8,0 435 tys. ocen
8,0 10 1 435087
6,5 79 krytyków
Interstellar
powrót do forum filmu Interstellar

Współczuję infantylnym ludziom, którzy mówią "co za bzdury przecież wlecenie w czarną dziurę zakończyłoby się śmiercią poprzez dezintegrację tego kogoś- czegoś". Głupi krytykanci, przecież to wszystko o czym mówią uczeni to tylko teoria, nie rozumiecie tego. Gdyby to była praktyka to oznaczałoby że już nie mamy do czynienia z filmem science fiction. Jak się w tłumacza wpisze fiction to wychodzi fikcja. Nie wiem czy dla anglosasów to słowo oznacza idealnie to samo ale jeśli tak to jest to w pewnym sensie nieporozumienie. Bo powinno być science imagination, czyli naukowa wyobraźnia. Jeśli reżyser musiałby mieć pewność że wszystko co przedstawia w swoim filmie jest naukowo udowodnione, potwierdzone to gatunek sf w ogóle by nie istniał. A i sama ludzkość idzie do przodu dzięki takim "szalonym" Bożym wizjonerom. A film złoto rzecz jasna.

ocenił(a) film na 6
Leszek_Halama

Tylko, że ja miałem ochotę na film o podróżowaniu w Kosmos, a nie na film w o redneckowskim prawie Terminatorze, który rozpieprzył prawie cały świat bo chciał wylansować swojącórkę.

ArchieIl

Myślę że jednak lubi pan ten film.

ocenił(a) film na 6
Leszek_Halama

Niespecjalnie,
fabularnie dałbym mu 5, a podniosłem ocenę głównie z powodu presji otoczenia. Są ładne widoczki, dałem mu 6 początkowo, ale kontekstowo po przemyśleniu sprawy podniosłem do 7 żeby nie było, że jestem uprzedzony.

W zasadzie w tej chwili zauważyłem, że to tak naprawdę jest na trzonie fabularnym Terminatora oparte.

Tyle, że realizacja jest strasznie durna, ale jak się porówna z Terminatorem 1/2 to wszystkie elementy są tylko inaczej pokazane.
włam do obcego systemu informatycznego jest, sterowanie/ochrona życia dziecka, jest.

podróż w czasie jest

ten film to zbiór debilizmów jakich mało, ale same elementy jak się je wydzieli nie są złe.
To jak żygi bulimiczki.
ledwo przetrawone, może było przed zjedzeniem dobre, ale sumarycznie apetyczność polega na wyobrażaniu sobie co by było gdyby te zdzira tego nie przeżuła.