PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=629224}

Igrzyska śmierci: Kosogłos. Część 2

The Hunger Games: Mockingjay - Part 2
2015
6,6 166 tys. ocen
6,6 10 1 165995
5,2 56 krytyków
Igrzyska śmierci: Kosogłos. Część 2
powrót do forum filmu Igrzyska śmierci: Kosogłos. Część 2

Faktem jest to, że Snow jest okrutny ale mimo wszytko był on tylko dzieckiem systemu. Czytałem jeden komentarz, że jest on odpowiedzialny za Igrzyska chociaż miał on niecały rok w trakcie rozpoczęcia się idei igrzysk, a jednoroczne dziecko raczej prezydentem nie zostanie.

mistrz_sheldon

To go nie usprawiedliwia. Człowiek musi sam rozróżniać dobro od zła. To samo tyczy się choćby muzułmanów. Od małego uczy się ich nienawiści do żydów i zabijania chrześcijan, to oznacza że oceniamy ich niesprawiedliwie? Każdy ma swój rozum i musi go używać.

ocenił(a) film na 8
mistrz_sheldon

Snow był w pełni świadomym dorosłym, który doskonale zdawał sobie sprawę z konsekwencji własnych działań, manipulował otoczeniem i mordował - czasem jednostki, czasem całe rzesze. Wg mnie patrzył na świat wyjątkowo obiektywnie, to on dyktował jak wszyscy inni mają postrzegać wszystko wokół nich. Piekielnie inteligenty facet, który przynajmniej w mojej ocenie, doskonale radził sobie z rozróżnianiem dobra od zła i celowo wybierał zło, żeby osiągnąć własne cele.

Jeszcze coś mi przyszło do głowy. Snow dorastał w okresie, kiedy Igrzyska nie miały jeszcze tej oprawy, co wcześniej, tylko były aktem zemsty, a Capitol nie wkroczył jeszcze w czasy "świetności" z czasów trylogii. To był inny świat i zaryzykowałabym nawet stwierdzenie, że Snow faktycznie jest odpowiedzialny za Igrzyska, właśnie w tej nowej formie. Zrobił z nich show, dzięki czemu nie tylko miały zastraszać mieszkańców dystryktów, ale też zajmować całą uwagę mieszkańców Capitolu. I m.in. właśnie tak wpływał na postrzeganie przez nich świata.

mistrz_sheldon

Snow znał się na psychologii i manipulacji ludźmi, więc nie był bezwolnym tworem systemu, tylko w pełni świadomym tego, co robi człowiekiem.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 5
mistrz_sheldon

Podobało mi się gdy wybuchnął śmiechem podczas egzekucji gdy Katniss zabiła Coin