PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=612453}
7,0 4,6 tys. ocen
7,0 10 1 4568
Imaginaerum
powrót do forum filmu Imaginaerum

Premiera

ocenił(a) film na 6

Czy znana jest dokładna data premiery?

ocenił(a) film na 10
antospo

Dokładna nie, ale to jest fragment wywiadu z Tuomasem :)
"Do Internetu trafił ostatnio pierwszy zwiastun filmu „Imaginaerum”, w którym nie tylko będziemy mogli was usłyszeć, ale i zobaczyć. Jak postępują prace?
Niestety jeszcze nie udało nam się skończyć tego projektu i znowu musieliśmy przesunąć datę premiery. Wstępnie planowaliśmy pokazać „Imaginaerum” w sierpniu, ale już teraz wiem, że nie będzie to wcześniej niż we wrześniu lub nawet październiku."

ocenił(a) film na 6
antospo

chyba 17.08.12

Yeety21

skąd masz takie informacje?

ocenił(a) film na 6
PotC_Fan

o sorry to stare info teraz pisze że dopiero listopad 2012 http://www.imaginaerum.com/

Yeety21

i tak warto czekać
boję się tylko co będzie z polską dystrybucją...

PotC_Fan

W Finlandii 23.11. O innych krajach na razie nic nie wiadomo.

użytkownik usunięty
PotC_Fan

Obawiam się , że polskie kina zignorują , a kampanii TV nie wspomnę . Ale oczywiście kolejne filmidło romantyczne Allena rozgłoszą

Pozostaje nam liczyć na kochane kina studyjne :)

użytkownik usunięty
PotC_Fan

Mam sprzeczne uczucia co do tego filmu, z jednej strony myślę że dobry pomysł zespołu , a czasem mam mysli że bedzie kiepski a Nightwish chce zarobić i film to pretekst nie weim w ogóle

antospo

Premiera filmu odbędzie się 10 listopada 2012 roku. Ścieżka dźwiękowa zadebiutuje dzień wcześniej - 09.11.2012. Prezentację filmu poprzedzi koncert zespołu

ocenił(a) film na 8
damian1521

Oby znowu polska nie zostala olana.... A film wyjdzie cichaczem na dvd

użytkownik usunięty
marek1986_1986

Ciekw czy u nas w tym roku, czy film będzie po fińsku

użytkownik usunięty
marek1986_1986

głupie pytanie przepraszam

użytkownik usunięty
damian1521

Ale ścieżka filmowa raczej nic nowego nie pokaże , tylko piosenki z albumu

ocenił(a) film na 10

No to teraz są informacje o 23.11.2012.Cholera,bo oczywiście o wiele lepsze są romansidła Allena,niż dystrybucja czegoś nowatorskiego.

użytkownik usunięty
Darkness95

dobrze mówisz , nie mogę z tym Allenem 2 filmy rocznie przecietne na dodatek, obejrzałbym Imaginaerum , ale muszę przyznać że mniej mi się podoba , inny klimat fantasy niż na poprzednich płytach , ale mniej mi taki podoba się.
Uwielbiałem magiczny klimat z Angells fall first , Oceanborn , Wishmaster i Century Child a tu go nie znalazłem . No i oczywiście Once

użytkownik usunięty
Darkness95

Dark Passion Play też kiepskawy, popowaty w ogóle nie przypadł mi do gustu , jakby fan posłuchał pierwszy razem wokalu na amaranth to by nie wpadł że to Nightwish
Niestety zespół najlepsze ma za sobą i raczej do takiej formy nie wróci
A Tarja solowe albumy ma ciekawsze niż wydania Nightwish z Olzon , choć to też nie to samo co za starych lat , kurcze że to wszystko musi się psuć , mam chociażnadzieję że Epica się nie zepsuje . W tym momencie to dla mnie numer 1 gatunku, Whithin Temtation też się psuje , tylko Epica dla mnie trzyma poziom i jest coraz lepsza

ocenił(a) film na 8

Ściezka dzwiekowa z filmu bedzie sparzedawana w polsce , i to nie jest kolejna wersja albumu z piosenkami. Chcialbym zeby chociaz mutikino moze sie postaralo i puscilo ten film

użytkownik usunięty
marek1986_1986

będzie to cos w rodzaju The Score an epic journey Epiki

użytkownik usunięty
marek1986_1986

Ale o reklamie w Tv nie ma co marzyc

ocenił(a) film na 8

No to napewno bedzie film ciezko dostepny w polsce