Że Polacy - antysemici? Niech się pan reżyser uczy od Pasikowskiego z "Pokłosiem". Gdzie tam scenie odkopywania kości rodziców Idy do sceny odkopywania w błocie masowego grobu w "Pokłosiu". Że młoda, przyszła zakonnica wychowywana od urodzenia w środowisku kościelnym prześpi się z saksofonistą? i w dodatku nie zrobi to na niej zbyt dużego wrażenia? Psychologiczne science-fiction, ale chyba nie o to chodziło autorom filmu. I ta ciotka Wanda popełnia samobójstwo w futrze jakby wychodziła na spacer przez okno. Ale na parę złotych można było wyślizgać polskich podatników. Ciekawe, jaki procent Polaków zgodziłby się za państwowe pieniądze wyprodukować taki film? Szacuję na 10-20%. Ja osobiście dałem się oszukać na 2 * 20 PLN. Myślałem, że film będzie o Helenie Wolińskiej, komunistycznej bandytce. Gdzie można odzyskać te pieniądze?
szukasz kopgoś, kto ciebie, osła wyrucha???? nie ten adres. Idż do klubu gay. niestety ja twoich zachcianek nie spełnie, fe
Pieniądze przepadły dla Ciebie, szkoda, ale Polsce wyrzadziły stratę znacznie większą niż wartośc pieniądza, który wydałeś na ten hłam i co mozna przeboleć.
na mężczyzne brakuje Ci jaj. Zreszta sam masz jakieś gejowskie skojarzenia, więc opluwaczka pasuje do ciebie.
Akurat scena odkopywania kości rodziców to jedyna scena która mnie poruszyła w tym filmie.
tani chwyt, duzo łez i szukanie człowieczeństwa w bestii zydowskiej, która z zimna krwią mordowała niewinnych Polaków.
"bestii zydowskiej, która z zimna krwią mordowała niewinnych Polaków" - widzę, lubujesz się w takich mocnych, "męskich" sformułowaniach. Supersamiec, rozumiem?
chamski to jestes ty. Nieomylny fanatyczny antypolaku. Wracaj do israela, tam ostatnio wzywał cie twój premier. Z Polski won.
NIe, chamski to jesteś ty, nawiedzony wściekły antysemito. Wracaj do III Rzeszy, tam ostatnio wzywał cię duch twojego führera. Z Polski won!
Inaczej - strzyżono...
Juz niedługo odbierzemy zydom przywileje w Polsce i albo sie pogodzą zyć w Polsce respektując prawa Polskie, albo dorga otwarta. Juz Was zaprasza do Izraela Wasz prezydent. Cała europa Was juz zaczyna nienawidzić. No, ale kto mieczem wojuje od miecz ginie.
gdybys był cyganem tez bym ciebie obraził, bo ty obrażasz mnie. Gdybyś był francuzem, anglikiem i hiszpanem równiez byłbys obrazony, bo ty obrażasz mnie. Tak więc daj sobie wreszcie siana, bo my sobie na pewno nie porozmawiamy. Nie wiem czy wyjaśniłem to na tyle prosto, ze pojmujesz o co mi idzie. Jak nie trudno.
Ciekawi mnie, czy jak byłbym Czukczem, to też? A jak kobietą? A jak księdzem? Zajrzy na początek, kto kogo pierwszy obraził. Obrażasz przede wszystkim poczucie przyzwoitości i ludzki rozum.
Przesyłam ci, na znak pokoju, gałązkę oliwną. Wsadź ją sobie...
Idz uwazaj zeby ci Putin na chate nie wlazl. W sumie moglby wejsc. Znajac wasze tchorzowskie plemie pouciekalibyscie za granice i to by byla przysluga dla Polski
Rzeczywiście jesteś taki prymitywny? Zestaw filmów jakby to potwierdza. Współczuję synowi...
...ja tez mu wspolczuje- ze wsrod zydow musi zyc, ale co zrobic akceptowac trzeba jak homo, psy, koty taki juz ten swiat
doczepiła sie zydowska pijaaka i kąsa. Lepiej niech jedzie do israela, tam go zrozumieją, tu w Polsce sie biedak męczy. proponuję to, co ty mi, ... ignorowac zydka
O przepraszam jak45, mnie już nazwałeś zydozercą (albo jakos tak), nie móze byc dwóch żydożerców, to mój teren!
można się dołączyć do akcji Reduty Dobrego Imienia Imienia-Polska Liga Przeciw Zniesławieniom, aby Instytut Sztuki Filmowej, instytucji, która dofinansowała produkcję tego filmu, aby spowodowała, żeby film został opatrzony informacją historyczną o tamtych czasach
http://www.citizengo.org/pl/15781-w-sprawie-filmu-ida
Trafnie film w kontekście polskościowym i absurdalnym porównali też na Megawk urwie (megawk urw.pl/index.php/2015/03/10/to-tacy-jestesmy-serio-kur wa/)
Ale sobie wybrałeś stronę! Wk.....ła mnie do rozpuku... Takiego śmiecia dawno w necie nie widziałem.
czesc Jak45, ja sie tobie dziwię, że taplasz się w takim g...., jak powyższa wymiana "kurtuazji", no coż, de gustibus...