doskonale wpisuje się w antypolska retorykę żydostwa. Oczywiście nagroda akademii to tylko formalność. Wstyd i hańba dla celu i sensu kręcenia takich pasztetów.
Zagajenie do rozmowy, dyskusji.
Podobno to Żyd odpowiada pytaniem na pytanie. Ale może to nieprawda... ;)
To zadaj pytanie wprost. Bo to co zadałeś zmierza w pewnym kierunku i nie wiem dlaczego tak zaczynasz dialog.
Zadałem pytanie wprost. Z tego konkretnego faktu można wysnuć ocenę postaci. Ona przegrała. Samobójstwo to podsumowanie jej życia.
Fajna dyskusyjka :)
Zadałeś pytanie brzmiące "Jak kończy życie Wanda Gruz?", a koleś pisze: "Zadaj pytanie wprost". I jak tu nie widzieć w "patryjotach" idiotów? :)
Kolega założył podejrzliwie, że to pytanie na podtekst. No i miał rację. Ale to żaden powód, żeby nie rozmawiać.
Rozumiem, ale czy pytanie "Jak kończy życie Wanda Gruz?" mogło być zadane jeszcze bardziej wprost? :) W naszym języku chyba nie da rady...
No i zweinstein zatrybił ,ze domyśliłem się podtekstu..niestety Sqrchybyk prosty niczym cep chłopa pańszczyźnianego nic a nic nie skumał.....
Zatrybił, zatrybił, to naprawdę wysiłku umysłowego nie wymagało... Nie mówiąc już o tym, że wystarczyło przeczytać komentarze zweinsteina. To ty nie trybisz, jak widać, czego konkretnie się czepiłem... I wiesz, nie dziwię się, ani trochę :)
Panie kochany... Przy tobie nawet przeciętna rozwielitka jawi się jako intelektualist(k)a.
.....muszę się z Tobą zgodzić w myśl porzekadła...... ,,nie dyskutuj z głupkiem bo sprowadzi cie do swojego poziomu''.....
Stary, żebyś ty mógł mój poziom osiągnąć, to najpierw licencję pilota musiałbyś wyrobić... A może nawet astronautą zostać. Także tego...