Niestety ale w mojej ocenie przypadek tego filmu jest dokładnie taki sam jak przypadek Terminatora,Nieśmiertelnego czy Rambo.Znakomity pierwowzór a każda następna kontynuacja coraz głupsza i naciagana choć z wiekszym rozmachem.O ile Światynia Zagłady troszeczke rozczarowała mnie zdziecinnieniem u twórców to trójka dorównała poziomem do filmów o Bondzie.Dobry to film jeśli się go ogląda nie zastanawiając się nad jego pierwowzorem,ewentualnie powspomina starego dobrego Jonesa dlatego dałem mu 7 ale do Poszukiwaczy.... mu bardzo,bardzo daleko,oj bardzo.
A ja się z tobą NIE ZGADZAM!!!. Moim zdaniem ten film dorównuje jedynce a miejscami ją przewyższa.Ford i Connery stworzyli nie zapomniany duet.Jest zabawnie, interesująco, przygoda na wysokim poziomie.Można oglądać codziennie i się nie znudzi.Oczywiście "Poszukiwacze Zaginionej Arki" to już legenda kina przygody ale "Ostatnia krucjata" przypadła mi bardziej do gustu.
1."Poszukiwacze Zaginionej Arki" i "Ostatnia krucjata".
2."Królestwo kryształowej czaszki".
3."Świątynia zagłady".
Zgadzam się z tobą, Grant83. Najważniejsze zdanie: "Można oglądać
codziennie i się nie znudzi." Ja osobiście już nawet nie umiem oszacować
ile razy widziałem ten film :P
1. Ostatnia Krucjata
2. Poszukiwacze
3. Świątynia Zagłady
4. Królestwo
Pozdrawiam!
Jak widać zdania są podzielane.Ja moge pierwowzór oglądać sto razy i wszystko jest tam najwyższych lotów a przede wszystkim poziom intelektualny bije na głowe Krucjate a zwłaszcza to coś co teraz nakręcili.