4,3 13 tys. ocen
4,3 10 1 13333
1,5 2 krytyków
Igrzyska śmiechu: W pieszczeniu ognia
powrót do forum filmu Igrzyska śmiechu: W pieszczeniu ognia

Zabierając się do tego filmu wiedziałem czego się mogę spodziewać, więc nie wypada mi narzekać na fabułę czy humor w nim pokazany. Ograniczę się zatem do wskazania, że obecnie kręcone parodie dzieli olbrzymia przepaść od filmów godnych polecenia takich jak choćby seria Hot Shots. Producenci niestety odeszli od humoru przemyślanego na rzecz głupawych scenek traktujących nie tylko postacie ale również i widzów jak imbecyli, którzy zachwycą się tym, że coś komuś narobiło na głowę.

karson_z

Zgadzam się. Z rozrzewnieniem wspominam parodie typu Szklanką po łapkach czy Odyseja Komiczna. To były filmy, na których się śmiałam. Ten był po prostu żałosny, nie wiem, kogo miał śmieszyć, ale jak widać także po ocenie, niewiele się takich ludzi znalazło. Najwyraźniej obecnie (raczej mylnie) założono, że statystyczny widz to idiota.

ocenił(a) film na 3
Lena_Xxx

Kręcą to na rynek amerykański, a tam statystyczny widz to kretyn. Nie piszę tego złośliwie, ale już jakiś czas temu zauważyłem, że przeciętny Amerykanin to wyjątkowy grubas/grubaska z ptasim móżdżkiem. Oni subtelnego humoru nie są w stanie pojąć, dlatego jak w europie wyjdzie jakiś hit to kręcą własną wersję. Weźmy dla przykładu "Goście, goście" - dla mnie rewelacyjny, ale "Goście w Ameryce" - słabizna. Albo Taxi..