PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=376048}

Inkarnacja

Shelter
2010
6,4 48 tys. ocen
6,4 10 1 47801
4,8 10 krytyków
Inkarnacja
powrót do forum filmu Inkarnacja

Film jest trochę pokręcony.
Fabuła troszeczkę niespójna
Facet, który puszczał Carze film, w 1914 roku miał 8 lat (wg jego opowiadania) to wyglądał młodo jak na człowieka żyjącego tak długo (akcja filmu rozgrywa się miedzy 1994 (rok morderstwa Dawida) a dniem dzisiejszym.. nie zauważyłam gdziekolwiek dokładnej daty akcji filmu..
I wogóle szczepionkę przeciw grypie wynaleziono dopiero po drugiej wojnie światowej... więc kurde jak ten Ksiadz mógł w 1914 roku zaszczepić swoją rodzinę przeciwko grypie

WALTER_MELON_MATI

powiedz mi jeszcze dlaczego wiedzma zbila tego kaznodzieje, przeciez to ona jest wszystkiemu winna, przeciez ten kaznodzieja nic zlego nie zrobil a ta go zabila za to ze ludzie nie sluchali by jej

ocenił(a) film na 5
michal_kaluzynski

Kaznodzieja miał antidotum na grypę i podał je tylko swojej rodzinie, mówiąc, że to dzięki wierze w Boga są zdrowi, więc ludzie odwrócili się od tej wiedźmy(która chciała ich leczyc jakimis dziwnymi metodami) i kiedy wszyscy zmarli, ludzie się zorientowali, że kaznodzieja był oszustem i z zemsty zabili jego dzieci a potem wiedzma wyciagnęła z niego duszę i zrobiła z jego ciała "shelter" czyli schron dla innych dusz, które utraciły wiarę. ja tak to zrozumiałam :)

pestka91

zgadzam sie, ale ja uwazam ze glowna wina stoi po stronie tej wiedzmy i uwazam ze to ja powinna glowna bohaterka ukarac