PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1213}

Indiana Jones i ostatnia krucjata

Indiana Jones and the Last Crusade
1989
7,7 255 tys. ocen
7,7 10 1 254648
8,3 65 krytyków
Indiana Jones i ostatnia krucjata
powrót do forum filmu Indiana Jones i ostatnia krucjata

Po małym zawodzie jakim była pierwsza część i dużym rozczarowaniu (2 część) nareszcie jestem zadowolony. Bardzo mi sie podobała "ostatnia krucjata", było wszystko to czego oczekiwałem od legendy Indiany. Humor, akcja, przygoda po prostu miód malina. Czekam więc z niecierpliwością na najnowszą część, oby choć troche dorównała krucjacie
(chociaż lektor mógł sobie darować tego "młodszego")
8/10

ocenił(a) film na 8
Adamo

Poprawka: Do trzech razy sztuka...

użytkownik usunięty
Adamo

Heh... Nie spotkałem jeszcze nikogo, kto zawiódłby się na wszystkich trzech częściach. Każdy zawsze rozpływał się z zachwytu nad "Krucjatą", nawet, jeśli poprzednie mu się nie podobały.
No to teraz czas do kina na część czwartą :D

ocenił(a) film na 10

jestem tego samego zdania niesamowita 3 część arcydzieło na prwno zasługuje na to miano najważniejsze chyba jest to że Ford nie jest osamotniony i ma za sobą Connerego razem naprawdę podnieśli poprzeczkę aktorstwa i do tego stworzyli świetne dialogi których brakowało w poprzednich częściach moim zdaniem oczywiście 1 i 2 część stały na wysokim poziomie ale ja do fanów indiany się nie zaliczam a tu spokojnie mogę dać 10 jeden z niewielu filmów w których kolejna część jest lepsza od pierwszej

użytkownik usunięty
Adamo

To tłumaczenie z "młodszym" kiedyś juz widziałem, też mnie to wkurzyło.
Ale jak dla mnie wszystkie trzy części są świetne. Świątynia Zagłady troszeczkę słabsza, ale tylko trochę :)