8,0 435 tys. ocen
8,0 10 1 435087
6,5 79 krytyków
Interstellar
powrót do forum filmu Interstellar

Nie przepadam za Matthew McConaughey a Anne Hathaway nieznosze. Jej gra kobiety kota w
TDNR to jedna z najgorszych i najbardziej denerwujących ról jakie ostatnio widziałem. Lubie
Nolana, ale jak wielu uważam, że z filmu na film coraz bardziej rozmienia się na drobne. Ile można
kręcić filmy wciąż w tej samej stylistyce. Duuużo zależy od "Człowieka ze stali". Jeśli tutaj Nolan
zawiedzie, no cóż... Może lepidj niech już wróci do obsady z "Incepcji" i nakręci część drugą.

ocenił(a) film na 9
hrabia_kaczula

nie znam Matthewa, a Anne uwielbiam , bo jest wspaniałą aktorką i w tdkr świetnie grała. taa , " Incepcja 2 " - czy ten film miałby sens?
Tak samo jak by Scorsese stworzył następną część Infiltracji -,-

ocenił(a) film na 6
Pikasia

Scorsese nie stworzył Infiltracji tylko nakręcił reamake koreańskiej Piekielnej gry. Oczywiście, że druga część Incepcji miałaby sens. Wystarczy uważnie obejrzeć dwuznaczne zakończenie jedynki. Anne Hathaway nie znoszę i zdania nie zmienie. No chyba, że Nolan obsadzi ją w roli niemego cyborga.

ocenił(a) film na 10
hrabia_kaczula

Zobacz "Nędzników", to zmienisz zdanie o Anne- świetna zagrała :)
Osobiście rozczarował mnie fakt, że wybrano Zimmera. Nic do niego nie mam, to świetny kompozytor. Jednak skoro wybrano nowego operatora, to przydałby się powiew świeżości i w muzyce :) Co do "Człowieka ze stali"- Nolan jest "tylko" producentem, więc nada filmowi ogólny kształt. Jeśli okaże się sukcesem, to należy pamiętać, że to zasługa Snydera...

ocenił(a) film na 8
Back to School

Nędznicy właśnie sprawili, że ją znienawidziłam ;/ a tak fajnie się zapowiadała :( smutne to

ocenił(a) film na 9
hrabia_kaczula

tak, i średnia drugi incepcji miałaby najwyżej 6,7.

ocenił(a) film na 6
Pikasia

6,7 albo 9.9. Co to za gadanie bez sensu. Wszyscy wiedzą że Człowieka ze stali robi Nolan a Zimmer robi tylko za figuranta. Żeby nie było tekstów typu "znowu Nolan".

ocenił(a) film na 5
hrabia_kaczula

Ludzie... Nolan nie zrobił "Człowieka ze stali". Chyba 90% osób, które tak uważa zapomina, że gdy trwały prace nad MoS (preprodukcja, kręcenie zdjęć, postprodukcja), Nolan w tym samym czasie zajmował się TDKR (preprodukcja, filmowanie, postprodukcja, promowanie filmu). Nolan ledwo parę razy na planie się pojawił - to Snyder wykonał całą pracę (prawie dwa lata roboty) i to jego film. Jakbyś oglądał wywiady z aktorami to byś zauważył, że o Nolanie nikt nigdy nie mówi ani słowa (bo z nim nie mieli styczności).

ocenił(a) film na 6
zombie001

Może i masz rację zombie001 ale oglądając zwiastuny nie sposób nie zauważyć, że mamy doczynienia ze stylistyką iście Nolanowską. Poczekajmy jednak do premiery i wtedy zobaczymy ile jest Nolana w Snyderze :)

Pikasia

lubie Anne ale jakoś nie widzę w tym filmie McConaugheya. Dla mnie zawsze był, jest i będzie aktorem od komedii romantycznych więc kompletnie czarno widze go w sci-fi Nolana.

ocenił(a) film na 6
qbek_3

Dokładnie tak.

ocenił(a) film na 9
qbek_3

Chyba nie widziałeś MUDa;) rewelacyjnie tam zagrał:)

ocenił(a) film na 9
qbek_3

Dla mnie był świetny we Władcach Ognia :) Łysy McConaughey z brodą - miodzio :)

ocenił(a) film na 6
Pikasia

Następna częśc Infiltracji przez długi czas była w planach :) A Scorsese, stworzył remake Infernal Affairs, nazywający się Infiltracja, więc stworzył Infiltracje :D

ocenił(a) film na 9
xkolek

Nie wiedzialam o.o xd

ocenił(a) film na 6
Pikasia

Nawet swój Filmwebowy profil jeszcze ma http://www.filmweb.pl/film/Untitled+Departed+Sequel-2012-409623 :)

ocenił(a) film na 9
xkolek

i dalej nie wszedł :)

ocenił(a) film na 9
xkolek

o tej infiltracji wiedziałam,ale przenigdy jej nie oglądne,bo nie ma nigdzie :)

ocenił(a) film na 6
Pikasia

Warto obejrzeć...

ocenił(a) film na 9
hrabia_kaczula

oglądałeś/aś ?

ocenił(a) film na 6
Pikasia

ja oglądałem...

ocenił(a) film na 9
Pikasia

Albo "Wyspy tajemnic" więc popieram zero sensu i zresztą cała część pierwsza poszła by w pole:p

ocenił(a) film na 6
Kinomaniak91

Na polu to ty krowy doisz :)

ocenił(a) film na 9
hrabia_kaczula

CHYBA TY :) a co do zakończenia Incepcji to Nolan tego specjalnie nie zostawił dla scenarzystów. Tylko zakończenie miało być "wolne" dla odbiorcy i jego własnej interpretacji. Tak tylko pozwoliłem się wtrącić kolego bo widzę że w dupie byłeś i gówno widziałeś :) pozdro

ocenił(a) film na 6
Kinomaniak91

Faktycznie gówno widziałem czyli ciebie :) A temat forum tępaku tyczy się Interstellar a nie ewentualnej drugiej części Incepcji, która zapewne nigdy nie powstanie.

ocenił(a) film na 10
hrabia_kaczula

to, że nie przepadasz za aktorami w obsadzie, nie czyni jej beznadziejną. obiektywnie patrząc Anne jest bardzo utalentowaną aktorką, nie mówiąc już o Michealu Cainie, który jest mistrzem. może i Matthew nie ma na koncie żadnej wybitnej roli, ale jest wielu aktorów dużo od niego gorszych. obsada bynajmniej nie jest beznadziejna.

a stworzenie drugiej części Incepcji to pomysł debilny, Nolan nie jest na tyle głupi, żeby na to wpaść. Incepcja to jest typowy film "na jeden raz", na tyle intensywny, że żeby odnieść sukces z drugą częścią Nolan musiałby zrobić coś o niebo lepszego, inaczej by się nie przyjęło. widzowie oczekują od następnych części popularnych produkcji, które odniosły wielki sukces, żeby przynajmniej dorównywały, jeśli nie przewyższały poziomem poprzednie części. z Incepcją nie byłoby szans. zresztą o czym w ogóle miałby być ten film? przecież zakończenie Incepcji poza tym, że pozostawiało widzowi możliwość własnej interpretacji, sugerowało jednak, że główny bohater pozostał w limbo, czyli w zasadzie zginął.

ocenił(a) film na 6
beszamela

Sama jesteś debilna, jeśli już posługujesz się takim słownictwem. Sama sobie również zaprzeczasz pisząc o zakończeniu Incepcji. Przecież to co ty nazywasz końcem jest tak naprawdę furtką dla scenarzystów do kontynuowania opowieści. Z jednym mogę się z tobą zgodzić.. Nolan raczej nie będzie miał chęci kontynuowania tej historii ponieważ ma masę innych w zapasie. Trudno by było również o powtórkę w obsadzie. Natomiast powstanie scenariusza wydaję się być tutaj akurat najprostrze. Zaś co do cudownej, wspaniałej, genijalnej Anne to jest to tylko i aż kwestia gustu. I dobrego smaku.

użytkownik usunięty
beszamela

Nie karmy trolla! ;)

ocenił(a) film na 8
hrabia_kaczula

Taa jasne... Hathaway w roli kobiety kota była tak beznadziejna, że od razu po premierze TDKR pojawiały się pomysły o nakręceniu spin-off Catwoman oczywiście z Anne w roli głównej

ocenił(a) film na 6
ApolloCreed_

A niech sobie i kręcą spin-offy. Nawet i serial niech zrobią. Mnie to g... obchodzi.

ocenił(a) film na 8
hrabia_kaczula

chodzi oto że gdyby Hathaway była tak beznadziejna jak ty to twierdzisz to nawet nikomu nie przyszło by na myśl klecenie spin-offu

ocenił(a) film na 6
ApolloCreed_

Ma swoich fanów i tyle. Doda i Mandaryna też ich mają, ale jakoś nie przejdzie mi przez gardło stwierdzenie, że są wybitnymi artystkami.

ocenił(a) film na 9
hrabia_kaczula

Powiem tak - masz prawo do własnego zdania. Też nigdy nie uważałem Anne za jakąś świetną aktorkę, wręcz nienawidziłem jej i jej tego wielgaśnego uśmiechu. Wieść że będzie grała Kobietę Kot była dla mnie wstrząsem i jedną z głównych obaw co do filmu - Skończyło się na tym że ona była dla mnie tam najlepszą rzeczą, gdy cała reszta była do bani

ocenił(a) film na 10
hrabia_kaczula

anna love !

ocenił(a) film na 6
nea_filmweb

Beznadziejne beztaleńcie!

ocenił(a) film na 10
hrabia_kaczula

Przykro mi jak cię tak zwie rodzina , internauci bo zapewne przyjacieli nie masz pajacu ;( ale wiec że nie musisz nas obrażać/

ocenił(a) film na 6
nea_filmweb

A przykro, że jesteś pedofilem :) Bo, że tępakiem to jeszcze jakoś zniose.

ocenił(a) film na 6
hrabia_kaczula

Caine i Chastain są bardzo dobrymi aktorami, ale za Anne (kto jej dał OSKARA za Nędzników?! [była najwyżej 15 min w sumie w tym filmie]), a o Matthew to już nie wspomnę.

ocenił(a) film na 6
ulesia03

Wreście jakiś rozsądny głos.

ocenił(a) film na 6
hrabia_kaczula

Dziękuje, dziękuje :)
nie przepadam za prezencją filmową Anne Hathaway, a już Matthew (nie mam pojęcia jak się pisze jego nazwisko), który prosto jest beznadziejnym aktorem, bez jakiegokolwiek talentu.

użytkownik usunięty
ulesia03

"...a już Matthew (nie mam pojęcia jak się pisze jego nazwisko), który prosto jest beznadziejnym aktorem, bez jakiegokolwiek talentu", też tak myślałem dopóki nie obejrzałem "Killer Joe", gdzie McConaughey zagrał po prostu wyśmienicie. Wygląda na to, że teraz nastąpi przełom w jego karierze.

ocenił(a) film na 9

Zobaczcie Muda. McConaughey przeszedł tam najśmielsze oczekiwania.

drzewo_topola

film, on, bachor był żałosny;/

użytkownik usunięty
drzewo_topola

Niedawno obejrzałem i jestem pod ogromnym wrażeniem. Do tej pory kojarzyłem McConaughey'a z komedyjkami romantycznymi, ale już nie...

W prawniku z lincolna był spoko.

hrabia_kaczula

Nie widziałam zbyt wielu filmów z McConaughey, ale Anne jest całkiem ok, beztalenciem bym jej nie nazwała. :D

hrabia_kaczula

Też uwielbiam Nolana ,ale nienawidzę Anne... zepsuła mi całego batmana i wszystkie inne filmy.... nie wiem czemu Nolan ją wybrał znowu do swojego filmu......!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nawet już mi tak nie zależy na tym filmie przez nią :(

ocenił(a) film na 6
ELIKA_

Mam identyczne odczucia. Z każdym kolejnym nazwiskiem jestem coraz mniej przekonany do tego filmu. Kto następny? Bohaterowie Hanna Montana?

hrabia_kaczula

Miło wiedzieć, że nie jest się osamotnionym w swoich odczuciach :)

hrabia_kaczula

@ hrabia_kaczula

Nolan jest tak świetnym reżyserem ,że nawet z bohaterów Hannah Montana zrobiłby genialne postaci.

ocenił(a) film na 6
transformers567_fw

Właśnie robi. Trzymamy kciuki.