PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10701}

Inni

The Others
2001
7,4 215 tys. ocen
7,4 10 1 214939
7,4 34 krytyków
Inni
powrót do forum filmu Inni

Komu podobało się zakończenie??? A raczej komu się nie podobało? Moim zdaniem film dobry, ciekawy i trzymający w napięciu ale to zakończenie to jakieś nieporozumienie.

Trzeba jednak przyznać ze na prawdę się bałam. Najbardziej chyba wtedy jak Nicole zostawia w pokoju samą swoją córkę a potem jak wchodzi to zamiast niej widzi tą staruszkę...to było okropne.

Ogólnie film mi się podobał 8/10

ocenił(a) film na 8
Ellen_Grace

Właśnie końcówka była najlepsza. Zaskakująca i to ona sprawiła, że film jest tak dobry.

ocenił(a) film na 8
Drew

Film zaskakujący, końcówka dobra.
Ogólnie ocenia: 7/10

ocenił(a) film na 9
meell

Film bardzo ciekawy i trzymający w napięciu. Zakończenie niesamiowite. Ogólna ocena 8/10.

Drew

Zgadzam się...końcówk była zaskakująca...a jak pierwszy raz oglądałam ten film to niedokońca zrozumiałam, ale to było w 2001 roku i miałam wtedy 5 lat ;].

ocenił(a) film na 10
Ellen_Grace

Końcówka właśnie była rewelacyjna! Bardzo zaskakująca.

Ellen_Grace

Końcówka jest właśnie najlepsz, ale całkowiecie się czegoś takie nie spodziewłam - film zaskakuje na każdym kroku i trzyma w napięciu. Ta scena kiedy ta dziewczynka zamienia się w satruszkę jest przrażająca.
3 lata temu moja koleżanka przyszła do mnie (miałyśmy wtedy 11 lat i byłyśmy same w domu) i oglądałyśmy "Innych", ta scena nas totalnie przeraziła, przez cały dzień chodziłyśmy przestraszone ;p

ocenił(a) film na 10
Ellen_Grace

Moim zdaniem końcówka była najlepsza. Zupełnie się nie spodziewałam takiego obrotu wydarzeń, zaskoczyła mnie, a to się chwali. Ogólnie film bardzo dobry, może nie straszy jakoś szczególnie, ale sam klimat jest niesamowity. Widać krew nie musi lać się strumieniami żeby jakiś horror można było nazwać dobrym. 8/10 ;)

ocenił(a) film na 10
Ellen_Grace

chyba koncepcji filmu nie zrozumiales/as? to zakonczenie bylo bardzo dobre zaskakujace- ja zawsze domyslam sie zakonczenia filmu co mnie irytuje i gdy ogladalam innych to w trakcie filmu bylam bardzo zadowolona bo ogolnie mi sie bardzo podobal ale tu nie o tym no i pod koniec juz zaczelam sobie myslec no tak to zaraz sie dowiemy ze sluzba to duchy i ta rodzina( ta z victorem) to tez duchy a okazalo sie na odwrut
moze powienienes/ as obejrzec drugi raz troche lepiej i to przemyslec

P.S. tak wogole to ja sama po paru obejrzeniach tego filmu uznalam ze mozna bylo sie domyslec zakonczenia bo wiele scen wskazywalo na takie a nie inne zakonczenie ale chyba bylam pod zbyt duzym wrazeniem filmu zeby sie domyslic
ok rozpislam sie az za bardzo :)

pozdrawiam:)

ocenił(a) film na 9
agnessa

To zakończenie to najlepsza puenta tego filmu jaką można było wymyślić.
Nawet mi nie przyszło do głowy takie roziązanie całej tej historii w trakcie oglądania, troszkę mi coś światało pod koniec filmu.

Jade_Spence

Moim zdaniem końcówka była najlepsza z całego filmu. Przy momencie z dzieckiem zmieniającym się w staruszke podskoczyłam mając 12 lat... Chociaż w Strasznym filmie ten moment niczego sobie XD Ale na horror to Inni się nie nadają

ocenił(a) film na 10
Ellen_Grace

Końcówka masakryczna.Właśnie skończyłem ogladać w TVN. Normalnie mysalłem ze szczena mi opadnie. i lasnie to zakończenie robi z tego filmu arcydzieło-thriller. Polecam jeszcze film The Skeleton Key z równie zaskakujacym zakończeniem.

bukahehe

Gdzieś widziałem bardzo podobne pod względem wymowy zakończenie... Niech pomyślę. A! Tak! To było w o klasę lepszym "Szóstym zmyśle"!

ocenił(a) film na 10
arekrem

końcówka jest bardzo dobra, zaskakująca a o to właśnie chodzi by film nas zaskakiwał a nie nudził ;)
dla mnie super film :)

ocenił(a) film na 9
Ellen_Grace

dokładnie- zakonczenie dziwne i właściwie niezbyt ciekawe...ale ogólnie cały film extra

ocenił(a) film na 10
Anness

mażesz mi powiedzieć jak dokładnie się skończyło bo nie oglądałam do końca

kasia_brzu

Na końcu okazało się że to nie ten Victor z rodziną są duchami tylko Grace i jej dzieci. I że ona udusiła swoje dzieci poduszką a sama zabiła się strzelbą. I dlatego jako duch powróciła żeby naprawić to.

ocenił(a) film na 10
Ellen_Grace

koncowka to byl watek filmu, i polegal tylko na tym...

byl genialny i tyle :):)

Ellen_Grace

końcówka jest zerżnięta z "szóstego zmysłu", który powstał 2 lata wczesniej :/, film "inni" podobał mi się ale "szósty zmysł" widziałam wczesniej więc wielkiego zaskoczenia nie miałam. Ale ciekawy klimat.

ocenił(a) film na 9
Ellen_Grace

dla mnie końcówka bardzo zaskakująca.
Widziałam i "szósty zmysł" i "innych", ale jakoś nie skojarzyłam ich ze sobą. moim zdaniem nie sa one aż tak podobne. w końcu, w szostym zmyśle, ten chłopiec widział zmarłych, bruce willis nie miał z nimi właściwie stycznosci, nie odczuwał obecności. w "innych" istaniało przeświadczenie głownych bohaterów, że to oni żyjąc, a victor z rodzinką to duchy. W "szóstym zmyśle", wprawdziwe okazało isę, że głowny bohater tez jest duchem ,ale jak dla mnie to miało to zuepłnie inne podłoże.
Być może było to trochę zgapione, ale ja tego nie widzę:P

użytkownik usunięty
martini215

końcówka była świetna. Jak to oglądałam po raz pierwszy byłam bardzo zaskoczona

Ellen_Grace

Końcówka była najlepsza. Ja na przykład wogóle się tego nie spodziewałam:) Mi się wogóle cały film nardzo podobał:)

Pozdrawiam:))

ocenił(a) film na 9
Ellen_Grace

Końcówka była genialna :D. Mój kuzyn jak mi pożyczał ten film, to powiedział mi właśnie, że końcówka mnie zaskoczy, a ja jak oglądałam ten film to tak mniej więcej w połowie sobie myślę: "Ale mi zaskoczenie, przecież wiadomo, ze ci służący to duchy, nie trzeba czekać na zakończenie, żeby to się okazało, jak to od razu można przewidzieć". A tu na koniec taki szok... :D Świetny film :)

ocenił(a) film na 9
Ellen_Grace

Fajny film z klimatem. Świetna rola Nicole Kidman - nic dodać nic ująć(: 10/10

Ellen_Grace

A mi coś nie pasowało w dwóch momentach:
1)czemu główna bohaterka nie mogla wydostac się z domu przez mgłę
2)gdy spotkała wracajacego z wojny męża, który jest jakiś "nieobecny", a którego jednak żona może dotknąc.
No i moje bardzo nieśmiałe przypuszczenia się potwierdziły. Bohaterka i jej dzieci nie należą do świata żywych.