PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=731423}

Imigranci

Dheepan
2015
6,6 4,8 tys. ocen
6,6 10 1 4783
7,0 22 krytyków
Imigranci
powrót do forum filmu Imigranci

Jaki jest sens robić film o imigrantach? Dziwna tematyka, wiem że to film na czasie ale mam wrażenie że film jest tendencyjny i jaki jeszcze? Populistyczny?

nudecroft

Jaki jest sens w ogóle robić filmy? Wiadomo, Ty tego filmu nie widziałaś, ale już "masz wrażenie" o nim. Zaraz zaczniesz wypisywać tu peany o imigrantach i siać swoją nienawiść.

skalp_el

To znowu ty? Jaką nienawiść ?? Co ty co ty? Film z pewnością jest populistyczny a przynajmniej tak wygląda. Nie lubię aktualnej kinematografii i nie polubię bo zawsze muszą wtrącać politykę czego nie akceptuję.

nudecroft

Dyskutuje Pani z sodomitą. Pozdrawiam serdecznie.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
nudecroft

Niestety na to wygląda. Byłem we Francji 2 lata temu. Kilkaset lata był to biały naród, dzisiaj przewyższają tam czarni ludzie z Afryki i państw islamskich. Będąc w Paryżu można było odczuć napiętą atmosferę, może nie taką jak w Sarajewie, ale jest nie zaciekawie. Do tego codzienne ataki na tle rasowym w wykonaniu muzułmanów (atak na Manhattan, agencję gazety, czy uprowadzenia). We Francji rządzi także mafia, może nie na takiej skali jak kilka lat wstecz....ale jest tam bardzo nieciekawie.

Mick1947

Myślę że rząd francuski jest tutaj winny bo powinni byli zamknąć granicę dla uchodźców oraz innych imigrantów. Pomyśl że Polskę też to czeka bo rząd w Polsce jest zły a przynajmniej był jakiś czas temu. Zobaczymy, czas pokaże.

nudecroft

Oczywiscie ze tak. Przeciez to wspolatorzy zalozenia Unii Europejskiej. Wszystkie liberalne i lewicowe organizacje polityczne to nic innego...moze nie mafia (chociaz niektorzy), ale tepi ludzie dzialacy na szkode swoich panstw i tradycjii. Unia sie rozpadnie przez nieudoacznikow z okraglego stolka. Anglia juz zapowiedziala odsuniecie sie od UE do 2017 roku, zaraz po nim ruszy Irlandia, a pozniej najprawdopodobniej Francja....co bedzie swiadczylo o upadku nowego komunizmu pod nazwa UE. Chociaz Francuzki rzad ostatnio mnie pozytywnie zaskoczyl zakazujac noszenia Borki.

Mick1947

Unia Europejska ten sztuczny twór, nie ma racji bytu i niedługo rozpadnie się... rozpadnie się jak stare gacie, coś tak czuję...

nudecroft

Miejmy nadzieję :)

Mick1947

UK nic takiego nie zapowiedziało.

nikike

Zapowiedziało :)) i to już rok temu.

Mick1947

Na szczęście nie. Cameron zapowiedział jedynie referendum, które odbędzie się pod warunkiem nieudanych negocjacji o coś tam czego chcą Konserwatyści, w którym Brytyjczycy najprawdopodobniej odrzucą pomysł wystąpienia z Unii(nie sądzę żeby UKIPowska propaganda przebiła się na tyle żeby wpłynąć na wynik)

nikike

Mylisz się. Mieszkam w Irlandii. Wielka Brytania przystąpiła z prośbą o wycofanie się z UE już kilkanaście miesięcy temu! Ostatnio (tydzień temu) w radiu mówili, że do 2017 będzie podjęta ostateczna decyzja. Na granicy z Francją budowane są już płoty.

Mick1947

Nikt nie wyszedł z żadną prośbą o wycofanie się z UE, Cameron nie jest aż takim idiotą(a przynajmniej mam taką nadzieję, choć wiele wskazuje inaczej xD) żeby być ślepym na fakt że byłby to zły krok dla UK, najprawdopodobniej cały ten wybieg z referendum stosuje po pierwsze żeby nałożyć presję na Unię, a po drugie żeby wykorzystać dość mocne antyimigrancko-antyunijne nastroje.

nikike

Wyjście z UE to najlepsze co Wielka Brytania może zrobić. Gorszego syfu od UE jeszcze nie było (poza komunizmem, który był rzecz jasna strasznym tworem). To z pewnością będzie najlepszy krok dla WB, ponieważ to zapoczątkuję koniec tego ścierwa zwanym UE. Ale to już niedługo :)) Widać sprawa z muzułmańskim napływem tylko pszyśpieszyła upadek Unii :))

Mick1947

Sorry, ale na takim poziomie nie dyskutuję

nikike

Za wysoki poziom?

Mick1947

Bardzo.

Mick1947

Dyskutował Pan z sodomitą. Pozdrawiam serdecznie.

nikike

Cameron zapowiedział ostateczne referendum na 2017, ale wszyscy chcą to przyśpieszyć. Ma się ono rozpocząć w Maju 2016.

Mick1947

Prawda, ale na razie nie ma żadnej konkretnej daty.

nikike

Przed chwilą napisałem - Maj 2016. Jest to oficjalna informacja.

Mick1947

Niestety nie

nikike

Na szczęście tak.

Mick1947

Nawet dzisiaj BBC pisało o terminie najprawdopodobniej jesiennym, a jeżeli wcześniej to najwcześniej czerwiec xD

nikike

"xD" i wszystko jasne. Nie ma sensu pisać z trollem, a do tego niepełnoletnim, który nie ma żadnego pojecia o historii, tradycji itp.itd. "najprawdopodobniej" - to wyjaśnia wszystko.

Mick1947

Bez komentarza.

nudecroft

A rząd brytyjski powinien był zamknąć granicę dla polskich imigrantów już w '39.

nikike

Pewnie Polskich lotników, którzy bronili Anglię też, no nie? Nie pisz głupot.

Mick1947

Oczywiście że tak, to byli zarobaczeni emigranci ekonomiczni.

nikike

Żyj dalej w swoim ubogim zamkniętym świecie :)) Mało wiesz jeszcze.

nudecroft

Ciekawa jestem dzisiaj zdania na temat sytuacji i zachowań u nas.

ipietruczuk

Spox, Ty dowiesz się o tym jako pierwsza.

Mick1947

"Niestety na to wygląda. Byłem we Francji 2 lata temu." - no to faktycznie, ekspert z Ciebie, nie ma co ;)

A filmy o imigrantach zawsze warto robić. Porównajcie sobie ten film z "Obcym Niebem", w którym imigrantami są Polacy. W jaki sposób postrzegacie bohaterów pierwszego, a w jaki sposób bohaterów drugiego filmu? Dlaczego? Dzięki takim filmom możemy krytycznie spojrzeć na swoje utarte poglądy, nauczyć się czegoś nowego, a może nawet zastanowić się, co my byśmy zrobili w takiej sytuacji i jak chcielibyśmy, aby inni nas postrzegali.

Mick1947

I co teraz powiesz znawco? Kolejne ataki terrorystyczne przez islamistów w Paryżu.

ocenił(a) film na 8
nudecroft

Nie lepiej obejrzeć i wyrobić sobie zdanie niż zadawać podobne pytania?

Sqrchybyk

Wolałabym wcześniej wiedzieć jaki jest film żeby potem nie żałować że się straciło czas. Dlatego też ludzie wymyślili coś takiego jak recenzja ; )

ocenił(a) film na 8
nudecroft

Ale recenzje też jak najbardziej mogą być tendencyjne, a nawet propagandowe, może nie?

Sqrchybyk

Też prawda, dlatego trzeba być bardzo wyczulonym no i być wtajemniczony w wielu dziedzinach wtedy można wyczuć czy dana recenzja jest tendencyjna i czy nie przybiera czasem formy reklamy (rekomendacji). Ogólnie trzeba być mocno zorientowanym by nie ulec fałszywemu urokowi danej recenzji.

nudecroft

Moim zdaniem nie ma czegoś takiego jak strata czasu podczas oglądania filmu, ponieważ wyrabiamy sobie opinię :) Nie ma sensu bazować na cudzej opinii, nawet jeśli kogoś bardzo lubimy :)

Mateczkowa

Może i tak, może faktycznie warto samemu obejrzeć.

nudecroft

Ooo, zgadzam się z tym komentarzem :) Nawet nasza mama czy tata nie są nieomylni, a co dopiero recenzent czy my sami, może być różnie :) Mi film się podobał

KratosManiak

Ale czy na pewno zasługuje aż na 9?

nudecroft

To pierwszy taki film, mnie wzruszył - ale odpowiedzialności nie biorę :) Lubię brudne kino.

KratosManiak

Spox :)

nudecroft

Ten temat to przykład typowego polactwa, żałosne...

Expendable91

Nie, staram się tylko dociec co kryje w sobie film a twój komentarz jest zbyteczny i niepotrzebny.

ocenił(a) film na 1
nudecroft

Czysta propaganda proimigrancka...