PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10701}

Inni

The Others
2001
7,4 215 tys. ocen
7,4 10 1 214661
7,4 44 krytyków
Inni
powrót do forum filmu Inni

Myślicie czy tak może być ze ktoś nie żyje i o tym nie wie?ze błąga sie po swiecie itp?mieszka w swoim domu bo myśli że żyje ?

ocenił(a) film na 9
Ladybaby

Polecam Szósty zmysł :)

miggie

Oglądałam hehe

ocenił(a) film na 9
Ladybaby

Ciężko powiedzieć, co się dzieje po śmierci... Jest to jedna z hipotez i ciekawy pomysł na film...

Ladybaby

można by tu gdybać i gdybać, to kwestia wiary. Nauka raczej nigdy tam nie dotrze. Z mojego punktu widzenia po śmierci nie ma nic, tak samo jak przed urodzeniem. Ale koncepcja na film jest super, z resztą jak poprzednik polecam również szósty zmysł.

ocenił(a) film na 8
Ladybaby

SPOILER Mam prośbę: napiszcie mi obszernie co działo się po wyjściu służby ("czas odsłonić groby") i powrocie żołnierza na front. Z góry dzięki.

ocenił(a) film na 7
Kaltinor

[Spojler] [Spojler][Spojler][Spojler][Spojler][Spojler][Spojler]
Ten żołnierz także zginął na froncie i był duchem, jak cała jego rodzina - okazało się, że matka udusiła poduszką swoje dzieci i odpierała od tego swoją świadomość. Cała służba też była duchami, odsłonili własne groby, by domownicy odkryli jaka jest prawda ( dzieciaki ) . Okazało się, że chłopak, o którym mówiła dziewczynka ( zapomniałem imienia ) to dzieciak rodziny, która miała wprowadzić się do tego domu, ale zrezygnowali, nie wiem czy nie próbowali jakiś seansów spirytystycznych, bo także czuli kogoś obecność w domu. Na końcu ukazała się klatka, że dom jest na sprzedasz, a dzieciaki spróbowały przebywania na słońcu i nic im się nie stało.

ocenił(a) film na 8
przemyslav07

SPOILER

Wielkie dzięki! :) Wiedziałem lub podejrzewałem (niektóre słusznie, niektóre częściowo słusznie, niektóre nie słusznie) że: 1) żołnierz oszalał widząc okropieństwa wojny i przez to tak dziwnie się zachowywał, postanowił wrócić na front, 2) służba chciała odsłonić groby ludzi którzy mieszkali tam wcześniej, 3) Grace to wariatka, 4) służba to duchy, 5) światło nic tak naprawdę nie zrobi dzieciom, tylko siedzi im wszystkim w głowach, że zrobi krzywdę, 6) Wiktor (?) to jakiś dzieciak zamordowany w tamtym domu (jak w "Lśnieniu" dziewczynki).
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 9
Kaltinor

SPOILER
Kaltinor - Wiktor jest akurat jedynym żywym spośród wymienionych.
Mnie zawsze zastanawiała postać ojca - a może jest taki dziwny, bo sam mając świadomość, że nie żyje odkrywa, że jego bliscy też nie żyją i to go tak przeraża (jest rozmowa między nim a Grace w pokoju, gdzie mówią o tych poduszkach). To tylko taka moja hipotza. A film genialny.