PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=843387}
5,5 1,8 tys. ocen
5,5 10 1 1764
Inside Man: Most Wanted
powrót do forum filmu Inside Man: Most Wanted

... trzeba będzie czekać na wystawienie oceny do 1 stycznia 2020, choć premierę miał 24 września, a i w sieci jest już od kilkunastu dni dostępny z lektorem.
A co do filmu jest to przeróbka PLANU DOSKONAŁEGO z Denzelem Washingtonem.
Oczywiście do oryginału nie ma co go nawet porównywać pod żadnym względem, ale przy dzisiejszych gniotach klasy B nie jest najgorszy....

pawelk1504

Nie jest to przeróbka tylko druga część.
Pozdrawiam.

Kilogramek

Dla mnie druga część filmu to musi mieć, choć trochę wspólnego z częścią pierwszą. A ta produkcja oprócz napadu na bank, wzięcia zakładników, innego sposobu ukrycia się i tym samym wyrolowania FBI z filmem z 2006 nie ma nic wspólnego.
Ale ok dla Ciebie to może być druga część, a dla mnie jest to przeróbka...

pawelk1504

Wszystko jedno - jest to film koszmarny.

jos_fw

Rzecz gustu, choć średnia 5.5 na imdb przy prawie 1200 głosach mówi, że nie jest taki koszmarny...

pawelk1504

Racja - rzecz gustu. Ja stawiam 2.

jos_fw

Ja 3 dam, bo ostatnio dużo gorsze syfy klasy B widziałem...

ocenił(a) film na 8
jos_fw

Nie sugerować się ocenami!!!
Film dobry a nawet bardzo dobry! Śliczna aktorka R. McKee

ocenił(a) film na 4
pawelk1504

Ej, jak to - przecież non stop są odwołania do pierwszej części [spoiler alert]: siostra mózgu pierwszej operacji jest główną bohaterką, on sam jest porwany i ginie, agentka analizuje poprzedni napad jako wprawkę dla policjantów, śmierć bankiera z poprzedniej części jest impulsem do działania przestępców, nadal chodzi o niemieckie kosztowności itd.

egghead

Takie odwołania to żadne odwołania.
Spike Lee dość długo chciał nakręcić sequel mając już zgodę na zagranie w nim Deznzela Washingtona, Jodie Foster, Clive Owena i Chiwetela Ejiofor. Ale z powodów finansowych zrezygnował niestety. A to jest tylko podróbka netflixowa, która próbuje podczepić się pod hit z 2006...

ocenił(a) film na 4
pawelk1504

A to inna sprawa, że śmierdzi podróbką na każdym kroku. Mimo wszystko próbuje nam często przypominać, że jest kontynuacją, choćby i nieudolną.

egghead

Dlatego więc napisałem, że dla mnie to przeróbka oryginału, ale oczywiście masz rację, że udaje kontynuację, choć tak właściwie z oryginałem, a mam na myśli przede wszystkim obsadę aktorską, czy ekipę filmową ta produkcja nie ma nic wspólnego.
I tylko wielka szkoda, że Spike Lee nie udało się nakręcić sequela....