Ida

2013
6,6 118 tys. ocen
6,6 10 1 118125
7,4 60 krytyków
Ida
powrót do forum filmu Ida

Musiała być strasznie słaba skoro ten film wygrał... Kolejny typowy "Hype", bo Polski film dostał nominacje do Oscarów.
Ja się nie dziwię, dlaczego ja Polskich filmów nie oglądam. Non stop ci sami aktorzy i prawie zawsze o tym samym...
Za nie długo się okażę, że to Polacy więcej mordowali żydów niż naziści... CHŁAM CHŁAM CHŁAM

ocenił(a) film na 8
JimboYCS

"Za nie długo się okażę, że to Polacy więcej mordowali żydów niż naziści..." - wylazło szydło z worka, dlaczego to niby słaby film.

ocenił(a) film na 3
jak45

Hehe... Film jest słaby, bo jest nudny i nic się nie dzieje... Co ciekawego się dzieje niby w tym filmie? Co film ma niby do powiedzenia? Że siostra zakonna też może grzeszyć? (chodzi mi o koniec) A przepraszam a teraz jak jest w naszym świecie? Ksiądz pedobear to już prawie norma... Co jeszcze niby było ciekawego? Hmm... Pomyśle. A! Wanda wyskoczyła przez okno! GRATULACJE! DOSTAŁAŚ OSKARA!!! BRAVA BRAVA! Scenariusz 11/10!

ocenił(a) film na 8
JimboYCS

Eee, myślałem, że ty tak na poważnie a tu kolega troll...

ocenił(a) film na 3
jak45

Widzę, że kolego masz dużo to powiedzenia. A może ty jesteś trollem?

ocenił(a) film na 8
JimboYCS

My oba zwei...

ocenił(a) film na 9
JimboYCS

W tym roku była słaba konkurencja i dlatego Ida wygrała. Bo jest bardzo dobrym filmem, ale nic więcej.
Rok temu nie miałaby szans z duńskim Polowaniem, albo z Wielkim pięknem.

A żeby zobaczyć dobre polskie filmy wystarczy się trochę wychylić z mainstreamu komedii romantycznych.
Dobre polskie filmy ostatnich lat? "Róża" i "Drogówka" Smarzowskiego, "Bogowie", "Chce się żyć", "Układ zamknięty"... znajdą się dobre filmy tylko trzeba się zainteresować.