To ciekawe jak wypadnie Prim za te 5 lat, po dzieciakach najbardziej widać upływ czasu a
między wydarzeniami z tomu 1 i 3 minęło ile 1,5 roku? Może trochę dziwnie wypaść tak
dojrzałą Prim, chociaż psychicznie dojrzała o więcej niż te 5 lat,
SPOJLER!!!! Prim ginie w 3 tomie, ale dopiero na samym końcu, chociaż nie występuję często w powieści to jednak zmienia się (dojrzewa bardziej emocjonalnie, nawet doradza Katniss w niektórych momentach), chociaż masz rację mogą znaleźć jej dublerkę, chociaż ja wolałabym właściwą aktorkę nawet jak będzie już starsza.
Zawsze można to wytłumaczyć tym, że zmiana emocjonalna tak bardzo wpłynęła na jej wygląd zewnętrzny ;)
Sceny z Prim mogą nakręcić podczas nagrań 1 części 3 tomu, czyli jakoś w 2014 roku. Jeżeli 3 tom podzielą mniej więcej w połowie to w ostatniej części będzie miała do zagrania raptem 1 scenę...
Nie! Niech aktorki nie zmieniają. Taka dojrzalsza Prim będzie bardziej pasować do filmu. W końcu będzie też działała jako sanitariuszka i taka jej przemiana fajnie będzie wyglądać :)
Dla Twojej informacji: zdaję sobie sprawę gdzie, i kiedy pojawia się prim, nie jesteś jedyną osobą, która przeczytała książkę.
Założę się, że część 3 i 4 będą kręcić w tym samym czasie, tzn nie będzie pomiędzy kręceniami jakieś rocznej przerwy. Tak zazwyczaj się robi, jeśli kręcą 2 części filmu na podstawie jednej książki ( w tym przypadku 3 tomu) ;)
Strasznie mnie rozbawił Twój post i natychmiastowa chęć ludzi, by Cię oświecić i oczywiście naspoilerować :D
Też się nad tym zastanawiałam. Przecież wiek bohaterów jest istotny. I nie tylko Prim, która być może rzeczywiście będzie pokazywana rzadko, ale także Katniss, Peet'y i innych. Jeśli dobrze pamiętam książka kończy się (bez epilogu) gdy Katniss nie ma jeszcze 18 lat i nawet padają takie stwierdzenia, że teoretycznie jest jeszcze dzieckiem. A przecież Jennifer Lawrence ma już 23 lata, za kolejny rok, dwa to może być rażące...
Moim zdaniem w filmie powinni nieco zmieniś fabułe. Katniss w pierwszej części powinna mieć minimum 17 lat w drugiej 18 a trzeciej 19-20
Ale to nie przejdzie, przecież przecież Peeta nie będzie nie wiadomo ile siedział w więzieniu, zbzikowałby na śmierć... Po za tym Igrzyska zmieniły i Prim i Katniess, w 2 cz. jest napisane że Prim była wzrostu prawie Katniess, a nawet jeśli Jenifer będzie wyglądała na starszą to można to uznać, że igrzyska ją postarzyły... Jestem ciekawa tylko jak przedstawią epilog... ;) nie mogę się doczekać
Wg mnie takie rozwiązanie nie byłoby dobre. Chodzi o to że Katniss jest jeszcze dzieckiem - dzieckiem żołnierzem. Poza tym zgadzam się ze slodka_czekolada, że ta przerwa dwuletnia to za długo na więzienie dla Peety. Przecież ona by zwariowała, nawet Haymitch by tego nie wytrzymał. A jeśli Peeta by wrócił po tych dwóch latach to już by go nie odratowali. Dwa lata w Kapitolu - nikt by tego nie wytrzymał.
A druga sprawa nie widzę problemu w wieku Jennifer Lawrence. Ona młodo wygląda. Są przypadki w których młodo wyglądające 30 latki graja nastolatki i to nie jest rażące. Ona naprawdę młodo wygląda.