PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1213}

Indiana Jones i ostatnia krucjata

Indiana Jones and the Last Crusade
1989
7,7 254 tys. ocen
7,7 10 1 254293
8,3 63 krytyków
Indiana Jones i ostatnia krucjata
powrót do forum filmu Indiana Jones i ostatnia krucjata

Moim zdaniem to najlepsza część całej serii o Indianie. Bardzo dużo humoru, świetnie zagrana postać ojca Indiego (brawa dla Seana). Mam nadzieję że 4 część nie będzie odbiegała od poprzednich i nie zaniży noty całej serii.

ocenił(a) film na 10
Soja

Masz rację najgenialniejsza i najwspanialsza część serii!!!

ocenił(a) film na 7
Zeke

"Poszukiwacze...." moim zdaniem byli lepsi. Jednak co racja to racja. Cała trylogia to majstersztyk!!

użytkownik usunięty
Soja

co tu dużo mówić : Po prostu świetnie sie to ogląda, jest wszystko, akcja, przygoda, humor, dramaturgia momentami, i świetne dialogi. cała trylogia jest super ale ta część najbardziej mi sie podoba.

Soja

Czyli nie jestem sam :) Też zawsze najbardziej lubiłem tą część. Najlepiej zbudowana fabuła i ogólnie najciekawsza.

ocenił(a) film na 10
Soja

:) "Ostatnia krucjata" to również wg mnie najlepsza część z trylogii. Pierwsza jej co prawda dorównuje, ale druga jest gdzieś daleko w tyle

ocenił(a) film na 9
anianana

Witam

uważam, że poszukiwacze są najlepszą częścią z całej trylogii, ale krucjata wymiata pod wzgledem humoru, żadna część nie jest tak zabawna jak ta.

Scena, gdy Indy pchany na czele tłumu staje przed obliczem samego Hitlera z drogocennym notesem w reku i otrzymuje od niego podpis, jest po prostu rewelacyjna.

Docenić należy także super role Conery'ego jako ojca Indy'ego.

Mam nadzieje, że najnowsza część będzie równie zaj.. tzn genialna jak cała trylogia :) :)

pozdr

ocenił(a) film na 9
Soja

Ja tez uważam ze to najlepsza część, natomiast zawsze mnie zastanawia dlaczego większości opdobaja sie Poszukiwacze zaginionej arki bo mnie naprzykład ta część nie przypadła do gustu........

Soja

Najlepsza była scena gdy Indiana przebrany za biletera wywaliła gestapowca z Zeppelina mówiąc "On nie miał biletu". Rotfl gwarantowany :)

ocenił(a) film na 10
Soja

"Synu, muszę ci coś powiedzieć.
Tato, nie czas na sentymenty.
Dywan się pali. - wielkie oczy - krzesło też."

"przykro mi synu. Mają nas."

Albo motyw z tą parasolką... ^^

Ojciec Indy'ego najlepszy. ; ))