Jestem z pokolenia, które ma szansę rządzić kiedyś w Polsce, wtedy potwory zakompleksienia i wiecznego męczeństwa zamkniemy i zakopiemy na zawsze.
Historia Polski jest bolesna i trudna, są w niej piękne karty, są też takie, których musimy się wstydzić i tak jest w każdym narodzie, ale nie spotkałam się jeszcze z takim zjawiskiem jak tutaj, w polskim internecie. Żeby kameralny film o pojedynczych osobach, zrobiony w czarno-białym artystycznym duchu, skłaniający do refleksji nad kondycją moralną człowieka, nad granica między sacrum a profanum, tak utytłać w błocie zrobionym z toczonej na hasło - Żyd śliny i mętnych skojarzeń. Trzeba być PUSTAKIEM i to pokruszonym, którego należy posprzątać, bo tylko robi dym Polakom w świecie.
Najlepiej manię prześladowczą tych niby broniących ojczyzny przed materialnym krachem i zawłaszczeniem, oddaje komentarz wypowiedzi Pawlikowskiego na rozdaniu Oscarów. Kołtuństwo nie znające angielskiego nie pojęło żartu skierowanego przez reżysera, do swojej ekipy, (i wyraźnie akcentującego słowo crew, a zaraz potem dziękującego współpracownikom), natychmiast przeinaczając jego sena. Zart dotyczył świętowania przed telewizorem i opijania zwycięstwa, a jak go podsumowali obrońcy narodu, prawd historycznych, i czystości polskiej rasy, że obrażono wszystkich Polaków, to obrazuje całą absurdalność w czepianiu się IDY.
Zachęcam do lektury wpisów na zagranicznych portalach, tam jest mnóstwo artykułów pokazujących jak odebrał Idę normalny świat, choćby ten - http: // www.newyorker,com/culture/culture-desk/ida-a-film-masterpiece
a także do zamieszczania w tym temacie wpisów dotyczących filmu, tych krytycznych także, ale tylko merytorycznie się odnoszących do tego dzieła, bez projekcji chorej podświadomości wszelkich tropiących spiski.
Z góry uprzedzam wszelkich trolli i agresorów, że zostaną potraktowani przeze mnie z buta, więc niech się tu nie fatygują.
jest nowe brzydo-słowo made in jak45: TROLL, obok brzydo-słowa: antysemityzm, Jak45 propaguje nowe brzydo-słowo, lemingostraszak: TROLL, dla jaka... trollami sa wszyscy, którzy nie liża d... żydom i idzie, jak... - kochamy cie, he, he
Bełkot to najwyższa forma socjalizmu palikota biegającego ze swoją żelową podobizną po cyrku na wiejskiej.
Ty wstrętna antysemitko, jak śmierć do ciebie zapukała to zdradziłaś wiarę żydowskich ojców i zaczęłaś modlić się do katolickiego boga?
znowu się ukrywasz luna? niepotrzebnie. film o twoich krwawych dokonaniach przyćmiłby nawet piłę mechaniczną.
Zęby się myje a nie wietrzy! No chyba, że masz sztuczną szczękę, co by nawet się zgadzało, bo kłapiesz nią bez ustanku, taki nałóg jest wyleczalny, ale zdecydowanie zrób coś z tym smrodem ze swojej gęby.
Bardzo to jest tchórzliwa zagrywka, takie chowanie się za kobietami, coś mi to przypomina...
W każdym razie, na naszych oczach powstaje autoportret 'seamen-50 twarzy tchórza'.
a ja myślałem, że najbardziej tchórzliwa była żydowska władza w Polsce. nie tylko chowali się za kobietami, ale je gwałcili i mordowali.
https://www.youtube.com/watch?v=ESUFJw2VSRc
znowu jakiś chory antysemita? szukaj podobnych sobie w swojej wykolejonej, socjalistycznej, krwiożerczej hołocie.
ale mam nadzieje, że tego oryginału tzn. 50 Greya nie oglądałeś, typowy żydo-masoński wymiot zboczonej uso-ameryki
A o czym mowa? Też o tchórzu, podobnym do ciebie? Nie nie widziałem, opisz na czym to się tak mocno wzorujesz.
socjalistyczne tchórzostwo polega na wymordowaniu milionów niewinnych ludzi, przekonując przy tym mordowanych, że to dla ich dobra.
Więc jednak, jako czołowy tu kołtun, przyznajesz się do socjalistycnych korzeni?
naprawdę uważasz, że mam predyspozycje by zostać socjalistycznym kołtunem miesiąca? to już merkelowej nie wybierzecie?
napitalajcie 1 (jedynkami) w aktualny poziom. Teraz jest 6,6. Oczywiscie dotyczy to tylko nowych. Nowi maja szansę dokonac ostrej obnichy, czyli zjazdki w dół. Z pewnością uaktywnią się zwolennicy. Oj, będzie się działo, ochotnicy z Izraela i usa - do dzieła, podwyższajcie poziom. Nowy patriotyczny nabór ze wszystkich stron świata - walcie 1 w Ido- demona kłamstwa. On ryczy jak ranny lew (chyba Stary testament a może Nowy...).
- chodzi o to, że zrobiłem nowy temat, i został przez adm. zabanowany. teraz zalewam się łzami, gdyz myślałem, że to forum jest wolne od wpływów... koszernych.
Jak widzę, zaczynasz gadać sam ze sobą, uważaj na zwielokrotnienie jaźni, bo popadniesz w paranoję, pierwsze objawy już są widoczne.
ale przynajmniej zdrowo patrzę na Ido-brednię, ironizuję z wielbicieli, patrzę jak ślinicie się z uwielbienia do Pawlikowskiego, rebeki lenkiewicz, abrahama i innych, którzy na wzór orwellowski próbuja zmienic przeszłość