Ida

2013
6,6 118 tys. ocen
6,6 10 1 118117
7,4 60 krytyków
Ida
powrót do forum filmu Ida

czy dzisiaj też namaszczasz, naznaczasz nas jako niby wyjątkowych antysemitów?

fikador

No i doczekał się pomnika.

bazant57

jak lenin

fikador

Z tego co wiem, to wzmiankowany łysy syfilityk za życia nie miał pomników, więc to złe porównanie.

bazant57

to ja przepraszam ...

ocenił(a) film na 8
fikador

Nie wiem nawet, czy jesteś antysemitą. Na razie pajacujesz.
Dzieki za temat mojego imienia. Wzruszyłem się...

ocenił(a) film na 8
jak45

teraz zaluje, ze sie czesciej nie udzielalem. : )

jak45

możesz sobie chyba pofolgować, poproszę o antysemitę i prawdziwego polaka ;)

ocenił(a) film na 8
fikador

Na deser dodam homofoba. Pasuje?

jak45

dziękuję za namaszczenie i naznaczenie, o homofobie nawet nie śniłem, proste rzeczy, tylko antysemita i prawdziwy polak mi się marzy ....

ocenił(a) film na 8
fikador

A jak nie ma rzy, to co jest?

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 8
bjolog

Drugi cytat to twoje obrzydliwe kłamstwo. Tego nawet tu się nie robi.
Polaków lubię (a Polki zwłaszcza sauté).

jak45

namaszczasz?

ocenił(a) film na 8
fikador

Nie szczam na ma, no co ty...

fikador

temat jest założony dla Ciebie jak45 możesz tu do woli namaszczać i naznaczać .....

ocenił(a) film na 8
fikador

Czacia nie znam, ani na, ani pod. Kto to?

ocenił(a) film na 1
jak45

jak45 - gratulacje! doczekałeś się odrębnego tematu. Zazdroszczę Tobie, eh, sława. W zwiazku z tym nie będę ciebie atakował, obrzucał epitetami, wypisz się "do imentu" (sam nie wiem co to znaczy do imentu,ale tak się mówi). Dla mnie nikt nie założy tematu...

ocenił(a) film na 8
seamen

To masz.

ocenił(a) film na 3
fikador

niech żyje jak45 !
który "bezinteresownie" poświęca swój czas i życie na tym odcinku filmwebowego frontu dzielnie broniąc go przed antysemitami
niech żyje wielki człowiek ! jak45, niech żyje !

* twój trud został podobno już dostrzeżony, niedługo możesz spodziewać się profitów z tego tytułu ! שָׁלוֹם

Mark_m

Czyli jak45 na prezydenta?

ocenił(a) film na 8
bazant57

Pajacem czasem jestem, ale nie aż takim...

jak45

Litości, przeczytaj jeszcze raz dwa poprzednie posty...

ocenił(a) film na 8
bazant57

Spoko, ja tu robię za tytułowego celebrytę, więc nie mogę pisać na poważnie. Daj mi szansę...

ocenił(a) film na 4
fikador

śmiechy śmiechami, ale serio, należy mu się szacun za to ile czasu poświęca na forum tego filmu. Kiedy nie zajrzę, on tu zawsze jest i macha z każdego wątku! ;-)

ocenił(a) film na 3
kassis

no jak45, no fun ...

Mark_m

Banda karłów nie ma już żadnych argumentów, więc rzuca się na oponenta jak wściekła sfora zaślinionych psów.

ocenił(a) film na 8
MIIM

Kto z kim przestaje, takim się staje.
Jako urodzony sceptyk, nie wierzę w teorie spiskowe, ale ta "antyidowa" kampania, szeroka, nie tylko na tym forum, zaczyna mi wyglądać tak:
Pewna partia nie może otwarcie głosić antysemityzmu (potencjalna kupa głosów!), ale może powiązać go po cichu z obrazem "prawdziwego Polaka", jaki wylansowała. Od tego ma tu rzeszę pyskaczy, ispirowanych przez "niezależne" media i strony z paroma "autorytetami", jak Michałkiewicz, Piłka czy Kolonko. Proste skojarzenie - "Ida" i jej nagrody to antypolska działalność i/bo jest dziełem "żydowskiej mafii".
Bardzo będę zadowolony, jeśli ktoś udowodni, że nie mogę mieć racji...

ocenił(a) film na 1
jak45

Ech, nie chciałbym, zeby to forum zdechło, w końcu mam swoje zasługi... Może podrzucimy jakiś scenariusz dla Maestro Pawlikowskiego? Widze to tak:

1. Scenariusz prequela, tzn. co się działo przed Idą
2. Scenariusz sequela, co się bedzie działo po Idzie

Wtedy to będzie trylogia i bedzie to można ożenić w usa, jako box blu-raj, z dużą obnichą w Amazonie, jankesy lubią takie akcje... Promocja w Izraelu... ech, marzenia...

ocenił(a) film na 3
seamen

Mam tytuł:

Ida: Zemsta po latach

ocenił(a) film na 8
Mark_m

Antyklerykalna komedia sytuacyjna: "Ida - Żydówka w klasztorze".

ocenił(a) film na 1
jak45

A ty postujesz w nocy, wniosek z tego taki, że jesteś z njujorku

ocenił(a) film na 8
seamen

Nie, z Atlantydy.

ocenił(a) film na 8
seamen

Nie, z Atlantydy...

ocenił(a) film na 1
jak45

Wszystkiego najlepszego z okazji Świąt Wielkanocy, pozdrawiam serdecznie, pytają o "Sqrchybyk" - nie wiesz czemu odpuścił walkę?

ocenił(a) film na 8
seamen

Wreszcie zrobił to, co powinniśmy wszyscy - porzucić to stado zagubionych parszywych owieczek, niech się pasą na swoich łączkach chwastów same, pod wodzą baranów spod znaku katoprawicy.

ocenił(a) film na 1
jak45

chociaż żydzie ateisto mógłbyś odwzajemnić życzenia wielkanocne, no nie? teraz wylazło szydło z wora, he, he, pisz donos do admina, to ci powiem, czym byłaby Europa bez chrzesciajństwa - kabalistyczno-zydo-masońskim folwarkiem. A tak, sorry Winnetou, mamy swojego Mesjasza i zydki moga nas pocałować w d...

ocenił(a) film na 8
seamen

Zdecyduj się - albo Żyd, albo ateista.
Tobie? Życzenia? Za dużo byś chciał; życzenia mam dla przyjaciół, nie przebrzydłych wrogów. Aha, znów brzydko trollujesz.
Europa bez chrześcijaństwa byłaby tym, co w niej cenię najbardziej - spadkobierczynią humanistycznej cywilizacji śródziemnomorskiej ... tylko skąd wzięlibyśmy niewolników?
Mesjasz prędzej przyjdzie do ludzi poczciwych, niż pełnych nienawiści - zwłaszcza że sam jest Żydem.

ocenił(a) film na 1
jak45

przeciez już o tym dyskutowaliśmy, miło mi, że w coś wierzysz, pogódźmy się na Swięta, a po świetach, no wiesz... koniec rozejmu, szanowny Panie Żydzie (widzisz, ze potrafie być nietrollującym śródziemnomorskim humanistą), pozdrawiam

ocenił(a) film na 3
seamen

z okazji świąt - średnia spadła:)

ocenił(a) film na 8
seamen

Czyli postawiłeś na Żyda?... Pudło!
Po pierwsze, trollujesz, jak zwykle; po drugie, taki z ciebie humanista, jak z koziej d..y trąba; po trzecie jeśli coś z kultury śródziemnomorskiej do ciebie pasuje, to skrzyżowanie Thanatosa i Ate z komponentami satyra.

ocenił(a) film na 1
MIIM

MIIM - fajny tekst, w ogóle niektore posty to sie nadają do cytowania na innych forach, np. politycznych, anty-masońskich, prawicowych, lewicowych, liberalnych, trzeba by zastrzec ich dosłowne brzmienie i kasować po zeta za kopiowanie. naprawdę niektórzy to się ostro wysilają literacko i całkiem całkiem im to wychodzi. zaślinione psy, he, he, juz to sobie wyobrazam, ja jestem beztalencie literackie

ocenił(a) film na 8
seamen

Taki jesteś lepszy, niż jako troll... Chyba, że to osobowość naprzemienna/dysocjacyjna.

ocenił(a) film na 3
fikador

mi tu brakuje jeszcze użytkownika: "Sqrchybyk", ten też walczył o Idę na forum.

ocenił(a) film na 1
przemez2

święta racja, to był gad parszywy, nienażarty krwi ściekającej z Idy, gdzie jesteś skurczybyk, błagamy przyjdź do nas, prosimy...

ocenił(a) film na 8
seamen

Nie przyjdzie. Znudziło mu się. Aha, odpisuje Ci tylko dlatego, że Filmweb ma jakiegoś buga, i post na forum widać dopiero po tym, jak się napisze następny.