8,0 435 tys. ocen
8,0 10 1 435216
6,5 79 krytyków
Interstellar
powrót do forum filmu Interstellar

Będzie arcydzieło

użytkownik usunięty

Zapowiada się kolejne arcydzieło od Nolana, najwybitniejszego obecnie reżysera. Bo nie oszukujmy
się, ale ożywił legendę Batmana i zmienił oblicze kina dzięki "Incepcji". Także z niecierpliwością
czekam na jego kolejny majstersztyk, tym razem z rewelacyjnym McConaugheyem.

I Cainem i Hathawy ! Będzie arcydzieło od mistrza Nolana !

transformers567_fw

Oby był wart wystawienia mu 10.

hr_dooku

Napewno będzie jak Batman Begins,The Dark Knight,Inception i The Dark Knight Rises ,choć wiem że ten ostatni nie za bardzo ci się podobał ;)

transformers567_fw

Wątpię, przede wszystkim akcja ma się rozgrywać poza ziemią. Z dawnej ekipy zostali tylko Hathaway, Caine i Zimmer, więc będzie dosyć świeżo. Do tego McConaughey ujawnił, że dla Nolana "Interstellar" to bardzo osobista historia.

hr_dooku

Z tym że napewno będzie jak powyżej wymienione filmy,chodziło mi o to że też będzie na 10 :) A nie że będzie podobny do nich.

ocenił(a) film na 10
hr_dooku

po co stara obsada, jak jest zimmer?

po za tym nolanowi udało się zrobić film z di caprio, na który jak ktoś szedł, to nie dla di caprio, więc ja już zupełnie nie przejmuję się obsadą jego filmów.

i jeszcze większość artystów wplata w swoje dzieła własne życie, co jest w sumie dosyć normalne.

Heinkel_filmweb

Ja się obsadą nie przejmuję.

ocenił(a) film na 10

Też mam taką nadzieję, Nolan naprawdę jest świetny, a film Incepcja zaintrygował mnie jak żaden inny film, i także oczekuję tego od tego filmu i myślę, że się nie zawiodę! Już nie mogę się doczekać :D

użytkownik usunięty
3ndorfina

Widzę, że nie załapaliście sarkazmu. Nolan to cwany pachołek reżysujący same superprodukcje dla dzieci i mas mądrych inaczej....

ocenił(a) film na 10

Bardzo trudno było tutaj wyczuć sarkazm ;> A Nolan dobrą drogą podąża, jeszcze więcej takich dobrych fimów.

ocenił(a) film na 9
3ndorfina

No dokładnie, ciężko tu było wyłapać sarkazm, chyba nie wiesz do końca co to znaczy. A co do Nolana i jego potencjału, to można być pewnym że ten film odbije się szerokim echem.

ocenił(a) film na 10
Connor_John

Dokładnie :)

ocenił(a) film na 10
Connor_John

Kiedy tu naprawdę było ciężko wyłapać sarkazm. Nolan ożywił Batmana, jest wybitnym reżyserem, a McConaughey nie jest najgorszy. Natomiast Incepcja i ta przejaskrawiona opinia i o reszcie to kwestia gustu... Dla mnie Incepcja to naprawdę dobry film(nie nudny, solidnie dopracowany, świetny Leo, ciekawa fabuła i samo podłoże), choć oblicze kina nie została zmienione ;). Nolan jest wybitny przynajmniej w jednej kwestii, nie robi gniotów :).

Connor_John

Oby Nolan robił filmy do śmierci, bo takiego reżysera to jeszcze nie było.

użytkownik usunięty
Connor_John

Ja nie wiem co to znaczy sarkazm? Widocznie aż za dobrze wiem, bo jesteście tak zapatrzeni w swojego guru, że nie przyjmujecie do wiadomości faktu - Nolan to pęcał, który na swoim koncie nie ma żadnego dobrego filmu. Superprodukcje PG13 dla dzieci, pełne patosu i przewidywalności scenarariusza... za to mam go lubić? Za "Incepcję", która ma fabułę jak film z Van Dammem albo Seagalem? Mieli zaszczepić idee w umyśle, ale coś poszło nie tak i rozpoczyna się walka na śmierc i życie? I do tego jeszcze to "inteligentne", niepewne zakończenie? Za kilka lat większość, która dzisiaj ceni Nolana zda sobie sprawę z tego jaki to jest oszust i zwyczajny neptek w dziedzinie reżyserii. Gdzie mu tam do Pakuli, Altmana czy Polańskiego.

ocenił(a) film na 10

wiesz, polański już jest sławny, wiec powinieneś się cieszyć.

ocenił(a) film na 8

Nie wiesz co to znaczy dobry film. Gdybym miał oceniać filmy na podstawie tego czy rozwiąże zakończenie przed końcem filmu czy nie to 99% obrazów przeze mnie obejrzanych otrzymałoby "1", bo ja zawsze rozwiązuje rozwiązanie przed zakończeniem filmu. Czasem mnie ono zaskoczy efektami, czasem sposobem narracji, ale nigdy kierunkiem w jaki toczy się akcja. Przyznać się mogę, że nie przewidziałem iż w Pile zabójcą jest gościu z raną postrzałową głowy, który cały czas leżał na ziemi z pistoletem i dyktafonem. To wszystko.

Nolan ma w sobie szczególne umiejętności łączenia dobrej zabawy, ciekawej historii, wydobywania z aktorów ich najlepszych cech i potęgowanie ich talentu, wplatania we wszystko świetnej muzyki Zimmera i innowacyjności. Mroczny Rycerz to pierwszy film w historii, którego w 25% nakręcono sposobem IMAX. Widziałem wszystkie filmy Christophera i daje głowę, że ten człowiek każdy film nakręciłby równie znakomicie. Oby nadarzyła się okazja i wyreżyserował jakiś film z drugiej wojny światowej (Lista Schindlera), ezoteryczny z elementami demonologii (Dziecko Rosemary), kryminał (Leon), film gangsterski (Chłopcy z Ferajny) i thriller (Milczenie Owiec).

użytkownik usunięty
Saddam_filmweb

Po prostu chłopaczek nie umie pisać w sarkastycznym tonie, dał plamę i nie może się z tym pogodzić, że został (kolejny raz) wyśmiany.
O ile zgadzam się z tym że Nolan jest przereklamowany, o tyle próby obśmiania jego twórczości, przez tego użytkownika budzą moją litość i żal że takie matoły chodzą po świecie.

użytkownik usunięty
3ndorfina

Dodam że żałosne jest jeszcze to, że koleś tłumaczy że to był sarkazm. To tak jakby opowiedzieć kiepski kawał i tłumaczyć o co w nim chodzi i dziwić się że nikt się nie śmiał.

ocenił(a) film na 10

Widzę, że nie tylko ja nie wyczułam tutaj "sarkazmu". Myślałam, że jestem aż tak niepojęta :>

ocenił(a) film na 9

To może naucz się używać sarkazmu, wtedy poczujemy.
Dlaczego Ci nie wyszło?
1.Nolan ożywił Batmana, a już na pewno w kinie. I to na jaką skalę po sukcesie TDK? Zresztą BB też odniósł olbrzymi sukces, bo w dość przeciętnym roku zarobił całkiem porządne pieniądze, mimo iż ludzie ciągle pamiętali "dzieła" Schumachera.
2.Czy zmienił oblicze kina dzięki "Incepcji"? Może nie do końca, ale kina sci-fi już byc może tak, jest to bardzo subiektywne odczucie, więc Ci sarkazm w tym wypadku też nie wyszedł.
3.McConaughey to bardzo dobry aktor, jeśli nie wierzysz to zobacz "Uciekiniera" i podobno(sam nie widziałem jeszcze) "Dallas Buyers Club". A no i "Wilka z Wall street". Za te trzy filmy(nomen omen wszystkie z tego roku) należą się mu nominacje do Oscara(a kto wie, czy Buyers Club Oscara mu nie przyniesie?

ocenił(a) film na 8

Jego filmy są proste, ale nie prostackie.

katedra

Cieszy mnie bardzo, że Nolan stawia na "dojrzewające" twarze, bo moim zdaniem, Matthew nie zachwycał, dopiero jakiś czas temu dojrzał do poważnych ról. Może nie powiem jeszcze, że spektakularnych, ale coraz częściej nachodzi mnie ochota zwyczajnie obejrzeć film z tym aktorem. Nie będę rozpisywać się o Zimmerze, bo cóż mógłbym dodać. Jedyna wada jaką dostrzegam, to ten przeklęty listopad - kawał czasu... btw. niebawem w sali kongresowej odbędzie się koncert muzyki filmowej Hansa Zimmera. Oczywiście, napaliłem się jak szczerbaty na sucharki, oczywiscie się zawiodłem. Otóż do stolicy nie przybędzie Zimmer we własnej osobie - jego utwory zagra Polska Orkiestra Sinfonia Iuventus z Chórem Akademickim Politechniki Warszawskiej pod dyrekcją Macieja Sztora. Może wykonanie nie będzie na niskim poziomie, ale chciałoby się posłuchać mistrza we własnej osobie... Bilety: 90~200 PLN

PalmerRomero

sprostowanie. napisałem "[..]Nie będę rozpisywać się o Zimmerze, bo cóż mógłbym dodać.[..]" Miało być rozpisywać się o filmie, nie o Zimmerze :)

katedra

prosta sprawa

ocenił(a) film na 8
katedra

Gratuluję tytułu "bzdury roku"! A mamy styczeń zaledwie!

ocenił(a) film na 6

Jeśli nie znasz kina ani reżyserów nie pisz, że ktoś jest najwybitniejszy bo do wielu to mu brakuje pomimo, że jest dobry. Jeśli ograniczasz się do Amerykańskiego kina to i tak znajdzie się lepszych, więc prosze nie ogólnikowo bo to bzdury są : )

ocenił(a) film na 6

Pięknie podpuściłeś gosiomaniaków, łyknęli temat jak pelikany. Oni JUŻ wiedzą, że BĘDZIE arcydzieło.

użytkownik usunięty
PPS

Z filmami Nolana jest jak z nowymi filmami Tarantino. Film jeszcze nie wyszedł a już dostał miano genialnego, kultowego i zarobił fortunę. Reklama, reklama, REKLAMA!!! Nolan nawet jak zrobi szajs to i tak publika i krytycy oszaleją. Takie odcinanie kuponów.

ocenił(a) film na 6

To, że Nolan ma smykałkę do tworzenia dobrych obrazów nie ulega wątpliwości. Memento swego czasu mnie solidnie rozbiło, jego Batman też był bardzo dobry, co jednak nie było specjalnie trudne biorąc pod uwagę co z tym klimatem zrobił Schumacher. Ale nazywanie jego filmów arcydziełami ( i to przedpremierowo), to już solidna przesada i pachnie mi sekciarstwem.

ocenił(a) film na 10
PPS

ej, nie traktuj wszystkich grupowo.

ocenił(a) film na 6
Heinkel_filmweb

Staram się, tylko momentami nie wychodzi.

ocenił(a) film na 10

Nie jest najwybitniejszym obecnie reżyserem, trzeba mieć naprawdę ograniczoną wiedzę na temat filmu żeby tak uważać. Słyszałeś kiedyś o takich osobach jak Paul Thomas Anderson, Bong Joon-Ho, Michael Haneke, Richard Linklater czy bracia Coen?

użytkownik usunięty
M0RiARTY

Nie słyszałem.

ocenił(a) film na 10

Bo jesteś gupi.

ocenił(a) film na 10
M0RiARTY

Gupi matt damon.

użytkownik usunięty
M0RiARTY

Dlaczego tak do mnie mówisz? To, że ktoś nie zda Andersona i jakiś braci to już jest gorszy? :( A Ty znasz takich reżyserów jak Bay czy Burton? Zapewne nie bo tworzą dobre kino.

ocenił(a) film na 10

Czemu gorszy. Matt Damon jest głupi ale zgaduje że i tak wszyscy Cie lubią :/
Albo dżin z Alladyna. Jest lubiany pomimo że jest idiotą. Głupi to nie gorszy!

ocenił(a) film na 10
M0RiARTY

dobra, odtąd baz astral będzie mi się kojarzył tylko z tobą, M0RiARTY

ocenił(a) film na 9

Co to znaczy najwybitniejszy ? Chyba nikt z nas nie potrafi tego wyjaśnic i jasno wybrac któregoś nazwiska. Nie ma najlepszego wokalisty, najpiękniejszej kobiety ani najsmaczniejszego mięsa. Sypanie nazwiskami ludzi rzekomo bardziej wybitnych też nie ma sensu.
O Nolanie wystarczy powiedziec że jest genialny. M0RiARTY wymienia innych genialnych twórców, każdy jest genialny na swój sposób. Nolana trzeba chwalic za niebywałą wyobraźnię w tworzeniu swoich obrazów. Filmy robi w sposób wyjątkowo widowiskowy. Znając te jego atrybuty, i skłonności do tworzenia z bratem zagmatwanych (w dobrym tego słowa znaczeniu) scenariuszy, oraz biorąc pod uwagę fakt że film ma opierac sie na naukowej teorii dotyczącej tunelów czasoprzestrzennych możemy sie spodziewac że w tym filmie Christo wejdzie level wyżej i wykorzysta w pełni swoj potencjał. Może ten film osiągnie mniejszy sukces komercyjny niż Incepcja chociażby i będzie miał ambitniejszy, filozoficzny charakter, może stanie sie najbardziej kasowym hitem wszech-czasów, nie wiem ale czuję że to będzie opus magnum Nolana.

Czy to ważne teraz czy będzie arcydziełem czy nie? Dowiemy się tego po premierze. Nie rozumiem takich bełkotów typu "Czy myślicie, że...?" - zaśmieca to tylko forum, a i tak film może być inny.

ocenił(a) film na 10
Interstellar

cóż, o czymś trzeba dyskutować przez te dwa lata.