PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=629224}

Igrzyska śmierci: Kosogłos. Część 2

The Hunger Games: Mockingjay - Part 2
2015
6,6 166 tys. ocen
6,6 10 1 165645
5,2 54 krytyków
Igrzyska śmierci: Kosogłos. Część 2
powrót do forum filmu Igrzyska śmierci: Kosogłos. Część 2

Nie będę się rozpisywał na temat filmu, ale skąd się nagle wzięły zombiaki? Nie czytałem książek, ale wyglądało to trochę jakby twórcy stwierdzili "hej w więźniu labiryntu mieli zombiaki, w ogóle teraz są na topie i modne, więc dorzućmy trochę i będzie na czasie". Skąd się wzięły i co to jest? Ktoś może mnie oświecić?
Chętnie bym zapytał o takie rzeczy jak ten czarny olej, co to było? I skąd nagle się tego tyle wzięło na placu i dlaczego tego jednego człowieka wciągnęło w liny? WTF jakaś tajemna technologia obcych? Bo trochę ciężko mi to wytłumaczyć tym, że to film sci-fi i to jakaś technika z przyszłości.

Do tego ile czasu kapitolowi musiało zająć uzbrojenie miasta by było tyle śmiercionośnych pułapek jak np. obrotowe talerze pod posadzką metra. Jakimi nakładami musiało być to zbudowane, żeby kapitol nie zbankrutował.

Proszę o rzeczowe odpowiedzi, mój wpis nie jest hejtem. Naprawdę staram się podchodzić do takiego kina na luzie, ale takie szczegóły trochę psują mi obraz.
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
Time

To zmiechy. Tak jak na 74. Głodowych Igrzyskach były wilki pomieszane z poległymi trybutami (dziwnie to brzmi, ale nie potrafię tego inaczej napisać), a przynajmniej w książce, bo w filmie były bardziej podobne do psów, na 75. Głodowych Igrzyskach były głoskółki i małpy, a teraz jaszczurkowato-ludzkie... chociaż nie przypominały jaszczurek i trochę inaczej je sobie wyobrażałam, ale koniec końców są przerażające, więc jest dobrze :)
Już tłumaczę skąd się wzięły...
Zostały zesłane przez Snowa do podziemi, aby zabić Drużynę 451.

Czarna lepka maź to jeden z kokonów, te liny tak samo. Mitchell po prostu został popchnięty przez Peetę i wpadła na kokon.

Kokony (czyli te śmiercionośne pułapki) powstawały chyba jeszcze przed Mrocznymi Dniami (czyli pierwszą rebelią, przez którą organizowane były Głodowe Igrzyska), a reszta została skonstruowana z czasem.

ocenił(a) film na 10
lovedream426

wpadł *