Ida

2013
6,6 118 tys. ocen
6,6 10 1 118125
7,4 60 krytyków
Ida
powrót do forum filmu Ida

Cała telewizja, z Kuźniarem na czele, zachwyca się tym Oscarem i mówi, że "wszyscy" cieszą się z tego Osara.
Oni w tej TV chyba żyją w innym świecie, bo nie czytają w ogóle komentarzy na forach. To po tych komentarzach widać, że Polacy wcale tak nie cieszą się z Oscara dla tego niepolskiego filmu.
Inna sprawą jest to, co ten Pawlikowski powiedział o swoich polskich kolegach, że są już pewnie pijani. Widać, że bardziej jest już Anglikiem, bo traktuje Polaków, jak Anglicy u siebie, podobnie jak Agnieszka Holland, która bardziej jest Francuską, niż Polką.

ocenił(a) film na 8
Kam11_filmweb

Przepraszam, czy ja dobrze trafiłem? Ja chciałem porozmawiać o filmie "Ida"...
Tu chyba jest jakaś trybuna do wyżywania się dla "prawdziwych Polaków antysemitów"? Mylę się?...

użytkownik usunięty
jak45

Wyjaśnij mi to chłopie - macie w Sejmie swoich ludzi (wiem z własnych źródeł), rządzicie mediami w Polsce (byłem dziennikarzem, już nie jestem) - de facto rządzicie Polską i rządzicie nią tak że nam jest źle a wam dobrze. Więc powiedz mi - ja to wiem, Ty to wiesz jak jest - wyjaśnij mi: za co mamy was kochać, uwielbiać? Złego słowa na was nie wolno powiedzieć- kolega, który był profesorem FIZYKI, ale miał swoje poglądy na wasz temat, wyleciał z uczelni bo rektorom nie podobało się że mówił o roli Żydów w budowie komunizmu w Polsce. Co wy daliście temu krajowi? Bo ja Ci powiem - że wg mnie nic. Dopóki nie zająłem się dziennikarstwem i nie poznałem środowiska politycznego - to byłem zwyczajnym gościem, który nic nie miał do Żydów, w ogóle mnie nie obchodziliście. A później zobaczyłem ilu was jest!!!! w gazetach, telewizji, polityce. I jak wy traktujecie Polaków - jako idiotów którzy służą tylko do tego aby doić z nich kasę. Na filmy Polskich bohaterach brakuje, ale jak już o was - to zawsze się znajdzie, bo wasi ludzie zasiadają w PISF.

I my mamy was kochać? Za co?

ocenił(a) film na 8

Ty do kogo piszesz? Onych "ich" tu nie ma... Za to "was" tu jak mikrobów. Mnożycie się drogą kropelkową, przy pluciu?

użytkownik usunięty
jak45

Dodam tylko że to nie my jesteśmy antysemitami - to wy uczepiliście się NASZEGO KRAJU i się rządzicie jakby to był Izrael. To nie jest wasz kraj, jesteście tutaj gośćmi, a wy się rządzicie jakbyście byli tego kraju gospodarzem. W polityce - WY, w gazetach - WY, w telewizji - WY, w filmach - WY, we władzach - WY. Świetnie że tak sobie pomagacie w każdym względzie, że Żyd Żyda zawsze podciągnie i pomoże innemu Żydowi - ale czemu w Polsce?

ocenił(a) film na 8

W polityce PIS - WY, w gazetach prawicowych - WY, w telewizji "Trwam" - WY, w filmach - MAŁO WAS!, we władzach - RZADKOŚĆ!
Żydzi lepsi!

ocenił(a) film na 8
Kam11_filmweb

I dzięki Bogu, że nie czytają komentarzy na forach.

ocenił(a) film na 8
sloneczna_n

Czytają, ale słusznie ignorują. Za to Mosad starannie czyta i klasyfikuje.

Kam11_filmweb

Gdyby Kowalczyk albo Lewandowski czytali komentarze na forach, to już dawno powinni podciąć sobie gardła tępa brzytwą.
Ale zaraz, przecież tobie wydaje się, że to właśnie w komentarzach na forach znajdziemy prawdę i obiektywizm? ;)