PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=687690}

Inna kobieta

The Other Woman
2014
6,5 79 tys. ocen
6,5 10 1 78712
5,1 9 krytyków
Inna kobieta
powrót do forum filmu Inna kobieta

Jakiegoś rodzaju idealizowanie kobiet przelewa się przez film. Tak jakby zawsze był winny mężczyzna, no i w dodatku gdy już jest winny, to nie tam raz, ale całe jego życie jest fałszywe, wszystko co robi jest "moralnie niepoprawne".

Ale nie o tym, zadaniem filmu nie jest ukazywanie rzeczywistości, a wyolbrzymianie rzeczywistości. Tak też jest w tym filmie. Także to nie ten powód wyżej obniża moją ocenę. Rozumiem, że komedie rządzą się swoimi prawami, ale mimo to przeszkadzało mi, że film był ogromnie schematyczne. Jak większość komedii, w 10 minut można było się połapać o czym dokładnie będzie ten film i zgadnąć fabułę.

Humor. To dopiero ciekawy temat, wszystkich w kinie ogromnie cieszyły filmowe żarty, a były one na poziomie "Movie 43". W większości związane z ludzką fizjologią. Poważnie? W ilu filmach może to jeszcze śmieszyć ludzi? Ciężko dopatrzeć się czegoś inteligentniejszego, co prawda nie musiało być inteligentnie, nie oczekiwałem tego, ale miałem nadzieję, że będzie to chociaż średni humor. Oczywiście dla w większości w sali kinowej było zabawnie, bo ludzie chyba zawsze będą się śmiać z żartów związanych z niezręcznością, upokorzeniem (zwłaszcza tych złych bohaterów, tych dobrych nigdy, jak w bajkach dla dzieci) i jak już wspomniałem, fizjologią.

Aktorstwo - ogólnie słabe, Kate Upton wyszła chyba najlepiej z trójki głównych bohaterek(może to nie aktorstwo a urok), Diaz słabiutko, Mann przeciętnie. A role męskie to dno, z wyjątkiem Dona Johnsona, który chyba najlepiej tutaj zagrał, ale też niestety bardzo krótko.

Inne aspekty:
Muzyka - okropnie słaba, ciężko w ogóle nazwać to muzyką.
Zdjęcia - brak czegokolwiek oryginalnego, a fajnie jak zdjęcia cieszą oczy.
Fabuła - oklepana, schematyczna, w dodatku bardzo odrealniona.

Moja ocena to 2/10. Polecam osobom lubiącym żenujący humor i kobietom, które chcą coś odreagować na filmie, który wyśmiewa się z mężczyzn. Ja szybko o tym filmie zapomnę.

pablo12000

Gdyby każdy film miał aspiracje oskarowe to półki twórców by się uginały od statuetek. Bez przesady. Rozumiem, że film mógł Ci się nie spodobać, ale po co od razu odradzać go mężczyznom? Byłam w kinie z siostrą i wiem, że obejrzę go ponownie, tym razem w domu, z mężem, bo uważam, że po ciężkim dniu, chcąc się durnie pośmiać - ten film jest naprawdę do tego doskonały.

Kate Upton to dla mnie aktora żadna, urodę ma raczej wulgarną i szczerze mówiąc nie rozumiem zachwytu nad tą panią (tak, wiem. Zaraz ktoś wyskoczy, że zazdrosna ze mnie osoba i nie śpię po nocach marząc o jej kształtach. Nic z tych rzeczy.), Diaz jest całkiem w porządku, a co do Mann to jak dla mnie ratuje film. Jest postać tak naprawdę tworzy film.

Nie oczekujmy, że każdy film będzie zbierał achy i ochy, trzeba dać się wykazać twórcom, którzy nie chcą swoimi obrazami zbawiać świata, a jedynie nieco go rozbawić.

Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 7
vanilla_sky85

rozumiesz ... znaafca ;) rozkminił temat profesjonalnie, bo obejrzał dużo filmów w necie i już się zna,
no i oczywiście gardzi durną komedią..., bo tak wypada.
Poza tym nie wszystkim jest dane poczucie humoru. Ale w tym wypadku nie wiem po co oglądają tego typu filmy. Jakiś masochizm?
10 lat temu "Psy" Pasikowskiego były określane jako "kloaczny film dla półanalfabetów" i było w dobrym tonie powielać ten schemat. Teraz powielany jest schemat hejtowania komedii, która ma rzeczywiście przerąbane. "Inna kobieta" - śmieszna, porządna komedia.
ps. dystrybutor powinien odpalić nam coś za reklamę, bo sam chyba grosza nie wydał. A szkoda. Boxoffice beznadziejny.