Ida

2013
6,6 118 tys. ocen
6,6 10 1 118120
7,4 60 krytyków
Ida
powrót do forum filmu Ida

doskonale wpisuje się w antypolska retorykę żydostwa. Oczywiście nagroda akademii to tylko formalność. Wstyd i hańba dla celu i sensu kręcenia takich pasztetów.

parhelia_filmweb

Jak kończy życie Wanda Gruz?

ocenił(a) film na 1
zweistein

Dlaczego zadajesz tak idiotyczne pytanie?

parhelia_filmweb

Zagajenie do rozmowy, dyskusji.
Podobno to Żyd odpowiada pytaniem na pytanie. Ale może to nieprawda... ;)

ocenił(a) film na 1
zweistein

To zadaj pytanie wprost. Bo to co zadałeś zmierza w pewnym kierunku i nie wiem dlaczego tak zaczynasz dialog.

parhelia_filmweb

Zadałem pytanie wprost. Z tego konkretnego faktu można wysnuć ocenę postaci. Ona przegrała. Samobójstwo to podsumowanie jej życia.

ocenił(a) film na 10
zweistein

Fajna dyskusyjka :)

Zadałeś pytanie brzmiące "Jak kończy życie Wanda Gruz?", a koleś pisze: "Zadaj pytanie wprost". I jak tu nie widzieć w "patryjotach" idiotów? :)

Sqrchybyk

Kolega założył podejrzliwie, że to pytanie na podtekst. No i miał rację. Ale to żaden powód, żeby nie rozmawiać.

ocenił(a) film na 10
zweistein

Rozumiem, ale czy pytanie "Jak kończy życie Wanda Gruz?" mogło być zadane jeszcze bardziej wprost? :) W naszym języku chyba nie da rady...

Sqrchybyk

Wiesz, ci Żydzi są tacy sprytni... ;)

ocenił(a) film na 1
Sqrchybyk

No i zweinstein zatrybił ,ze domyśliłem się podtekstu..niestety Sqrchybyk prosty niczym cep chłopa pańszczyźnianego nic a nic nie skumał.....

ocenił(a) film na 10
parhelia_filmweb

Zatrybił, zatrybił, to naprawdę wysiłku umysłowego nie wymagało... Nie mówiąc już o tym, że wystarczyło przeczytać komentarze zweinsteina. To ty nie trybisz, jak widać, czego konkretnie się czepiłem... I wiesz, nie dziwię się, ani trochę :)

ocenił(a) film na 1
Sqrchybyk

Znalazła się zguba- kolejny intelektualista na filmwebie.

ocenił(a) film na 10
parhelia_filmweb

Panie kochany... Przy tobie nawet przeciętna rozwielitka jawi się jako intelektualist(k)a.

ocenił(a) film na 1
Sqrchybyk

.....muszę się z Tobą zgodzić w myśl porzekadła...... ,,nie dyskutuj z głupkiem bo sprowadzi cie do swojego poziomu''.....

ocenił(a) film na 10
parhelia_filmweb

Stary, żebyś ty mógł mój poziom osiągnąć, to najpierw licencję pilota musiałbyś wyrobić... A może nawet astronautą zostać. Także tego...

ocenił(a) film na 1
Sqrchybyk

tak właśnie pomyślałem........

ocenił(a) film na 10
parhelia_filmweb

Pomyślałeś? A obok siedział świstak i zawijał... :)