PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=629224}

Igrzyska śmierci: Kosogłos. Część 2

The Hunger Games: Mockingjay - Part 2
2015
6,6 166 tys. ocen
6,6 10 1 165995
5,2 56 krytyków
Igrzyska śmierci: Kosogłos. Część 2
powrót do forum filmu Igrzyska śmierci: Kosogłos. Część 2

Mój jest taki:

Filmowy:
1 miejsce Igrzyska Śmierci w Pierścieniu Ognia 10/10
2 miejsce Igrzyska Śmierci 10/10
3 miejsce Igrzyska Śmierci Kosogłos część 1 choć zastanawiałem się na równi z pierwszą częścią za piosenkę Hanging Tree i ogólnie cały soundtrack Kosogłos part 1, ale jednak pierwsza część bardziej mi się podoba

Książkowy:
1 miejsce Igrzyska Śmierci Kosogłos
2 miejsce Igrzyska Śmierci w Pierścieniu Ognia
3 miejsce Igrzyska Śmierci

zapraszam do głosowania :)

ocenił(a) film na 10

Mój jest taki :D

Filmowy:
1 WPO
2 Igrzyska śmierci i Kosogłos cz.1

Książkowy:
1.WPO
2.Kosogłos
3.IŚ :3

A mój taki :D

Filmowy [zanim do kin wejdzie Kosogłos cz. 2]:
1. Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia
2. Igrzyska śmierci
3. Igrzyska śmierci: Kosogłos cz. 1

Książkowy:
1. Kosogłos
2. Igrzyska śmierci + W pierścieniu ognia [lub według tłumaczenia w kinie "W kręgu ognia" xP] obydwie moim zdaniem części wierne bardzo z książka (choć IŚ gorzej, ale jednak sentyment mam na tyle silny, że według mnie obydwoje zasługują na równe podium)

ocenił(a) film na 9
lexandra008

Oceniam podobnie:
I. Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia
II. Igrzyska śmierci
III. Igrzyska śmierci: Kosogłos cz. 1
zarówno książkę jak i film

użytkownik usunięty
lexandra008

Twój Filmowy ranking masz taki sam jak mój, nie spodziewałem się :)

Na razie tak, ale zobaczymy jeszcze jak wyjdzie Kosogłos cz. 2 - tutaj najwięcej wymagam :)

użytkownik usunięty
lexandra008

Ja tak samo ale, myślę że nie tylko ja od ostatniej części wymagam najwięcej. Chyba każdy w zasadzie wymaga od ostatniej części najwięcej :) ale dlatego że książka była zajebista :) a od drugiej połowy książki zaczyna się prawdziwa akcja :)

Tylko, aby naprawili postać Coin bo, pięknie ją schrzanili w pierwszej części x(

użytkownik usunięty
lexandra008

Jak dla mnie idealnie zrobili Coin - w pierwszej części niby taka niby miła, a w drugiej części zapewne pokaże swe prawdziwe oblicze ;).

Może, ale ja nie lubię kiedy jest łagodzony czarny charakter. Coin od początku była zimną babą chcącą przejąć władzę, a w filmie zrobili z niej ofiarę - a to moim zdaniem przegięcie.

użytkownik usunięty
lexandra008

W drugiej części zapewne zmienia ja. Tak aby każdy ja znienawidzil.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty
użytkownik usunięty
użytkownik usunięty
ocenił(a) film na 9

Filmowy:

1. WPO
2. Igrzyska Śmierci
3. Kosogłos Cz.1

Ksiązkowy:
1. Kosogłos
2. WPO
3. Igrzyska Śmierci

ocenił(a) film na 10

Książkowy
1. WPO
2. Kosogłos
3. Igrzyska Śmierci
Filmowy
Taki sam :)

ocenił(a) film na 7

Książki:
1.Kosogłos
2.WPO
3. IŚ

Filmy:
1.WPO
2.IŚ
3.Kosogłos cz. I

:)

Dlaczego tyle osob stawia na ostatnim miejscu Kosogłosa cz 1? Jak dla mnie bardzo udana część. :) Spokojna i dająca czas na chwilę wytchnienia przed ostatnią odsłoną. Trudno mi wgl. ująć to w rankingu bo każda część ma w sobie coś co mi się podoba i najchętniej wszystkie oceniłbym tak samo. Jeśli już mam robić ranking to tylko z książkami. A wygląda to tak:

1.W Pierścieniu Ognia.

2. Kosogłos.

3. Igrzyska Śmierci.

Książki:
1. Kosogłos
2. W pierścieniu ognia
3. Igrzyska Śmierci

Filmy:
1. W pierścieniu ognia (najbardziej wierny książce i w ogóle najlepszy, trzymający w napięciu, super soundtrack)
2. Kosogłos part 1 (mimo dłużyzn - ciekawy, obawiałam się nudy, ale był OK, dobry soundtrack i oczywiście Hanging Tree)
3. Igrzyska śmierci (mimo, że lubię ten film, to dla mnie jest hmmm nużący? No i dużo rzeczy pominęli z książki)

Jeśli chodzi o Kosogłosa 2, mam nadzieję, że pobije " W pierścieniu ognia" i wbije mnie w fotel! Nie mogę się doczekać... Szjoda tylko, że nie ma kategorii R, książka Kosogłos jest dość brutalna... No ale cóż trzeba się pogodzić, że PG13 przyniesie więcej kasy.

Trudno jest mi się zdecydować, która książka i film jest lepszy. Dylemat mam oczywiście pomiędzy 1 a 2 częścią. Do pierwszej mam ogromny sentyment, zarówno do książki jak i do filmu. Te igrzyska mają swój niepowtarzalny klimat. Katniss po raz pierwszy bierze udział w igrzyskach i walczy ze swoimi rówieśnikami. 2 część jest zaskakująca, rozwija się wątek Kat i Peety...wyliczać można w nieskończoność. Początki są zawsze najlepsze, ale gdybym miała wybrać, zdecydowałabym tak:

Książki:
Igrzyska Śmierci i WPO REMIS
Kosogłos (całość trochę nudna, wciągają tylko fragmenty i końcówka, dzięki której podwyższam ocenę)

Filmy:
WPO ( u mnie przez sentyment do pierwszej części jest chyba remis)
Igrzyska śmierci
Kosogłos

tak, za " Hanging Tree" aż prosi się, żeby Kosogłos był wysoko
Ale jednak patrzę na filmy przez pryzmat książki i jakoś np. nieco nudny, według was, Kosogłos wiem, że wprowadza w najlepszy moment całej sagi, więc nie mogę powiedzieć, że mi się nie podoba :)
Książki: chyba Igrzyska śmierci, Kosoglos i W pierścieniu ognia. Ale jak dla mnie, są na tyle spójną całością, że te oceny są trochę wymuszone :)

ocenił(a) film na 7

Filmowy:
1. W pierścieniu ognia.
2. Igrzyska śmierci.
3. Kosogłos cz.1

Książkowy:
1.Kosogłos.
2.W pierścieniu ognia
3.Igrzyska Śmierci

Nic nie przebije 1 czesci Igrzysk śmierci, pierwszy rezyser oddał klimat książki całkowicie w przeciwieństwie do Lawrenca który tylko jedzie popularności i robi kicz

użytkownik usunięty
guga_buzka

Właśnie pierwsza część jest mało zgodna z książką

ja tam wolę Igrzyska śmierci w pierścieniu ognia :)

użytkownik usunięty
guga_buzka

http://www.filmweb.pl/film/Igrzyska+śmierci%3A+Kosogłos.+Część+2-2015-629224/dis cussion/Zwiastun+9+czerwca.,2647135

może trailer cię zaskoczy ? :D

ocenił(a) film na 8

Mi tam wszystkie części się tak samo podobają :) Czekam na Kosogłosa 2 z niecierpliwością :)

użytkownik usunięty
seba1b

to tak jak mi :)

ocenił(a) film na 8

Ogólnie jakoś nie interesowałem się tym tytułem wcześniej, ale gdy wyszedł Kosogłos 1 postanowiłem obejrzeć wszystkie i strasznie mi się spodobał ten tytuł :)

ocenił(a) film na 8
seba1b

Filmowo: Igrzyska Śmierci 9/10 (choć głownych bohaterów wyobrażałem sobie inaczej).
W pierścieniu ognia 8/10
Książki: "Igrzyska Śmierci 10/10
"Kosogłos" 10/10
"W Pierścieniu Ognia 9/10

ocenił(a) film na 5

Hmm ciężko mi ocenić... ale po zastanowieniu
Książkowo:
1. Igrzyska Śmierci 8/10
2. WPO 7/10 (byłoby wyżej, ale pierwsza połowa książki pełna była niepotrzebnie rozwleczonych rozterek miłosnych Katniss. Wiało nudą już momentami :P )
3. Kosogłos 7/10 (dobra, z bardzo przygnębiającym klimatem ALE jednak to nie to.. tzn. brak tytułowych dla cyklu Igrzysk. Jednak nie było już tego napięcia i tych emocji związanych z całym wydarzeniem (poza mistrzowskim finałem - od czarnej mazi aż po sam koniec - który mocno trzymał w napięciu).

Filmowo
1. WPO 9/10 Jest dokładnie taki jaka powinna być książka. Trzyma w napięciu, jest dramat postaci i wszystko co w książce, jednak nic nie jest męczące. Genialne widowisko.
2. Igrzyska Śmierci 6,5/10 W sumie nie wiem co tu napisać. Solidnie, nie trzyma w napięciu tak jak książka, ale całkiem niezła ekranizacja.
3. Kosoglos cz. 1 6/10 Mocno przegadany.. w książce to nie raziło, może ze względu na emocjonującą drugą połowę - tutaj nuuuda. Mam nadzieję, że w cz. 2 nie pójdą w drugą stronę i zaserwują nam akcję od pierwszej minuty :P

Książkowy:
1. Igrzyska Śmierci
2. W pierścieniu ognia
3. Kosogłos

Filmowy:
1. W pierścieniu ognia
2. Kosogłos cz. 1
3. Igrzyska Śmierci

kakao zrobione?

Filmowy :
1. Igrzyska Śmierci W Pierścieniu Ognia
2. Igrzyska Śmierci