Ida

2013
6,6 118 tys. ocen
6,6 10 1 118128
7,4 60 krytyków
Ida
powrót do forum filmu Ida

Nuda.

ocenił(a) film na 1

Pomijając wszelkie aspekty techniczne (bo zdjęcia są całkiem ładne) oraz temat filmu to ta produkcja jest zwyczajnie strasznie nudna. Oglądałam "Idę" na raty, bo usypia...

Gosiiaa

"Nuda" może być "winą" widza, nie filmu. I tak przecież bywa, chyba dość często.

ocenił(a) film na 1
zweistein

Możliwe. Rzadko się nudzę, ale może oczekiwałam fajerwerków po tych wszystkich nagrodach, kontrowersjach i szumie wokół powyższego filmu. :)

Gosiiaa

Znam ludzi, którzy wynudzili się na Fargo, filmach Jarmuscha, mnóstwo osób wymęczyła straszliwie Śmierć w Wenecji - tam chyba nigdzie nie ma "fajerwerków".
Ale i oczekiwanie "fajerwerków" w filmie wyciszonym, pastelowym, raczej subtelnym, to chyba nie najlepszy klucz.

ocenił(a) film na 1
zweistein

Ale ja nie wiedziałam, że to ma być wyciszony, pastelowy, subtelny film. Byłam przygotowana na film, który ma wzbudzać wiele emocji, kontrowersyjny, z wyrazistym przekazem. Przyznaję, zdjęcia są bardzo ładne, ale oglądało mi się to jak długi pokaz ładnych slajdów a nie jak film. Nieważne - to tylko jedna opinia. :-)

Gosiiaa

Ale tam - "nieważne". Właśnie istotnie, bo z takich różnic opinii i interpretacji rodzi się dyskusja, która wzbogaca (może?) odbiór filmu.