przeslanie filmu jest usprawiedliwieniem zemsty sedziny na chciwych brakuje slow polakach.
chyba ze ktos mi pomoze chodzi o slowa
Za dużo byś chciał...
Niech będzie, w skrócie: w pełni zasłużyl na nagrody, które już otrzymał i jeszcze otrzyma.
Poza tym, nie oglądałem.
Wiesz do czasu gdy nie zobaczyłem "Lewiatana", "Ida" była moim faworytem, jednak moim zdaniem ten pierwszy właśnie powinien go dostać.
"najlepsze filmy bialo czarne sa denzelem". Co to jest? Dowcip?
"napisz dlaczego jest tak dobry tylko konkretnie". To rozkaz?!
Straciłby urok wizualny, nie wiem czy w kolorze, gra światła była by tak wyeksponowana. To nie jest "Cześć Tereska":-)
czesc tereska to film pschologiczny,dramat a ten co nie chodzi o malarstwo gdy bylby w kolorze by tak nie przygnebial i nie kazde slowo bylo by zapamietane
"Cześć Tereska" to taka ściema, kiepski scenariusz,pokryty czernią i bielą która ma ją maskować. Będę szczery, bardzo ciężko mi się czyta Twoje posty i nie do końca je rozumiem. Możesz trochę jaśniej się wyrażać?:-)
chodzi mi o wyeksponowanie z ciszy jak zaznaczyl rezyser pewnych przywar o ktorych dlugo bedzie sie pamietac
Napisz konkretnie o co Ci chodzi, proszę, jakich przywar? Lub podlinkuj ten wywiad z reżyserem to może załapię o co Ci chodzi, bo jak na razie to mi wychodzi że wyrzucasz z siebie jakiś żal do filmu o antypolonizm.Jeśli się mylę, przepraszam.
Dopiero teraz znalazłem całość gdzieś. Rozbudził emocje, bo go poniosło z wrażenia, zlepiłeś sobie słabym klejem dwie rzeczy w całość i myślisz że Ci długo posłużą? Wypowiedź o wyciszeniu, odnosi się już bezpośrednio do filmu, bo taki jest jego nastrój, odnalezienie swojej tożsamości.
Ciekawe ogniwo z filmografii mistrza Pawlikowskiego. Wszystkie dotychczasowe filmy mistrz poswiecil Rosji. Szkoda, ze nigdy o tym nie wspomina. Nie opowiada rowniez o filmie Man of Steel (Czlowiek z Zelaza!!!), ktory zamierzal krecic w 2007 roku. Szczegolowo opisal to powazny dziennik Variety. “I’m not interested in the man,” he declares. “It’s definitely not a biopic. It’s just an excuse to make a film in this mythic landscape where religion, fairy tale, ideology, banditry, poetry and love meet.” W oczach rezysera Pawikowskiego swiat jest piekny i niewinny. Tak jak kat Wolinska i kat Stalin. Pan kat.
http://variety.com/2007/voices/columns/pawel-pawlikowski-takes-on-stalin-1117972 465/