Przeczytałem sporo komentarzy po filmie. Zgadzam się, że pierwsza część filmu jest dobra, a druga trochę gorsza. Sam oceniłem film 8/10, chociaż uważam, że ocena to 7, tylko że te niskie noty powodują, że ludzie nie chcą go oglądać - dlatego podwyższam.
Nie rozumiem jak można dać temu filmowi 2 (!),3 (!), czy 4 (!) - oglądam większość horrorów, które wychodzą co roku i uważam, ze ten film jest jednym z lepszych.
Zastanówcie się zanim ocenicie, bo później ludzie szukający dobrego filmu na filmwebie. Oceny poniżej 5 naprawdę muszą być dla złych filmów, a ten zły nie był.
P.S.
Czy ktoś kto oceniał ten film nisko widział może horror "The New Daughter z Kevinem Costnere" - film na ocene 5,5 - uważam, ze to jest max jaki może dostać.
Tyle :)
Odniosę się jedynie to pierwszej części wypowiedzi, gdyż filmu, który podałeś nie oglądałam.
Shelter to bardzo dobry film. Również nie rozumiem ocen 2-3-4 dla tej produkcji. Film trzyma w napięciu. Fabuła klei się. Nie jest pourywana, tak jak to często zdarza się. Sama nie spodziewałam się takiego zakończenia. Chociażby za zakończenie już dałabym lepszą ocenę niż np. oceniający 4 czy 5. Trzeba przyznać, że Moore zagrała dobrze, ale Meyers też pokazał się z bardzo dobrej strony. Uważam, że to jego jedna z lepszych ról. 8/10. Na tyle zasługuje, według mnie.
Brakuje mi na Filmwebie wystawiania ocen połówkowych np 6,5 lub 7,5.
Fakt Meyers i Moore grali bdb :)
To też prawda z tymi połówkami. Skasowałabym natomiast ocenę 1. Żadna praca nie jest na tyle beznadziejna. Poza tym, mam wrażenie, że 1 wystawiają ludzie tylko po to, by zaniżać ocenę, nawet nie oglądając filmu.