Krotko- Ida antypolskie BADZIEWIE . Propagowanie rzekomych krzywd sędziny która wysyłała na śmierc setki Polskich Patriotów, a potem uciekła do Anglii aby przypadkiem włos z głowy jej nie spadł.Wymyślona bajeczka dla leminga który i tak już nie myśli.W tym tworze tego pseudo filmowca nie ma joty prawdy ale w zamian jest dużo kłamstwa ,upodlenia Polaków i opluwania dobrego imienia Polski i Polaków. 

łzy po prostu leja się same i żeby było jeszcze smutniej i tragiczniej w tej rozpaczy jedna z głównych bohaterek 
na koniec wyskakuje przez okno . 

Rzygać się chce.Polityczna poprawność i antypolski klimat aż kipią z ekranu i ponieważ dziś w modzie jest osśieszanie, pomijanie,opluwanie i obrażanie Polski i Polaków no to nic dodać nic ując,To jest jak woda na młyn dla wrogów wszystkiego co POLSKIE. 
Dziś armia z dezinformacji będzie miała o czym mówić
hahaha 
a o warsztacie filmowym, o montażu o operatorze, o zdjęciach, o aktorstwie to coś napiszesz 
czy tylko ten bełkot o Żydach z tego filmu wyniosłeś? 

.. 
matko kto takich ludzi robi
Tak nudne scenografie, bardzo przeciętne zdjęcia i aktorstwo zaledwie niezłe ale do takiego z American Hustle to mu daleko. Sceny kłótni w łazience te nasze polskie aktoreczki nie dały by rady odegrać, tyle w temacie.
o widzisz i tutaj, gdy spieramy się o walory artystyczne filmu 
od razu inna się dyskusja robi. 
Każdy ma swój gust i każdemu podoba się co innego. 
I ja to szanuję, bo każdy ma prawo inaczej oceniać i odpierać dany film w tym Idę.
Prosze Pana, polski reżyser nigdy nie zrobiłby takiego filmu jak Ida, gdyz dla Polaka najważniejszym słowem jest honor, a wzorem do nasladowania taki bohater jak np. książę Józef Poniatowski (polecam Jego biografię pióra słynnego historyka żydowskiego pochodzenia Szymona Askenazego). Po prostu jest skrajnie niehonorowo wywlekać w filmie takie ohydne sprawy, tylko po to żeby dostać żydo-oscara, to jest ohydne i skrajnie antypolskie, a kur...om, które w tym filmie grały, powinno sie ogolić łby na łyso.
wiele bym dał aby tekst o "goleniu kur*om głów na łyso" przeczytała Agata Kulesza. 
Pewnie uśmiałaby się z tego setnie tak samo jak ja. 

A dla Pani/Pana polecam poczytanie czegoś na temat kreacji aktorskiej i tego kim/czym jest tak naprawdę aktor.
Włos mi się zjeżył po obejrzeniu tego czegoś i jest mi bardzo bardzo smutno, że w "wolnym" kraju powstają takie paszkwile i pozostaną one zapewne bez odpowiedzi. Sam oskar jest jedynie zwięczeniem wysiłków żydokomuny, naszych zachodnich sąsiadów ale i również radzieckiej bezpieki by ustawić Polaków w rzędzie. Tak jak pisałem wcześniej, należy stworzyć film opisujący realia działań władzy tuż po zakończeniu wojny. Komunistów wśród których znajdowało się gro Żydów bardzo źle nastawionych po Polaków, żydokomuny która tworzyła bezpiekę dobijającą resztki ludzi z honorem walczących za naszą ojczyznę, z akcentem że najbrutalniejsi i najbardziej bezwzględni byli właśnie funkcjonariusze spod gwizdy Dawida.
Polski reżyser nigdy nie zrobiłby takiego filmu jak Ida, gdyz dla Polaka najważniejszym słowem jest honor, a wzorem do nasladowania taki bohater jak np. książę Józef Poniatowski (polecam Jego biografię pióra słynnego historyka żydowskiego pochodzenia Szymona Askenazego). Po prostu jest skrajnie niehonorowo wywlekać w filmie takie ohydne sprawy, tylko po to żeby dostać żydo-oscara, to jest ohydne i skrajnie antypolskie, a kur...om, które w tym filmie grały, powinno sie ogolić łby na łyso. Po prostu żyd Pawlikowski (sam się przyznał do pochodzenia), poszedł "po trupach" byleby zaistnieć, jego poprzednie filmy przeszły bez echa, to była dla niego ostatnia szansa, nie pierwszy i nie ostatni, który zawarł pakt z "diabłem" byleby zaistnieć w żydo-holywoodzie.