PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=376048}

Inkarnacja

Shelter
2010
6,4 48 tys. ocen
6,4 10 1 47801
4,8 10 krytyków
Inkarnacja
powrót do forum filmu Inkarnacja

Film z początku wciąga obiecuje ciekawą fabułę coś nowego coś co wciągnie widza a z minuty na minutę cały dobry nastrój pryska.Kiedy wyjaśnia się wszystko szala żalu spada na podłogę z wielkim hukiem.Oczywiście w zwiastunach obiecano mi coś niesamowitego .W sumie to dostałem niesamowite gówno.

terron

Nie zgadzam się, mnie trzymał do samego końca w napięciu!
Zapowiedzi filmu wcześniej nie widziałam, ale jestem przyzwyczajona, że w zwiastunie pokazują przeważnie najciekawsze urywki - więc nie miałam żadnych z góry narzuconych oczekiwań i film oglądało się całkiem dobrze :) 7/10

ocenił(a) film na 3
uwielbiam_pierogi

Mnie zabiło nadnaturalne wyjaśnienie sprawy.Nie spodziewałem się tego .Liczyłem bardziej na dramatyczny thiller a nie horror o zabieraniu ciał.

terron

Ja ten film obejrzałam przez przypadek, nie widziałam przed seansem żadnego zwiastuna więc się nie nakręciłam na coś obiecującego jak Ty. Wręcz przeciwnie byłam sceptycznie nastawiona do tytułu wybieranego na chybił trafił, bo przeważnie z takich akcji ląduje na kanapie przed kiepskim filmem. Ale ten zaczął się właśnie obiecująco, tak jak napisałeś początek obiecuje ciekawą fabułę i wciąga, żeby potem rozczarować. Pomysł był ciekawy, tzn. do połowy - różne osobowości w jednym ciele, ale nie wymyślone przez "nosiciela" tylko osoby które kiedyś naprawdę żyły. Ale wyjaśnienie takiego stanu rzeczy było rozczarowujące. Oprócz tego rażące niedociągnięcia, niedomówienia, niespójność. Mogło być ciekawie, a wyszło...

ocenił(a) film na 5
Saven

Popieram. Dobry początek i potencjał na dobry film.
Mniej więcej w połowie z filmu zaczyna się robić "bajeczka".
Szkoda.

terron

nic dodać nic ująć
tragedia mimo świetnego początku.
rozwiązanie ni w d... ni w oko