PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=500891}

Incepcja

Inception
2010
8,2 642 tys. ocen
8,2 10 1 642409
7,9 87 krytyków
Incepcja
powrót do forum filmu Incepcja

Incepcja w Polsce

ocenił(a) film na 9

Warner Bros Polska dało ciała maksymalnie, otóż dotarła do mnie informacja jakoby Incepcja nie była ostatecznie wyświetlana w żadnym kinie IMAX w Polsce.

Czy jest szansa na wersję cyfrową w Multikinach itp. ? Szczerze w to wątpie....

Po raz kolejny udowodnili że jesteśmy krajem 3 świata.

ocenił(a) film na 10
TiNeX

We Włoszczowie w IMAXie będzie

ocenił(a) film na 9
Wojtek_dpo

Co takiego twoja wypowiedź wniosła do tematu?

ocenił(a) film na 10
TiNeX

Ty mi powiedz

ocenił(a) film na 10
Wojtek_dpo

Grają w Poznaniu w Imax o 20.00 w piątek:) wiem bo idę:)

ocenił(a) film na 10
pastor0_filmaniak

A skąd masz tę informacje? Też bym wolał do IMAXa iść :)

ocenił(a) film na 3
TiNeX

W katowicach w Imaxie narazie nie ma repertuaru

Jakebloom

w Poznaniu też nie ma...

ocenił(a) film na 10
kamkar91

W Lodzi takze na Piatek nie ma repertuaru i na dzis nie mozna rezerwowac seansu :( Swoja droga mam wrazenie ze Incepcja malo jest reklamowana w mediach(TV) - duzo osob nic nie slyszalo o tym filmie , o Avatarze lub np 2012 bylo glosno a tu cisza...Albo Incepcja to slaby film albo zawalono jej reklame ...

slawomir_andrzej

dobry film obroni się sam :) 9.3 na imdb przy ~70.000 głosach więc myślę że jest potencjał ale przekonamy się 30 lipca :D

użytkownik usunięty
kamkar91

Czyli nie wiadomo czy będzie w Imaxie? Bo Pastor ponoć ma pewność, że jest.

ocenił(a) film na 10
TiNeX

W Krakowie w Kijowie jest projektor cyfrowy i tam właśnie będzie można ten film obejrzeć w takiej jakości. Jednak nie rozumiem w czym problem - przecież taśma filmowa ma o wiele większą rozdzielczość niż nawet najlepszy projektor cyfrowy, więc jakość nie powinna być gorsza. A jeśli jest gorsza to wynika to już nie z taśmy ale z samego projektora gorszej klasy. Nie dramatyzujcie.

ocenił(a) film na 10
plawecki_michal

A co z warszawą? Premiera za 4 dni a nigdzie nie moge znaleść nawet wzmianki w repertuarach. Orientuje się gdzie można rezerwowac juz bilety?

ocenił(a) film na 7
Pelsonn

cos jest nie tak IMAX w Warszawie juz powinien miec rezerwacje

ocenił(a) film na 10
BigDadddy

Jak na razie, nigdzie nie można zarezerwować biletu, ani na w cinemacity ani multikinie. Mam nadzieję że cos z tym zrobią bo to nie tyczy sie tylko rezerwacji a całego filmu, gdyż kina mają jak to już wspomniał autor tematu spory problem z Incepcją. Zapewne ciągleich nie otrzymały ;]

ocenił(a) film na 10
pr1nce7

W Łodzi to samo. Ani w Cinema City, ani w Silver Screen, ani nawet w Bałtyku(Helios) jeszcze nie ma repertuaru na piątek. Co dziwne, w innych miastach można już rezerwować bilety. Od czego to zależy?Kurczę, czekam na film od ponad roku a tu takie niespodzianki...

ocenił(a) film na 10
eR_pold

Zainteresowani "Incepcją"w Łodzi: w Bałtyku można rezerwować bilety telefonicznie ! Właśnie dzwoniłam i zarezerwowałam, ufff. A na cinema city się obraziłam :)

eR_pold

pewnie w Cinema niezła burza w kierownictwie skoro nadal nie ma żadnego repertuaru od piątku :D
helios u mnie miał już rezerwacje chyba z 5 dni temu na Incepcje, może tylko ta sieć będzie puszczała film i Cinema teraz walczy o swoją kopie na szybko :D

scoff3r

CC często daje repertuar na kolejny tydzień (każdy tydzień zaczyna się w piątek) dopiero w środę, a czasem zdarza się, że nawet w czwartek.

użytkownik usunięty
BigDadddy

Szperam po necie i szukam informacji, gdzie ten film będą grać, i znalazłem, że tylko w kinotece. Nie wiecie może, czy w Cinema city albo multikinie będzie puszczany? :<

btw: Ile bilet +/- kosztuje? : D

użytkownik usunięty

Oczywiście chodziło mi o Warszawę :)

Ja też chciałbym wiedzieć

plawecki_michal

@plawecki_michal
W całej Polsce jest w cholerę projektorów cyfrowych, ale co z tego, skoro dystrybutorzy mają nas w d...
Nie zapowiada się żeby Incepcja poleciała gdziekolwiek cyfrowo ;/

TO, ŻE FILM JEST PUSZCZANY Z PROJEKTORA CYFROWEGO NIE ZNACZY, ŻE JEST PUSZCZANY CYFROWO (Z CYFROWEGO NOŚNIKA)!!!!!
Jesli w repertuarze nie ma adnotacji o seansie cyfrowym, to jest to analog na 99%.

Kazioo

hmmm, to jakim sposobem na interfejs HD-SDI mozna podac sygnal analogowy ???

Kazioo

Bzdury gadasz. Kopie cyfrową znacznie taniej i szybciej wykonać niż kopie taśmy. (100$ za 2000$ robi różnicę). Z projektora cyfrowego możesz puścić tylko sygnał cyfrowy, pytanie czy jest on jakości pełnej kinowej, czy jakiejś mniejsze. Jedyną inną możliwością to podłączenie DVD albo VHS, ale za takie coś każdego operatora powinni zastrzelić widzowie.

ocenił(a) film na 9
plawecki_michal

Problem polega na tym, że kopie wykonane na taśmie mają tragiczną jakość wynikającą prawdopodobnie z oszczędzania przy naświetlaniu. WFD robi tragiczne kopie, traci się ostrość, bledną kolory itd. Dlatego kopia cyfrowa jest lepsza. Pozdrawiam

TiNeX

a w Krakowie będąpokazy nocne z 29/30 o 00:01 w kinie Kijow i można juz rezerwowac u nich bilety na cały weekend...wiec nie tylko multipleksy...

TiNeX

z tego co widzę to np. w Imax Katowice nie ma Incepcji , w Krakowie, Łodzi, Poznaniu itd również nic :/ więc lipa wersji Experience widać nie będzie w imax

scoff3r

to nic nie znaczy, że nie ma. w mulitikinie też nie ma np. :P

kamkar91

ludzie, przestancie siac panike ! w Krakowie od 30/07-5/08 10:10(sb i ndz), 13:00, 15;50, 18:40 i 21:30.

TiNeX

Jeśli chodzi o Warszawę, to widzę, że np. w Multikinie będzie.

Może mi ktoś wytłumaczyć, czemu w Multikinie Incepcja jest od lat 15? Nie miało być od lat 13? (bardzo możliwe, że się mylę). Chciałam zabrać na ten film 13 letniego brata. Znowu będę musiała iść do Cinema City, tam ograniczenia są zawsze mniejsze...

Progresywna

oczywiscie mialem na mysli IMAX :)))

ocenił(a) film na 7
maximusautomatic

krakow ale czy warszawa tez

BigDadddy

zarezerwowałem 2 bilety w mulitkinie (pń) bo nie wiem jak z imaxem ale jeśli się pojawi możliwość w imaxie to idę do imaxa :P

TiNeX

Jest w Polsce jakakolwiek cyfrowa kopia? ;/
Mam dosyć rozmytych analogów, oglądać film w gorszej jakości w kinie niż w domu to po prostu paranoja ;(

ocenił(a) film na 5
TiNeX

No, nareszcie można rezerwować bilety w Warszawie. Polowałem na Helios i Multikino, a Multikino jako pierwsze dało taką możliwość, więc w piątek grzeję do Złotych Tarasów. To będzie dłuuugi tydzień ;-)

Jons

Też właśnie zauważyłam, że w Złotych Tarasach można już rezerwować. Może również tam w piątek się wybiorę :P

ocenił(a) film na 9
Progresywna

Dodzwonić się do Katowickiego IMAX`a graniczy z cudem. Od kilku dni dzwonię wyrywkowo i cisza...

Pozostaje nam tylko wersja analogowa, jak już ktoś wspomniał o wiele gorsza od filmu oglądanego w domu ;(

użytkownik usunięty
TiNeX

Hej!
Nigdy nie byłem w kinie na premierze filmowej. Mam zamiar się wybrać na Incepcję tylko nie wiem czy film będzie transmitowany z napisami czy w oryginalnym analogu bez napisów?
Pozdrawiam i proszę o wyrozumiałość :)

ocenił(a) film na 8

A czy kiedykolwiek byłeś w kinie? Oczywiście ze z napisami.

ocenił(a) film na 5
jojok21

Na stronie IMAXa jest repertuar na kolejne dni dla wszystkich kin poza warszawą. Niestety tylko Shrek 3D. Mam jeszcze cichą nadzieję, że będzie tak jak niegdyś z DK (jak wspomniał ktoś w innym wątku), że będzie chociaż ta jedna kopia podróżowac między polskimi IMAXami i podróż zacznie od Warszawy.

ocenił(a) film na 8
czlowiek_z_azbestu

Co charakteryzuje wersję IMAX? Jest w ogóle jakaś scena w 3D?

ocenił(a) film na 10
jojok21

W warszawskim Atlantic również bedize przed-premierowy pokaz w nocy 29/30. Można też juz rezerwować bilety na normalne pokazy, studencki 14zł ;)

użytkownik usunięty
Pelsonn

Szkoda, że nie jestem studentem. : D Normalny dla dorosłych pewnie ~28 zł, nie?

ocenił(a) film na 9

Incepcji w wersji IMAX ostatecznie NIE będzie w Polsce

"Witam, chciałbym się dowiedzieć czy film Incepcja będzie wyświetlany w waszym Katowickim kinie IMAX? Pozdrawiam"

odpowiedź:

"Dzień Dobry, film "Incepcja" wyświetlany będzie tylko i wyłącznie w wersji tradycyjnej (bez wersji w 3D) w kinie Cinema City Punkt 44, pozdrawiam serdecznie, Kamila Szal"

ocenił(a) film na 10
TiNeX

No to dali czadu. Już sam fakt, iż trzeba było czekać na film 2 tygodnie od światowej premiery jest żenujący.
Ja i tak już zarezerwowałam bilety na normalną wersję o 11:30 w Piątek.
Nie mogę się doczekać!

ocenił(a) film na 8
Agie

W cinema city już są repertuary na piątek, można rezerwować!

TiNeX

Nie wiem, czy to was pocieszy, ale "Incepcja" w wersji cyfrowej w normalnym kinie kopie tyłek bardziej niż cokolwiek. Szkoda jednak, że poskąpili wam IMAX-a... ;(

Galadh

Dzięki k... za takie pocieszenie. Warner Bros wypiął się d... na nas i nie posłał ani jednej cyfrówki do Polski. Jetseśmy jednym z krajów o najdynamiczniejszej cyfryzacji kin, a oni nas w d... mają.

użytkownik usunięty
Kazioo

Witamy w Polsce,
królestwie absurdu.

Kazioo

W Polsce nie będzie cyfrowych kopii?! Na 100%? No to chyba sobie kpiny robią... Nie wiem co powiedzieć.