Jako Polak i patriota jestem dumny z tego filmu oraz jego sukcesu:) Brawa dla Pawlikowskiego, a przemowa bardzo zabawna i błyskotliwa. Nic dziwnego, ze tak się nim zachwycają po jego wystąpięniu. Pozdrawiam wszystkich obecnych tu hejterów, którzy tak bardzo spienili się tutaj po sukcesie Idy. Jesteście żałośni i moglibyście już przestać się kompromitować :)
Hahahaha. Jeszcze coś?:P Chociaż w sumie to możesz stąd spadać, mam gdzieć Ciebie i Twoje zdanie:)
Ja nie rozumiem tego hejtu w stosunku do Idy.Ten film nie obraza Polski !!!!!!! Ludzie mamy Oscara !!!!! Cieszcie sie :-)!!!
Twórcy filmu mają Oscara:) My sie jedynie z niego cieszymy oraz tego, że jest to swego rodzaju ukłon dla Polski ze stroy Akademii Filmowej. Szczególnie, że wiele osób definiuje Oscara w tej kategorii jako Oscar dla kraju. W końcu o Idzie mówi się, że wygrał "Polski film". To naturalne rozumowanie.
Oskara dostali twórcy filmu. Kolega sugerował, że ,,Ludzie mamy Oscara!!!". Więc go sprostowałem. To, że ,,Ida" jest polskim filmem, nie oznacza jeszcze, że Oskara dostali wszyscy Polacy. I jeszcze jedno to nie jest Oskar dla kraju tylko, dla konkretnych ludzi, za konkretny film. Bądźmy precyzyjni. Pozdrawiam.
No ja zaraz się przewrócę i dostanę padaki (sorry za porównanie)... 4 żydów, jedna żydówka, duńczyk, co tam jeszcze, aha - polski pies w jednej ze scen, fajny POLSKI film
Ja się nie cieszę, kurak nie ptica, polszcza... nie izrael, tu jest spoko, nie będę lizał d... 4 żydom i zydówce za to że napluli i narobili we własne gniazdo
Ja się ciesże, mieszkam w Jerozolimie i stawiam właśnie 4 wódeczki moim pejsatym kolezkom, że znowu wydymaliśmy tych pieprzonych polaczków
Ale trzeba pamiętać, że film artystyczny nie do każdego jest adresowany. Nie do każdego gustu trafi. Nie każdy zachwyca się obrazami, niektórzy wolą zachwycać się słowem, błyskotliwymi dialogami. Tutaj natomiast te czarno-białe "fotografie" odgrywają rolę kluczową.
Zgadzam się w 100% i od razu ostrzegam- nie warto pisać nic na tym forum, nie warto mieć swojego zdania bo zostaniesz obrzygany falą nienawiści antysemitów, z którymi naprawdę nie ma sensu dyskutować ;)
O przepraszam, pisac warto na tym forum, tylko trzeba mieć SWOJE zdanie, a nie powtarzać, jak tuczona szlauchem gęś, banialuki i dyrdymały reżimowych mediów, ot, co