Cała telewizja, z Kuźniarem na czele, zachwyca się tym Oscarem i mówi, że "wszyscy" cieszą się z tego Osara.
Oni w tej TV chyba żyją w innym świecie, bo nie czytają w ogóle komentarzy na forach. To po tych komentarzach widać, że Polacy wcale tak nie cieszą się z Oscara dla tego niepolskiego filmu.
Inna sprawą jest to, co ten Pawlikowski powiedział o swoich polskich kolegach, że są już pewnie pijani. Widać, że bardziej jest już Anglikiem, bo traktuje Polaków, jak Anglicy u siebie, podobnie jak Agnieszka Holland, która bardziej jest Francuską, niż Polką.
Przepraszam, czy ja dobrze trafiłem? Ja chciałem porozmawiać o filmie "Ida"...
Tu chyba jest jakaś trybuna do wyżywania się dla "prawdziwych Polaków antysemitów"? Mylę się?...
Wyjaśnij mi to chłopie - macie w Sejmie swoich ludzi (wiem z własnych źródeł), rządzicie mediami w Polsce (byłem dziennikarzem, już nie jestem) - de facto rządzicie Polską i rządzicie nią tak że nam jest źle a wam dobrze. Więc powiedz mi - ja to wiem, Ty to wiesz jak jest - wyjaśnij mi: za co mamy was kochać, uwielbiać? Złego słowa na was nie wolno powiedzieć- kolega, który był profesorem FIZYKI, ale miał swoje poglądy na wasz temat, wyleciał z uczelni bo rektorom nie podobało się że mówił o roli Żydów w budowie komunizmu w Polsce. Co wy daliście temu krajowi? Bo ja Ci powiem - że wg mnie nic. Dopóki nie zająłem się dziennikarstwem i nie poznałem środowiska politycznego - to byłem zwyczajnym gościem, który nic nie miał do Żydów, w ogóle mnie nie obchodziliście. A później zobaczyłem ilu was jest!!!! w gazetach, telewizji, polityce. I jak wy traktujecie Polaków - jako idiotów którzy służą tylko do tego aby doić z nich kasę. Na filmy Polskich bohaterach brakuje, ale jak już o was - to zawsze się znajdzie, bo wasi ludzie zasiadają w PISF.
I my mamy was kochać? Za co?
Ty do kogo piszesz? Onych "ich" tu nie ma... Za to "was" tu jak mikrobów. Mnożycie się drogą kropelkową, przy pluciu?
Dodam tylko że to nie my jesteśmy antysemitami - to wy uczepiliście się NASZEGO KRAJU i się rządzicie jakby to był Izrael. To nie jest wasz kraj, jesteście tutaj gośćmi, a wy się rządzicie jakbyście byli tego kraju gospodarzem. W polityce - WY, w gazetach - WY, w telewizji - WY, w filmach - WY, we władzach - WY. Świetnie że tak sobie pomagacie w każdym względzie, że Żyd Żyda zawsze podciągnie i pomoże innemu Żydowi - ale czemu w Polsce?
W polityce PIS - WY, w gazetach prawicowych - WY, w telewizji "Trwam" - WY, w filmach - MAŁO WAS!, we władzach - RZADKOŚĆ!
Żydzi lepsi!