może się wydawać kinem z ambicjami. Jeśli ktoś się naprawdę nudzi, to może obejrzeć w innym wypadku trudno znaleźć jakieś powody, dla których warto sięgnąć po tę pozycję. Może jedynym są zdjęcia, które tworzą ciekawy, tajemniczy klimat, ale też z drugiej strony są zimne i sprawiają, że cała historia staje się dla widza obojętna. Nie wyczułem tam żadnych emocji, co w dużej mierze jest zasługą aktorów, którzy tym razem niestety się nie popisali. Zakończenie "przewrotne", ale też było łatwe do przewidzenia. 4/10
Jak dla mnie ten film to jest jeden z lepszych filmów jakie w życiu obejrzałam, a obejrzałam ich w życiu cholernie wiele. Często chodzę do kina, oglądam dvd, oglądam telewizję i wogóle interesuję się filmami. Do którzy uważają film za przewidywalny, płytki i nieoryginalny niech wskażą przykłady filmów do których można ten film porównać. Moim zdaniem takie nie istnieją. Poza tym to, że film kończy się dobrze nie jest wyznacznikiem jego jakości.
tutaj nie do konca sie z toba zgodzam choc film nie jest majstersztykiem ma kilka atutów które przewazaj na jego korzysc; zdjecia ktore sam nadmieniles kostiumy i cala wedlug mnie bardzo dobrze i profesjonalnie dopracowana scenografia. Fabula orginalna. A w dobie masowych produkcji odpaków typu "Zmierzch" film godny polecenia w kategorii wspolczesne kino
hehe zagina mnie tekst że zakończenie do przewidzenia itp:P. To w totka ładnie pieniędzy już wygraliście pewnie:P bo też do przewidzenia . Według mnie film najlepszy jaki w życiu widziałem , ten Klimat i muzyka stroje i zakończenie miodzio. Niespodziewałem sie czegoś takiego. Ale i tak znajdzie sie ktoś że film słaby bo w " 74 minucie filmu aktorka miała źle zawiązanego buta" ;/ tak brzmia takie negatywne komentarze;/ krytycy;/
"Iluzjonista" jest świetny, mi się spodobał.
Z zaciekawieniem oglądałam każdą następna minutę filmu.
mnie on nie nudził.
a na dodatek mnie również rażą te teksty , że zakończenie do przewidzenia. Sick! ;)