko miałoby sięgnąć po ten film? sorry stary, ale zachowujesz się jak dewotka, jest od cholery filmów które mogłyby spaczyć umysł dzieciaka, ale te filmy przecież nie są adresowane do nich. dla mnie ichi jest rewelacyjnym filmem, gdybyś miał pojęcie troszkę o horrorze lub filmie grozy (lub w ogole o dobrym kinie...) nie pisałbyś takich bzdur.

Metal_Rider

Taaaaak? Rozwin to, jestem bardzo ciekawy.

ocenił(a) film na 10
Metal_Rider

Jesteś żałosny z tymi swoimi lękami ty chyba powinieneś iść do psychologa!!!!!!!!poieram głos iż zachowujesz się jak dewotka, dokładnie oddaje te twoje śnieszne uwagi!!!!!!

PulpBang

He he w ilu filmach otrzymasz odpowiedz na pytanie czy można golymi rekoma lamac (i nie tylko) kończyny :):):):) Jak kogos ruszają sceny z ichiego to polecam serie "Krolik doswiadczalny" - na 100% wyladujesz u psychiatry. A milosnikom gore i horrorow polecam zobaczyc tę serie z powodow poznawczych - jak daleko można się posunąc :)